DOLAR
32,3715
EURO
35,0331
ALTIN
2.324,05
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Bilecik’te besihanecilerin yeni yeri kamulaştırılıp satın alındı

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

 

”İLİMİZDEKİ BESİHANECİLERİMİZ İÇİN UYGUN YERİ KAMULAŞTIRARAK, SATIN ALDIK”

 

Belediye Başkanı Selim Yağcı, ilimizdeki besihanecilerle yaptığı toplantı hakkında yaptığı açıklamada; ”İlimizdeki besihanecilerimiz için uygun yeri kamulaştırarak, satın aldık” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda, ilimizdeki besihanecilerle bir araya gelerek, gelinen süreçte yapılan çalışmalar hakkında besihane sahiplerine bilgi verdi.

 

Bilecik Belediyesi olarak ilimizdeki besihanelere yönelik önemli bir adımı attıklarını kaydeden Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları söyledi:

 

”Bilecik Belediye Başkanlığı olarak bugün şehrimizin geleceği açısından önemli bir toplantılardan birini daha gerçekleştirdik. Geçen aylar içerisinde başlattığımız şehrimizde besicilik yapan hemşerilerimizin besihanelerinin şehir dışına nakli noktasında hemşerilerimiz bize yeni bir mekan bulma konusunda zahmet çektiklerini ve bu mekanın belediye tarafından bulunmasında fayda olacağı ifade ettiler. Biz de geçen bir aylık süreç içerisinde gerekli çalışmaları yaptık ve besicilerimizin yeni tesis kurabilecekleri 40 dönüm civarında yeni bir alanın kamulaştırılmasını ve satın alınmasını gerçekleştirdik. Bugün kendilerine buna ilişkin gerekli bilgileri aktardık. İnşallah onlarda bu alanı gezecekler, görecekler ve kararlarını bu noktada verecekler. İnşallah bu sene içerinde Bilecik’teki besihaneleri şehir dışına anlaşmayla uzlaşmayla el ele vererek taşıyacağız.  Bu da şehirde yaşayan o bölgede olup da besihanelerin sesinden, kokusundan rahatsız olan hemşerilerimizin ciddi bir kolaylık ve rahatlık sağlamış olacak.  Ama ben bu anlamda besihanecilerimize de anlayışlı davrandıkları için ve bu sorunun çözümüne katkı sağlama noktasında çaba gösterdikleri için teşekkür ediyorum. Hep söylediğimiz gibi “Hep Birlikte Daha İyiye daha Güzele” gideceksek hepimizde üzerimize düşen fedakarlığı yapmamız gerektiğini belirtiyorum. Besihanecilerimiz bu konuda yasaların kendilerine yüklediği sorumluluğu yerine getirmekteler. İnşallah bu yeni alanı da beğenirler. Altyapısını da gerçekleştirerek onları yeni mekanlarına taşırız. Ve bu zamana kadar geleneksel usulle yürüttükleri bu besiciliği bundan sonra daha profesyonelce yapmalarına da güzel bir imkan sağlamış olacağı kanaatindeyim. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.