DOLAR
32,6078
EURO
34,8089
ALTIN
2.494,00
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C

Müjdeler olsun SGK lılara; Mutluluk çubukları devletten!

Günümüz şartlarında, azıcık da etrafı gözlemleyecek beceriye sahipsen buna ragmen gece huzurla başımı yastığa koyuyorum, osura osura da uyuyorum, güne de keyifle başlıyorum diyorsan sen normal değilsin!

Bir tarafta bacak protezine 6000.00 TL ödeyemediği için eve mahkum olan amcayı izlerken için acımıyor diğer taraftan SGK güvencesine alınan 15000.00 TL lik mutluluk çubuğuna sessiz kalıyorsan sen normal değilsin! Mutluluk cubuğu adama ne zaman lazım olur; artık yaş olmuştur 60,70, e babacım sen artık başka şeylerle ilgilen, zaten yarı beline kadar topraktasın gümbür gümbür geliyor ölüm! anladın sen. Hakikaten ben bu devletin bütçesinden daha ne gibi saçma sapan tasarruflarda bulunulduğunu acayip merak ediyorum, siz merak etmiyor musunuz onlarca çeşitli adlarla tahsil edilen vergi, katkı payları, harçlar, ilaca bile %8 gibi yüksek oranda katma değer vergisi ödüyoruz nerelere harcanıyor bunlar, biz gene açız gene açız, içinizde aysonunu düşünmeden alışveriş yapabileniniz var mı merak ediyorum. Zengin zenginliğine zenginlik katıyor fakir gittikçe dibe batıyor, ortasınıf diye bir kavram kalmadı zaten artık, milyonlarca insan doyuramadık nüfusun %5 lik yada herneyse kısmını. Kapitalist rejimin güzellikleri işte bunlar, devleti bir şirket gibi yönetiyosun, şirketlerin kuruluş amacı nedir? Karlılık oranını artırmak gözden kaçan; şirketler kar dağıtımı da yaparlar,şirkette bile payını alabiliyosun yani, kapitalist sistemlerde de devlet sürekli zenginlere çalıştıgından ahada işte bu sebepten ben açım, sen açsın, öbürü aç.Sakın sanma çok çalışıcam bende onlar gibi olucam, çalışıcan bugünü kurtarıcan, belki yarına umudun olcek ama sonraki gün yok. Buna da kader diyorlar, bunun adı açgözlülük bunun adı doymazlık bunun adı aymazlık. Ben talep ediyorum nasıl biz şirketler üçer aylık dönemler halinde mali verilerimizi beyan etmek zorundaysak aynı kural yönetimlerdede işletilsin. Ben düşünebilen sorgulayabilen bir T.C vatandaşı olarak istiyorum bunu; gelir şu, gider kalemleri şunlar  vs. yıllardır çalışıyorum vergi ödüyorum benim gibi milyonlarca insan ödüyor, vatandaş bir adım ilerlemiyor hala açız, hala benim vatandaş Ahmet amcam 6000 tl yi ödeyemiyorum cocum diye ağlıyor kimin için çalışıyoruz babacım biz ya, devletler vatandaşın refahı için çalışır.Ahirette bunun hesabını veremeyiz bu zulümdür,zulme karşı sessiz kalanında durumu aynıdır. Allahın istediği onayladığı cihad ahada budur, elalemin çıkarları için yapılan savaşlar cihad adıyla anılamaz ki bu yapılırken bir de Allahu Ekber denilerek yapılıyor. Cihadlar sadece topla tüfekle yapılmaz, Allah hepimizi ıslah etsin dahada bişey demiyorum, diyemiyorum kendime zor kullanıyorum o derece.

Her gün bir eve şehit ateşi düşerken ekranlarda çekinmeden çözüm sürecinden bahsediliyor ve onaylıyorsan sen normal değilsin! Sürekli din,iman,Allah diyenler Kuran-ı Kerim deki kısasa kısas ilkesini neden işletmiyorlar. Eyvallah “Affetmen senin için daha hayırlıdır, bilirsen” der ayet ama buradaki affetmeyi hak sahibine veriyor. Yani sen devlet olarak benim şehidimin katilini affedemezsin! edersem, ben ederim. Daha da açayım bir insan bilerek isteyerek birinin canını aldığında öldürülen kişinin ailesi haddi aşmadığı sürece hakkı verilir ama bilirsen affetmen senin için daha hayırlıdır der ayet. Böyle salağa anlatır gibi oldum ama yapcek bişi yok. Buradaki haddi aşmaktan kasıtsa kanımca! kan davasına çevirme can alan kişinin canını al bırak uzatma, aileye sirayet etmesin diyor, konu aileye nasıl sirayet etmez, devlet görevini yapar katili kendi cezalandırır, devlete karşı kan davası olamayacağına göre yani ben devlete karşı kan davası güdenini hiç görmedim konu artık Allah a bırakılır. Kuran-ı Kerim sadece imamları muhatap almadığına göre ilk emir oku olduğuna göre e ben de okuyabildiğime göre yorumlayabilirim diye düşündüm. Hoş İslamiyette din adamı diye bir sınıfta yok ama neyse uzatmıcam siz bana -içerde- bakmazsınız. Bakarız diyorsanızda sigara markamı öğrenin öyle gelin öksürük yapıyo karıştırınca biliyon mu 🙂

Nerdeyse unutuyordum haberlerde görmüşsünüzdür ölen maden işçisinin ailesini içim acıdı yemin ediyorum Allah bize iyi tahammül ediyor; amcanın lastik ayakkabısı yırtılmış kuzuma ayakkabı göndermiş duyarlı vatandaş lafımı yapılmış bağlanan maaşınmı lafı yapılmış ağlamaktan tam anlayamadım alamam çocum diyor bunca şeyden sonra nasıl alırım böylede onurlu bir halkız işte bizler ama bu durumdakilere bizler yetişemeyiz bugün gördük üzüldük gönderdik yarın hayat mücadelesi gene unutulacaklar bu gibi durumlar için kurumlar olmalı varsa da işini yapmalı, rencide etmeden, üzmeden, ağlatmadan, sessizce yapacak işini, siyaset malzemesi yapmadan insanların ihtiyaclarını görecek. Senin işin bu, sen devletsin, beceremiyosa devletin tasfiyesine gidelim. Şirketiz ya..

Sevgisizim bugün,

Köşem Sultan..

köşem sultan

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.