DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

BOZÜYÜK BELEDİYE MECLİSİ EYLÜL AYI TOPLANTISI YAPILDI

BOZÜYÜK BELEDİYE MECLİSİ EYLÜL AYI TOPLANTISI YAPILDI

Bozüyük Belediye Meclisi’nin eylül ayı olağan toplantısı Metristepe Kültür Merkezi Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI başkanlığında yapılan Eylül ayı toplantısında 7 gündem maddesi görüşüldü. Gündemin ilk maddesinde yer alan 3194 sayılı İmar Kanunun 8.maddesi (b) fıkrasına, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) fıkrasına istinaden, Yeşilkent Mahallesinde imar planı değişikliği talebi görüşülerek oy birliği ile komisyona sevk edildi. Ardından Yeni Mahalle de sağlık tesisi alanında kalan belediyeye ait taşınmazın; kamu idarelerine ait taşınmazların tahsis ve devri hakkındaki yönetmeliğin 12’inci maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanunun 75.maddesi (d) fıkrasına istinaden sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığına bedelsiz devrinin yapılması ve protokol imzalanması için Belediye Başkanı Fatih BAKICI’ya yetki verilmesi konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde yer alan 3194 sayılı İmar Kanunun 8’inci maddesi (b) fıkrasına 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) fıkrasına istinaden, Yeni Mahalle 249 Ada 73 -74 Parsellerde Plan değişikliği talebi görüşülerek İmar Komisyonuna sevk edildi. Gündemin dördüncü maddesinde yer alan bütçe aktarımı konusu oy çokluğu ile kabul edildi. Toplantının devamında gündemin beşinci maddesinde yer alan Belediye İmar Komisyonuna sevk edilen konular görüşülerek karara bağlandı. Gündemin altıncı maddesinde ise Belediye Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edilen konular görüşülerek karara bağlandı. 2017 yılı gelir tarifesinde bulunan kaçak su kullanım bedeli 110 TL’den ilk ihtarda bin TL’ye ikinci ihtarda ise 2 bin TL’ye çıkartıldı.

Toplantıda son olarak Belediye Meclis üyelerince verilen yazılı ve sözlü önergeler görüşüldü. AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ali AVCIOĞLU tarafından verilen yazılı önergede yer alan; İlçemiz 4 Eylül Mahallesi Yaşar Doğu Caddesinin Arıklar caddesi ile kesişiminden başlamak üzere Yaşar Doğu Caddesi boyunca yolun sağ tarafında park yasağı uygulaması yapılması konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Belediye Başkanı Fatih BAKICI tarafından verilen yazılı önergede yer alan 5393 sayılı Belediye Kanununun 75. Maddesi (d) fıkrasına, Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Tahsis ve Devri Hakkındaki Yönetmeliğinin 12. Maddesi ve 25.08.2017 tarihli ve 1921 sayılı Bozüyük Kaymakamlığı Malmüdürlüğü yazısına istinaden; tapu kaydına göre İlçemiz Çarşı Mahalle, 142 ada 18 nolu parselde kayıtlı Emniyet Genel Müdürlüğüne tahsisli (Bölge Trafiğinin Bulunduğu) taşınmaz ile şuyulu olan 142 ada 19 nolu parselde Bozüyük Belediyesi adına kayıtlı 143,72 m2lik taşınmazın Maliye Hazinesine bedelsiz devrinin yapılması konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddelerinin ardından MHP Belediye Meclis Üyesi Nizamettin KIRKAN söz alarak mahalle konaklarında bir yıl içerisinde yapılan faaliyet türleri ve gelirleri hakkında bilgi istedi. Ayrıca 3 yıl önce talep edilerek kabul edilen Sarı Toprak Sokak sakinlerinin Tekke Mahalleye bağlanması konusunda ki gelişmeyi sordu. Başkan BAKICI, mahalle konaklarıyla ilgili birim müdürlerince bilgi verileceğini diğer konu ile ilgili kentsel dönüşüm çalışmaları sonrasında bu talebin yerine getirileceğini söyledi. CHP Meclis Üyesi İsmail YEMEN de gündem dışı söz alarak doğa sporlarıyla alakalı bir kulüp kurulması önerisinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.