DOLAR
32,3190
EURO
35,0421
ALTIN
2.282,74
BIST
8.981,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Bilecik’te 700. Yıl İlköğretim okulunda yangın tatbikatı düzenlendi.

İtfaiye haftası dolayısıyla, Bilecik belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Ekipleri, 700. Yıl İlköğretim okulunda yangın tatbikatı düzenledi.

Düzenlenen tatbikatta, öğrenci ve öğretmenlere olası bir yangın tatbikatında neler yapmaları gerekiği teorik ve uygulamalı olarak anlatılırken, öğrenciler ise tatbikatı eğlenceli bir hale çevirdi.

Tatbikatın ilk etabında, çalınan alarm ile birlikte okul içindeki öğrenciler toplanma alanına boşaltılırken, 2. etapta ise toplanan öğrencilere, uyarıcı levhalar hakkında bilgiler verildi ve karşılaştıkları olası bir yangında neler yapmaları gerektiği vurgulandı. Tatbikatın 3. etabında, ise olası bir yangın ya da doğal afet durumunda öğrenci ve öğretmenlere, ekiplerin açmış olduğu hava yatağına yüksek katlardan nasıl atlamaları gerektiği konusunda bilgi verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik, İtfaiyelerin belediyelerin vazgeçilmez unsurlarından birisi olduğuna dikkat çekerek, “En büyük belediyeden en küçük belediyeye kadar mutlaka her belediyenin itfaiye teşkilatının bulunması zorunluluğu vardır. İtfaiyenin temel görevi daha çok belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde ama belediye sınırlarının dışında da olası bir yangınlara da müdahale etme görevi var. En temel görevi yangınlara müdahale etmek ve yangınları söndürmek ama bunun dışında doğal afetlerde olağan üstü durumlarda arama kurtarma faaliyetleri yapabiliyor, baca yangınları her çeşit araç yangını, bina yangını, iş yeri yangını gibi bu tür yangınlara müdahale ediyor.Biz bu hafta münasebetiyle okulumuza ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum kendilerine birlikte bir çalışma yaptık bir okulumuzda öğrencilerime okulda bulunan öğretmenlerimize itfaiye teşkilatı ve itfaiye hizmetleri ile ilgili ısa bir bilgilendirme yaptık. Bu haftanın da amacına uygun olarak daha anlamlı hafta olması münasebetiyle bu haftayı seçtik ama bu haftanın dışında da her zaman belediyemiz itfaiye müdürlüğümüz kamu kurumlarıyla fabrikalarla, okullarla çeşitli kuruluşlarla itfaiye eğitimleri ve itfaiye tatbikatları yapıyor, sadece bu haftaya has bir olay değil. Bu hafta bu günde okulumuzda yaptık. Yine bu hafta içerisinde ilk öğretim seviyesindeki okullarımızda itfaiye ile ilgili itfaiye hizmetleriyle ilgili öğrencilerimize, öğretmenlerimize bilgilendirme yaptık” dedi.

program sonunda, öğretmenlere okullarda yaşanabilecek olası yangınlarda, okullarda bulunan yangın tüplerinin kullanımı hakkında uygulamalı eğitim verdi.

a410

a57

a310

a210

a114

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.