DOLAR
32,4645
EURO
34,7999
ALTIN
2.477,90
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
24°C
Bilecik
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

BİLECİK’TE HIDIRELLEZ ETKİNLİKLERİ

BİLECİK’TE HIDIRELLEZ ETKİNLİKLERİ

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik köylerinde düzenlenen hıdırellez etkinlikleri kapsamında, köylülerle bir araya geldi.
Vali Nayir, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Alper Sır ile birlikte, ilk olarak Beyce köyünde düzenlenen etkinliğe katıldı. Burada köy muhtarı Cemil İnce ve köylüler tarafından karşılanan Vali Nayir, vatandaşlarla sohbet ederek, şifalı pilav dağıttı.
Daha sonra İlyasca köyünde muhtar Ali Kader ile birlikte etkinliğe katılan annelerin ve şehit annelerinin “Anneler Günü”nü kutlayan ve çocuklarla yakından ilgilenen Vali Nayir, şehit annelerinin sadece şehidin annesi olmadığını Türk milletinin annesi olduğunu söyledi.
Dünyanın en güzel ve zor duygularını içinde hisseden nadide varlıkların şehit anneleri olduğunu ifade eden Vali Nayir, “Sevgi ve şefkatle sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde her zaman büyük bir sorumluluk üstlenmiş olan annelerimiz, aile ve toplum hayatının temel taşlarıdır. Bizler, cennetin annelerin ayakları altında olduğuna inanan bir milletiz. Annelik, başka hiçbir duyguyla karıştırılmayacak kadar çok yüce ve karşılık beklemeden verilen tek sevgidir. Üzerimizde ödenemez hakları bulunan, karşılıksız sevgi, fedakarlık ve sabırlarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz bütün kadınların “Anneler Günü”nü kutluyorum” dedi.
Buradan Çakırpınar köyüne geçen Vali Nayir, köy muhtarı Hüseyin Kara ve köylülerle sohbet etti. Gurbette yaşayan ancak hıdırıllez etkinlikleri nedeniyle köylerini ziyarete gelen vatandaşlarla da görüşen Vali Nayir, “Burada gördüğümüz manzara, milli birlik ve beraberliğimize en büyük ölçüde katkıda bulunmasıdır. Köylerindeki hıdrellez etkinliklerin tarihini bekleyen ama köylerden göç etmiş insanlar için bugünlerin özel bir anlamı var. Belki sadece bugünlerde köyünü gören, köyde doğmuş insanlarımızın çocukları var. Dolayısıyla bugünler köy hayatımızın yeniden tanınması ve yeniden canlanması bakımından da önemlidir” ifadesinde bulundu.
Daha sonra Abbaslık köyünde muhtar Ali Cengiz ve köylülerle görüşen Vali Nayir, hıdırellez etkinliklerini kutladı.

DSC_0751

DSC_0758

DSC_0764

DSC_0801

DSC_0803

DSC_0808

DSC_0826

DSC_0840

DSC_0854

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.