DOLAR
32,5020
EURO
34,5924
ALTIN
2.500,14
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
26°C
Bilecik
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C

BİLECİK’TE AİLE EĞİTİM PROGRAMI SERTİFİKA TÖRENİ

0-18 YAŞ AİLE EĞİTİM PROGRAMINA KATILAN YAKLAŞIK 200 ANNE VE BABA BELGELERİNİ ALDI
Bilecik Belediyesi ve Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen 0 -18 Yaş Aile Eğitimi Programlarına katılan yaklaşık 200 kursiyer, Katılım Belgelerini aldı.
Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen törene; Belediye Başkanı Selim Yağcı, Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Şube Müdürleri, 0 -18 Yaş Aile Eğitimi Programları Formatörü Hatice Ecem Gezer, öğretmenler, anne babalar ile çocukları katıldı.
Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Bilecik Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde güzel ve anlamlı bir çalışmayı gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları söyledi:
”Milli Eğitim Bakanlığı olarak 0-18 Yaş Aile Eğitim programları, Türkiye’nin dört bir köşesinde olduğu gibi ilimizde de gerçekleştirilmektedir. İlimizde toplam 55 formatörümüz, koordinatörümüz Ecem Hocam başkanlığında il merkezimizde 15 öğretmenimiz olmak üzere Aile eğitimleri vermekte ve sizler için geleceğimiz için ellerinden gelen çabayı göstermektedirler. Bugün bizleri kırmayarak aramıza katılan değerli hocam Fatih Kalkınç’a da çok teşekkür ediyorum. Bugün sertifika törenimizi gerçekleştirirken aynı zamanda Fatih Hocamızın bilgi ve birikimlerinden de faydalanalım dedik. Hazreti Ali’nin güzel bir sözü var. ‘Der ki, yedi yaşına kadar çocuklarınızla oynayın, 15 yaşına kadar onlarla arkadaş olun 15 yaşından sonra onlarla istişare edin’ diye. Ama biz çok eskiden aşırı kuralcı aile modelinin sıkıntılarını yaşarken şimdi de aşırı özgürlükçü yani öğrenci ya da çocuğun her istediğini yerine getiren anne ve babalarla karşılaşıyoruz. Burada bir dengeyi tutmamız lazım. Nasıl ki bir saksıdaki çiçeğe fazla su verirsek onu çürütütüz. Aynı zamanda susuz bıraksak da onu öldürürüz. İşte bizler de aslında bu eğitimler ile bu dengeyi kurmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Durmuş, konuşmasının devamında Aile Eğitim Programlarının önemi ve anne ile babalara sağladığı katkılar hakkında bilgiler verdi.
 BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:
”MUTLU VE HUZURLU AİLELERDEN OLUŞAN TOPLUMLAR HER ZAMAN DAHA GÜÇLÜ OLUR”
Belediye Başkanı Selim Yağcı ise konuşmasında Bilecik’te iki kurum işbirliğinde güzel ve anlamlı bir çalışmayı gerçekleştirdiklerini belirtti.
Gerçekleştirilen çalışmada emeği olan bütün paydaşlara teşekkür eden Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları kaydetti:
”Değerli kardeşlerim Bilecik, Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluş’un Şehri diyoruz. Çok şükür bugün bu deyişimize uygun bir çalışmayı neticelendirmiş bulunuyoruz. Ben böyle güzel ve anlamlı bir programa katıldığım için duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum. Yine ecdadımızın ”İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın” diye güzel bir sözü ve yaşam felsefesi var. Bizim ecdadımız her zaman Eşrefi Mahluk olan insana gereken değeri vermiş ve bu uğurda mücadele vermiştir. Mutlu ve huzurlu ailelerden oluşan topluluklar her zaman daha güçlü olur. İnsan olarak, dünyadaki en değerli varlığız ve dünyadaki her şey bizim için yaratılmıştır. Bizler bazen bir elbiseyi almak için en iyi mağaza ya da en iyi terziyi seçeriz, bir sanat değerini almak için en usta sanatçıları ararız. Ancak bizler için en değerli varlığımız olan çocuklarımız için sadece olanla yetiniriz. Yavrularımız bizlerin mülkü değil, onlar bize Cenabı Hakkın bir emanettir ve geleceğimizin de teminatıdır. Geleceğimizin de daha iyi olması için onların da belirgin ve özel aşamalardan geçmesi lazım. Onun için ben bütün bu işlevlere hizmet edecek Aile Eğitimi programlarını çok önemsiyorum. Gerçekten bu güzel çalışmada emeği olan bütün paydaşlara teşekkür ediyorum. Ayrıca bu programlara zaman ayırıp katılan bütün anne ve babalara da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Aile Haftası etkinlikleri kapsamında ”Aile Eğitimine Gelin, Sağlıklı Nesiller Yetiştirin” ve ”Aile Eğitimde, Geleceğim Güvende” sloganları ile yola çıkılan programda; 2016 -2017 yılı içerisinde Aile Eğitimi kurslarına katılmış ve sertifika almaya hak kazanan kişilere Katılım Belgeleri, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Vali Yardımcısı Özgün, Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve Prd. Dr. Fatih Kalkınç tarafından taktim edildi.
Psikolojik Danışman Dr. Fatih Kalkınç’ın seminer ile faydalı bilgiler verdiği programda ayrıca kurslara katılanlar arasında yapılacak çekiliş ile 6 aileye ücretsiz kahvaltı imkanı sunuldu.
Psikolojik Danışman Dr. Fatih Kalkınç’ın kitaplarını imzaladığı program, Bilecik Belediyesi tarafından yapılan pilav ve ayran ikramıyla son buldu.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.