DOLAR
32,3613
EURO
34,9886
ALTIN
2.311,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

BİLECİK’TEKİ GÖNÜL SOFRASINDA YÜZ BİN MİSAFİR AĞIRLANDI

BİLECİK’TEKİ GÖNÜL SOFRASINDA YÜZ BİN MİSAFİR AĞIRLANDI

 

Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik; Birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi ve hoşgörü ayı Ramazan’da en güzel ve en verimli şekilde değerlendirerek, kurulan iftar ve sahur sofralarında yüz bini aşkın insanımızı aynı sofrada buluşturduk.

 

Ecdat Toprakları olan Bilecik’te, uzun yıllardır Ramazan ayına özel geleneksel halde birçok etkinliğin düzenlendiği Bilecik’te, Mahalle sakinleri iftar sofrasında buluşurken, aynı zamanda Ramazan mukabele programlarında Kuranı Kerim okudular. Çocuklar ‘’Çocukça Ramazan’’ konseptinde Ramazan ayını en güzel ve eğlenceli şekilde geçirirken, her iftar ve sahurda binlerce hemşehrimiz Kültür Sitesinde aynı sofrada buluştu.

Osmanlı Medeniyetinin doğduğu topraklar olan Bilecik, Bilecik Belediyesi eliyle gerçekleştirilen Ramazan Ayı Etkinlikleri ile hem güzel geleneklerin yaşatılmasına imkan verdi hem de şehir insanının Ramazan ayını en güzel şekilde geçirmesini sağladı.

 

RAMAZAN’IN BEREKETİNİ İLÇELERİMİZE KURDUĞUMUZ İFTAR SOFRALARI İLE ULAŞTIRDIK

 

Her yönüyle rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan ayı Bilecik’te birbirinde anlamlı gelenek ile yaşatıldı, birlik ve beraberlik kardeşliğin, sevgi, hoşgörü ve yardımlaşmanın en üst noktalara çıktığı bir ay olan Ramazan ayı Bilecik Belediyesi tarafından yıllardır gerçekleştirilen güzel gelenekler ile sürdürüldü.

Bütün mahalleler başta olmak üzere mücavir alandaki köy, ilçe ve beldelerde iftar sofralarını kuran Bilecik Belediyesi, her gün binlerce kişinin aynı ekmeği paylaşmasını sağladı.

Ecdadımız 2. Abdulhamit Han’ın uygulamış olduğu güzel geleneklerden olan Cami ve mescitlerin temizliğini her yıl Ramazan ayı öncesinde gerçekleştiren Bilecik Belediyesi, gerek mezarlıklarda gerek diğer alanlardaki bütün çalışmalarını yerine getirerek, Ramazan ayına girdi. Yine aynı şekilde her Ramazan ayı öncesinde güzel bir gelenek olan Davul çalma geleneği de Bilecik Belediyesi eliyle sürdürülerek, yaşatıldı.

 

KÜLTÜR SİTESİ’DE İFTAR VE SAHUR VAKTİNDE YÜZLERCE KARDEŞİMİZİ AĞIRLADIK

 

Bilecik Belediyesi tarafından önceki yıllarda olduğu gibi Kültür Sitesi’nde vatandaşlarımızı iftar ve sahur vaktinde buluşturan Bilecik Belediyesi, bu yıl da güzel geleneği sürdürdü. Bu kapsamda her akşam 700 ile 800 vatandaşımızın sahur ve iftar ikramında faydalandığı gelenek her yıl artırılarak devam ettirildi. İnsanlarımız,  hazırlanan sofralarda, masalarda iftar açma fırsatı buldular.  Bir ve beraber ve kardeş olduğumuzu, yoğun bir şekilde hissettik.

 

HEMŞERİLERİMİZE TERAVİH ÇIKIŞINDA ‘OSMANLI ŞERBETİ’  VE HELVA İKRAM ETTİK

Ramazan ayında yine güzel bir geleneği daha imza atan Bilecik Belediyesi yıllardır camilerde Meşhur Osmanlı Şerbeti ikramı geleneğini sürdürmeye devam ediyor. Bu Ramazan’da farkılı bir geleneği daha vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. İlimizde meşhur olan ve patenti belediyemizde olan Osmanlı Şerbetini vatandaşlarımıza bu yıl da ikram etmeye devam ettik. Her teravih namazı çıkışında bu hoş, güzel ve şifalı aromayı birlikte tattık.    

 

BİLECİK BELEDİYESİ RAMAZAN AYINDA DA SOSYAL BELEDİYECİLİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNİ SERGİLEDİ

 

Şu ana kadar sosyal belediyecilik alanında güzel çalışmaları insanlar ile buluşturan Bilecik Belediyesi her Ramazan olduğu gibi bu yıl da sosyal belediyeciliğin güzel örneklerini sergiledi.
İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın düşüncesinin çıkış toprakları olan Bilecik’te; Bilecik Belediyesi tarafından şehir insanının birçok konudaki ihtiyacı giderildi. Alan el veren eli görmeyecek kaidesiyle şu ana kadar birçok güzel hizmeti yerine getiren Bilecik Belediyesi, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere yardım paketleri yerine alışveriş kartlarını vererek, insanların istediği yerden istediği alışverişi yapmalarını sağladı.

 

 

BİLECİK’TE ÇOCUKÇA RAMAZAN

 

Bilecik Belediyesi tarafından bütün mahallelerde gerçekleştirilen ve mahalle sakinleri arasındaki sevgi ve kardeşlik duygularını pekiştiren Ramazan İftarları, aynı zamanda çocukların da yüzlerini güldürdü.

Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ”Bilecik’te Çocukça Ramazan” konsepti ile çocuklar, Ramazan ayını en güzel şekilde geçirdi.

Düzenlenen iftar programlarında birbirinden güzel oyun gruplarınde eğlenen çocuklar, aynı zamanda Hacivat ve Karagöz gösterilerini izleme fırsatı buldu.

Hacivat ve Karagöz Perde Gösterileri, Nasrettin Hoca ile İbiş ve Memiş Perde gösterileri ile de keyifli anlar yaşayan çocuklara, birçok ikramlar yapıldı. Şişme oyun grupları, Balon Bahçesi, Maskot ve oyun kahramanlarının gösterileri ile de Ramazan eğlencelerinin tadını çıkaran çocuklar,  hem eğlendiler hem de öğrendiler.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.