DOLAR
32,3107
EURO
35,0595
ALTIN
2.279,50
BIST
8.971,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C

BİLECİK’TE “KADIN ÇİFTÇİ EĞİTİMİ” SERTİFİKA TÖRENİ

BİLECİK’TE “KADIN ÇİFTÇİ EĞİTİMİ” SERTİFİKA TÖRENİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan protokol kapsamında Bilecik’te eğitim alan kadın çiftçilere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende, tarım sektörünün çok zor şartlarda ve çevre faktörlerinden fazla etkilenen sektör olduğunu söyledi.
Çiftçiliğin insanoğlunun doğumundan ölümüne kadar hayatının her evresinde tüketicinin isteklerine uygun hale getirilen zor ve meşakkatli bir meslek olduğunu ifade eden Yıldız, “Son yıllarda kadın çiftçilerimizin ağırlıklı yer almasından dolayı bakanlığımız eğitim çalışmalarını hızlandırmış. Kadınlarımıza sadece tarımla değil aile hukuku, insan hakları, aile içi ve kadına şiddet, girişimcilik ruhu, örgütlenme anlayışı ve sağlık bilgisi konularda da bilgiler verildi. Kadın bir toplumun hamuru yoğuran, şekil veren esas unsurdur. Bunun yanı sıra tarımda da çok büyük paya sahiptir” dedi.
Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen de çiftçinin ağır şartlar altında üretim yapmaya ve ülkeyi beslemeye bütün gayretiyle devam ettiğini belirterek, “Bugün aç değilsek, çocuklarımızın karnı doyuyorsa, 77 milyon Türk insanımızı 37 milyon turisti, çevre ülkelerin gıda açığını kapatabiliyorsak, bunu yağmur, çamur demeden gece gündüz çalışan, her türlü eziyeti çeken Türk çiftçisinin üretimine borçluyuz. Bütün bu şartlar altında bile tarlasından, bağından, bahçesinden, ağılından, ahırından çıkmayan yılın her mevsiminde üretimde kalan Türk çiftçisine hizmet etmek gayet tabii ki onurlu ve şerefli bir görevdir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir’in eşi Münevver Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç’un eşi Nesrin Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır, İl Genel Sekreteri Halis Nalbant, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım ve daire müdürleri 80 kadın çiftçiye sertifikalarını verdi.
MUH_9325

MUH_9361

MUH_9381

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.