DOLAR
32,3674
EURO
34,9625
ALTIN
2.325,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

BİLECİK’TE “ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ KÜTÜPHANE” AÇILIŞI

BİLECİK’TE “ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ KÜTÜPHANE” AÇILIŞI

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan proje kapsamında Atatürk İlkokulu’nda “Zenginleştirilmiş Kütüphane” açılışı gerçekleştirildi.

Okul Müdürü Hüseyin İşgören, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ve Okul Aile Birliği ile öğrencilerin katıldığı açılışta, insanların ihtiyaçları ve bilgi çağının taleplerinin, kütüphaneciliği yeniden biçimlendirdiğini ve teknolojinin kullanımında da iletişim alışkanlıklarında köklü değişiklikler getirdiğini söyledi.

Bilgiye erişiminin ve dünyanın çok kültürlü zenginliklerinin yanı sıra, hayat boyu öğrenme ve okuryazarlık becerilerin toplumların önceliği durumuna geldiğini belirten Okul Müdürü İşgören, şöyle konuştu:

“Nitelikli bir okul kütüphanesi, öğrencileri hayat boyu öğrenme ve okuryazarlık becerileri ile donatarak, onların topluma katılımlarını ve katkıda bulunmalarını sağlar. Okul kütüphaneleri sürekli artan toplumsal değişikliklere yanıt vermeli ve bütün öğrencilerin bilgi, kültür ve eğlenme gereksinimlerini karşılamalıdır. Bunun yanında her öğrencinin okulundaki kütüphaneyi kullanmanın yanında yerel kütüphanelere de alışkın olması ve kütüphane kullanma becerilerine sahip kılınması gerekir. Yeni ve modern bir tasarım anlayışı ile oluşturulan “z-kütüphaneler”, öğrencilere okumanın keyfini, bilgiyi keşfetmenin heyecanını yaşamalarında, hayal güçlerini geliştirmelerinde yeni imkanlar sağlaması beklenmektedir. Öğrencilere ve ebeveynlerine kütüphanelerden nasıl en etkili biçimde yararlanabilecekleri ve gerek elektronik gerekse yazılı medya kullanım becerilerini nasıl geliştirebileceklerinin öğretilmesi, z-kütüphanelerin yaygınlaştırılması ile ulaşılması beklenen hedefler arasındadır.”

Okul Müdürü İşgören, kütüphanenin kazandırılmasında katkısı olan Vali Nayir’e, İl Milli Eğitim Müdürü Altınkaynak’a ve yetkililere teşekkür etti.

Kütüphane hakkında bilgi alan Vali Nayir, daha sonra 3. sınıf öğrencileriyle sohbet ederek, kitap okumaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

MUH_5675 MUH_5629 MUH_5635 MUH_5649 MUH_5660

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.