DOLAR
32,3334
EURO
35,1194
ALTIN
2.302,36
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Bilecik’te Ramazan Davulcuları belgelerini aldı

Bilecik’te Ramazan Davulcuları belgelerini aldı

Bilecik Belediyesi tarafından kurs ve eğitimlere tabi tutulan Ramazan davulcuları, Ramazan ayındaki geleneği sürdürmek için hazırlandılar.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen eğitimlerde,Bilecik Belediye Kültür Sitesinde kurs ve eğitim alan ramazan davulcuları, ritim perküsyon eğitmeni Onur Çakçak tarafından verilen eğitimlerin ardından maniler eşliğinde davul çaldı. Çakçak,  yaptığı açıklamada;

“Kadir Gecesini de içinde barındıran Ramazan’ı Şerif i en iyi şekilde, en coşkulu şekilde karşılıyoruz. Davulcu arkadaşlarımızla belediyemizi en iyi şekilde temsil etmek amacıyla yetiştirmeye çalıştık. Bilecik Belediye Başkanı Sayın Nihat Can’a böyle imkanları bize sağladığı için çok teşekkürlerimi sunuyorum. Geleneklerimizi, örfümüzü, adetimizi en iyi şekilde yaşattıkları için tekrar teşekkür ederim.
Arkadaşlarımız hiç bir maddi beklenti içinde olmadan, gönüllü bir şekilde her sene olduğu gibi bizi bu sene de kırmayarak yardımcı oldular. Vatandaşlarımıza buradan sesleniyoruz. Arkadaşlarımızı mağdur etmeyecek şekilde gönüllerinden ne kopuyorsa destek sağlamalarını istiyoruz. Arkadaşlarımıza gerek ritm gerek mani konusunda yardımcı olmaya çalıştık. Belediye Başkanımız Sayın Nihat Can’a çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen eğitimlerde belgelerini alan davulcular, 12 mahallede vatandaşlarımızı sahura kaldıracak.

Programda son olarak, Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne başvuran ramazan davulcularına belgeleri zabıta müdürlüğü ekipleri tarafından teslim edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.