DOLAR
32,5263
EURO
34,7704
ALTIN
2.493,89
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C

Bilecik’te 28 Şubat Sivil Savunma Günü Etkinlikleri

Bilecik’te 28 Şubat Sivil Savunma Günü Etkinlikleri kapsamında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulunda ”Yüksekten İndirme ve Tahliye” tatbikatı yapıldı.  

Bilecik İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulunda  yapılan tatbikatta 25 metreden Bilecik AFAD Arama Kurtarma Ekip Şefi Ercüment Diyar Sağlık Meslek Yüksekokulu Paramedik Bölümü 2’inci sınıf öğrencisi Sedanur Özkılıç’ı iple aşağı indirdi.

Bilecik İl AFAD Mehmet Hayri Demirel 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası sebebiyle yapılan tatbikatta  boyun kırığı olan bir hastayı yüksekten sağlık ekiplerine teslim etmek adına yapılan uygulamayı gerçekleştirdiklerini  ve yaralıyı sağlık ekiplerine teslim ettiklerini ifade etti.

Demirel konuşmasına söyle devam etti:

”Bu kapsamda yaptığımız etkinlikler bu hafta boyunca devam edecek. Öncelikle İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde bir sergi açacağız. Malzeme tanıtımları yapacağız. Kredi ve Yurtlar Kurumunda ilkokul, ortaokul ve anaokullarında da etkinliklerimiz var. Anaokulu öğrencilerimize boyama kitapları dağıtacağız. Halkı bilgilendirmeye çalışarak etkinliklerimiz devam edecek”

Bilecik AFAD Arama Kurtarma Ekip Şefi Ercüment Diyar ise , Şeyh Edebali Üniversitesindeki tatbikatın vukuatsız bir şekilde tamamlandığını belirterek, ”Burada yapmış olduğumuz hadise düşme sonucu askıda kalan öğrencileri bulunmuş oldukları zor ortamdan yukarıdan indirme taktiği ile indirdik. Görmüş olduğunuz gibi takriben 25 metrelik mesafeydi ve buradan öğrencilerimizi kazasız belasız bir şekilde indirmeyi tamamladık. Aşağıda UMKE ekibine teslim ettik. UMKE ekibi de gerekli sağlık muayenelerini yapmaya müteakip hastaneye sevk işlemlerini gerçekleştirdi. Tatbikatımız burada sona ermiştir her hangi bir vukuatımız yoktur” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.