DOLAR
32,5631
EURO
34,7032
ALTIN
2.496,42
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C

Bilecik’te makam aracı olmayan başkan

Bilecik’te makam aracı olmayan başkan

Bilecik’in Yenipazar ilçesi Belediye Başkanı İlhan Özden’in, görev yaptığı süre içerisinde makam aracı olmadı.

1988 yılında ilçe olup, 1989 yılında belediye kurulan Yenipazar’da 6. Dönem Belediye Başkanı olarak göreve gelen İlhan Özden,  28 yıllık geçmişine bakıldığında ilçenin çok eksiğinin bulunduğunu, göreve başladığı zaman belediyeyi 3 milyon lira civarında borç ile devir aldığını kaydederek, 2013 yılında su ve kanalizasyon çalışmaları yapıldığını, üst yapı, kaldırım ve yol gibi eksiklikler  nedeniyle kendi üzerine çok ciddi görevler düştüğünü söyledi.

Vatandaşın ayağını çamura değmeyecek hale getirdik.

Göreve başladığı süre günden bu yana yaklaşık 120 bin metrekare kaldırım ve parke taşı döşeyerek vatandaşın ayağını çamura değmeyecek hale getirdiklerini kaydeden Özen, şöyle konuştu:

“ Aracımız hiç yok denecek kadar azdı. Kendi imkanlarımızla araç almak mümkün değildi. Çevremizdeki büyük şehir belediyeler, genel merkezimiz, il başkanımız ve ilçe başkanımızın destekleriyle 20’ye yakın aracı hibe yollarıyla sıfır bedel ile belediyemize kazandırmış olduk.Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda hizmetlerimize devam ediyoruz. En büyük sıkıntımız maddi kaynak sıkıntısıdır. İlçenin küçük oluşu, 1070 nüfusa sahip olması, bundan önceki dönemlerde yapılan bilinçsiz borçlanmalardan dolayı İller Bankasından gelen hissenin yüzde 80 oranında kesintiye uğraması, gelen paradan personel giderleri ve cari harcamaları karşılamak için çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Yenipazar’da kısıtlı imkanlarla engelleri aşmaya çalışıyoruz.”

Belediye Başkanının sevdası makam değil vatan olmalıdır.

Belediye Başkanı olarak kendisine ait bir makam aracı olmadığını belirten Özden, ”Bir makam aracı 100 bin lira. Ben nasıl alayım. Bu para ile iki sokağın çalışmasını en iyi şekilde tamamlarım. Kiralama yoluyla da 3 yıllık ihale ile aylık 2 bin liradan 75 bin lira yapıyor. 75 bin lira da bizim için ciddi para. Bizler 1 kuruşun hesabını yapan belediyeyiz. Biz görevi makam sevdası için yapmıyoruz. Belediye başkanının sevdası makam değil vatan olmalıdır. Millet olmalıdır. Memleket sevdası olmalıdır. Toplantılara, törenlere, çeşitli açılışlara ve bakanlıklara gitmek gerektiği zaman kendi aracımızı kullanıyoruz. Belediye bütçesinden ne kiralama karşılığı, ne de bir bedel karşılığı asla makam aracı getirip kapıya koymayız.”diye konuştu.

Yenipazar’ın güzel bir turizm potansiyeline sahip olduğunun altını çizen Özden,  Harmankaya Kanyonu, Su Uçtu Şelalesi ve Süzmen Göleti ile Yenipazar’ı tanıtmak için mücadele verdiklerini, fuarlara gidip stantlar açarak çaba sarf ettiklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar

  1. Recep ertürk dedi ki:

    böyle başkanın kıymetini bilmeyenler utansın,Allah razı olsun, yapmacık değil gerçekten “Halk’a Hizmet, Hak’ka Hizmettir” diyen siyasetçi…

  2. Rami dedi ki:

    Araştırdınız mı Renault Laguna var bindiği 11 Ra resmî plakalı o araç kime tahsisli Müftüye mi yoksa