DOLAR
32,3535
EURO
35,1812
ALTIN
2.324,98
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Bilecik’te Hamidiye Camisinin Açılışı Yapıldı

Bilecik’te Hamidiye Camisinin Açılışı Yapıldı

İlimizde 1905-1908 yılları arasında II. Abdülhamit tarafından yaptırılan ve II. İnönü Savaşlarında Yunanlılar tarafından yıkılan tarihi Hamidiye Camisi tekrardan inşa edilerek hizmete açıldı.

Bilecik ili merkez ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Valilik binasının yanında bulunan Osmanlı döneminin Selçuklu mimarisi tarzdaki güzel örneklerinden olan Hamidiye Camisi Osmanlı kültür ve medeniyetine sahip çıkmak ve yaşatmak adına Abdülhamit han anısına Recep Fidan tarafından tekrar Bahçelievler Mahallesinde ilimize kazandırıldı.

Belediye Meclis Üyesi Ebutalip Dursun, açılışta yaptığı konuşmada, 1922 yılında Yunanlıların kaçarken yakıp yıktıları Hamidiye Camisinin aynısını yeniden yapmaya çalıştıklarını kaydederek, ”Yunanlılar yıkar Anadolu Arslanları ve Recep Fidan ağabeyimiz yapar. Recep Fidan gibi Anadolu Arslanları olduğu sürece dünyanın her yerinde selalarımız okunacak, ezanımız okunacak, bu bayrak inmeyecek,bu ezan dinmeyecek.” diye konuştu.

İş adamı Recep Fidan, Allah’ıma hamdolsun diyerek başladığı konuşmasında duygu dolu anlar yaşadı ve göz yaşlarına hakim olmadı. Fidan, verdiği sözleri yerine getirmeye çalıştığını, ticari hayatında helal kazancı benimseyerek, Allah’ın koymuş olduğu bütün kurallara göre ticaret yaptığını söyledi. Bu dava da arkasında olan tüm arkadaşlarına teşekkür eden Fidan, helal kazanç sonucunda camiyi yaptırdığını, bundan 6 sene önce İlim Yayma Cemiyetine 2 dükkan 4 katlı bir bina bağışladığını hatırlatarak, inşallah bundan sonra da Allah için elinden geleni yapacağını sözlerine ekledi.

Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can ise, caminin yapımında başından sonuna kadar Bilecik Belediyesi olarak her zaman aktif görev aldıklarını ve çevre düzenleme çalışmalarında da bu desteklerinin devam edeceğinin altını çizerek, katkı ve hayırlarından dolayı Recep Fidan’a teşekkürlerini sundu.

İl Müftüsü Necati Akkuş tarafından edilen duanın ardından Hamidiye Camisinin protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi.

Açılış törenine, Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, İl Müftüsü Necati Akkuş, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışının ardından katılım gösteren vatandaşlara pilav ve ayran ikramı yapıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.