DOLAR
32,5047
EURO
34,5967
ALTIN
2.492,34
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
25°C
Bilecik
25°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C

BİLECİK’TE 2016-2017 KUR’AN KURSLARI EĞİTİM YILI BAŞLIYOR

BİLECİK’TE 2016-2017 KUR’AN KURSLARI EĞİTİM YILI BAŞLIYOR

Bilecik İl Müftülüğü bünyesinde bulunan 4-6 yaş ve Yetişkin Kur’an Kursları 26 Eylül 2016 tarihinde eğitime başlıyor.

Kur’an Kurslarında eğitim yılının başlaması vesilesiyle İl Müftüsü Necati Akkuş bir açıklama yaptı. “Kur’an-ı Kerim bir memleketin manevi sigortasıdır. Bir evde, bir mahallede, bir köyde, bir beldede Kur’an okunuyorsa orası Cenab-ı Hakkın manevi sigortası altındadır. Bu sebeple biz, Kur’an Kurslarımızı; sitelerimiz, mahallelerimiz, beldelerimiz ve memleketimiz için Cenab-ı Hakkın bir sigortası olarak görüyoruz diyerek başladığı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi.

“Peygamberimiz (sav) bir hadis-i şerifinde ‘Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir buyuruyor. Özellikle son dönemlerde ülke olarak ve millet olarak çeşitli sıkıntılar yaşıyoruz. Bu sıkıntıların yaşanmaması ve bu durumlara düşmemesi için milli ve manevi değerlere bağlı, Rabbini bilen, peygamberini bilen, ölümü ve ölümden sonra yaptığımız iyi ve kötü her amelin hesabının verileceği ahiret inancına sahip nesiller yetiştirmek durumundayız. Bu sebeple 26 Eylül Pazartesi günü Merkez ve köylerimizde eğitime başlayacak 17 adet C grubu, yaklaşık 30 adet D grubu ve 10 sınıftan oluşan 4-6 yaş gurubu Kur’an Kurslarımıza, hanım kardeşlerimizi, özellikle evlatlarımızı bekliyoruz.

Geçtiğimiz hafta başlayan 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı ile birlikte Pazartesi başlayacak olan 4-6 yaş grubu ve Kur’an Kursları Eğitim Yılının başta beldemize ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.