DOLAR
32,6078
EURO
34,8089
ALTIN
2.494,00
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C

Bilecik’te Gaziler Günü Törenleri

Bilecik’te 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören, Vali Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutan Vekili Albay Alper Sır, Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak, Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Durak, konuşmasında, gaziliğin alınıp satılan, devredilen bir unvan olmadığını, ömür boyu taşınılacak bir değer olduğunu ifade ederek, “Gaziler bu vatan ve ulus için düşman kuvvetleriyle savaşmış, bu yüzden ‘Gazi’ unvanı ile onurlandırılmışlardır. Biz gaziler, ulusal değer olmanın onuru ve gururu içindeyiz” ifadelerini kullandı.

Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığında görevli Üsteğmen Ferhat Çetin de milli bağımsızlığı, vatanı milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanın her karış toprağında kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerin, can veren şehitlerin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularını ifade etmenin milli görev olduğunu söyledi.
Etkinlikte, öğrenciler tarafından şiirler okundu ve 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı bando takımı bir konser verdi.

Vali Nayir, Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Durak ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabulünde, “İçinde bulunduğumuz coğrafya zor bir coğrafya. Dolayısıyla hassasiyet olarak baktığımızda bizim vatan savunması daha önemli bir hale geliyor. Türk milletine öncülük etme, bu duyguyu yaşatma, gerektiğinde vatan, namus ve kutsal değerlerimiz uğruna canını ortaya koyabilme azmini verecek, bu duyguyu yaşatabilecek kişiler olarak gazilerimiz toplumda önemli bir yer tutuyor. Gazilerimiz ve şehitlerimiz fedakarlıkların en büyüğünü yaptı. Dolayısıyla bizim millet olarak duyacağımız minnetin sınırı yok. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize de sağlıklı ömür diliyorum” dedi.

Daha sonra Durak ve beraberindekiler, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığını ve Belediye Başkanlığını ziyaret etti

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.