DOLAR
32,3290
EURO
35,0728
ALTIN
2.298,20
BIST
9.058,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

BİLECİK’TE ATIŞ POLİGONU YAPILACAK

BİLECİK’İN EN BÜYÜK SOSYAL YAŞAM ALANI GÜN SAYIYOR TAM 100 DÖNÜM

BELEDİYE BAŞKANI NİHAT CAN:

‘’ATIL HALDE BULUNAN 100 DÖNÜMLÜK ARAZİYİ ATIŞ POLİGONU OLARAK ŞEHRİMİZE KAZANDIRIYORUZ’’

Belediye Başkanı Nihat Can, Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleyerek; ‘’Atıl halde bulunan 100 dönümlük araziyi ulusal ve uluslararası boyutta ve kalitede etkinliklerin yapılabileceği Atış Poligonu olarak şehrimize kazandırıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Bilecik Belediyesi tarafından Osmangazi Mahallesi, Şehir Mezarlığı yolu üzerinde Yüksek Hızlı Tren Garına yakınlığı ile önemli bir yerleşim alanı olan alan yeniden revize edilerek rekreasyon ve sosyal yaşam alanı olarak Bilecik’e kazandırılıyor. Yaklaşık 100 dönüm düz bir alana sahip olan alan atıl vaziyette duran ve hızlı tren inşaatında tünellerden çıkan milyonlarca metreküp hafriyatın yeniden düzenlenmesi ile oluşturuldu.

Belediye Başkanı Nihat Can, Başkan Yardımcısı Abdullah Ay ve ilgili birim çalışanları ile birlikte şehrimizin birçok noktasında yapımı devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Çalışmaların son durumu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nihat Can, ‘’Bilecik Belediyesi olarak, şehrimizin birçok noktasını imar ve ihya etmeye devam ediyoruz. Her gün yeni bir çalışmayı başlatıyor ve yeni bir eseri şehrimize kazandırıyoruz. Şimdi ise belediyemiz tarafından gerçekleştirilen çalışma ile atıl olan yaklaşık 100 dönümü kapsayacak bir alanda gerekli çalışmaları yaparak, Atış Poligonu şeklinde insanımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Alan içerisinde atış poligonu ile beraber büyük düz yeşil alanlar oluşturulacak ve bu alanlarda her türlü festival ve etkinlikler yapılabilecek. Şehrimizin yeni cazibe alanlarından biri yapmayı planladığımız bölgede ulusal ve uluslar arası boyutta ve kalitede birçok organizasyon yapılabilecek. Buradaki en büyük artımız, söz konusu alanın atıl olması ve bizim çalışma ile burayı ıslah etmemiz ve doğal yaşam alanı haline getirmemizdir. . Ayrıca içerisine Ulusal ve Uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapacağımız kapasitede Atış Poligonu yapımına akabinde başlanacak. Bunun yanında Etno sporları için hem eğitimi hem de müsabakaların gerçekleştirileceği alanda tarihimize ve geleneklerimize yönelik yarışmalar düzenlenecek. Yeşilin ve doğanın iç içe olacağı alan tam 100 dönüm alan üzerine kurulacak. İnşallah en kısa zamanda çalışmayı bitirerek, insanımız ve şehrimize kazandıracağız’’ ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.