DOLAR
32,3744
EURO
35,0015
ALTIN
2.325,97
BIST
9.090,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik’te 2.si düzenlenen ”Öğrenme Şenlikleri” başladı

Bilecik’te 2.si düzenlenen ”Öğrenme Şenlikleri” başladı.

Bilecik’te açılan 915 kursa, 44 bin 792 tane kursiyer katıldı.

Bilecik Valiliği, Bilecik Belediyesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen ”Öğrenme Şenlikleri” başladı.
Bilecik Cumhuriyet Meydanı’ndan Bilecik Belediyesi Kapalı Pazar Alanı’na kadar mehteran eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşünün ardından şenlikler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
İstiklal Marşında Pelitözü İlkokulundan Oğuzhan Ortakaya ve Yağmur Özmen’in işaret dili ile sunmaları ilgi ile izlendi.
Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş burada yaptığı konuşmasında, Öğrenme Şenliğinin, “Hayat Boyu Öğrenme” faaliyetlerine katılımı arttırmayı hedefleyen, öğrenme fırsatları hakkında halkı bilgilendiren, eğlenerek öğrenmeyi teşvik eden, sanatsal ve kültürel gösteriler içeren programlı etkinlikler bütünü olduğunun altını çizerek, Öğrenme Şenliğinin, bireylerde kendilerini geliştirme konusunda merak ve istek uyandırarak, öğrenmenin eğlenceli yönünün fark edilmesini ve bireylerin öğrenme süreçlerine aktif olarak katılmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

 

Durmuş konuşmasına şöyle devam etti:
Öğrenme Şenlikleri, dünyanın çeşitli kentlerinde yıllardır başarı ile uygulanmakta olan ve hayat boyu öğrenme sürecine katkı sağlayan faaliyetlerdir. Dünyada ilk olarak 1967 yılında okuma yazma haftası olarak kutlanmaya başlamış, daha sonra pek çok ülkede kapsamlı Öğrenme Şenlikleri düzenlenmeye başlamıştır. Öğrenme şenliklerini diğer öğrenme faaliyetlerinden ayıran en önemli özellik, öğrenme süreçlerine aktif olarak katılım imkanı sunmasıdır. Bireysel gelişmeye yönelik merak ve istek uyandırma özelliği ile de yürütülen diğer hayat boyu öğrenme faaliyetlerinden daha etkili olmaktadır. Hızla değişen toplumlarda hayat boyu öğrenme, iş gücü piyasasına dahil olabilme açısından çok önemlidir. Temel becerilere sahip olmak ve okuryazar olmak, iyi bir iş bulmak için yeterli değildir. Günümüzün esnek iş gücü piyasasında istihdam edilebilir konumda kalabilmek için eğitim ve öğretime sürekli ihtiyaç vardır. İnsanların sadece ülkesindeki değil, dünyadaki toplumsal gelişmelere ve değişime uyum sağlamalarına yardımcı olmak, ekonomik ve sosyal yaşama aktif katılımlarını kolaylaştırmak yaşamlarını daha etkin bir biçimde düzene koyma ve denetleme yeteneklerini geliştirmek ve sosyal açıdan dışlanmalarını engellemek için Hayat Boyu Öğrenmeye ihtiyaç duyulmaktadır. Ülkemizde Hayat Boyu Öğrenmeye katılım oranı oldukça düşüktür. İlimizde bin 915 tane kurs açılmış, 44 bin 792 tane kursiyer katılmıştır.

 

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı da, eğitimin ve öğrenimi bir şenlik ortamı içerisinde gerçekleştirmenin mutluğunu yaşadıklarını belirterek, Bilecik’in çocuğuyla, genciyle, büyüğüyle, yaşlısıyla el ele gönül gönüle vererek devletin önderliğinde her gün değiştiğini ve geliştiğini kaydetti.
Belediye Başkanı Yağcı, gençleri bugüne ve geleceğe en iyi şekilde hazırlama noktasında hep birlikte çaba gösterdiklerini, bunun en önemli noktasının da okullardaki eğitim ve öğrenim olduğunu söyledi.
Yağcı konuşmasına şöyle devam etti:
Milli eğitim camiamız gecesiyle, gündüzüyle geleceğimizi dantel gibi işliyor ve geleceğimizi emin ellere emanet etme noktasında çaba harcıyor. Bilecik Belediye Başkanlığı olarak göreve geldiğimiz ilk günden itibaren her zaman gençlerimizin, çocuklarımızın eğitimimizin yanında olduk. Onlarla birlikte olmanın haklı hazzını ve gururunu yaşadık. İnşallah bu öğrenim şenliği güzel bir şekilde başladığı gibi güzellikler içerisinde sonuçlanır. Gelecek yıllarda da büyük bir heyecanla da devam eder.
Program Mehteran,Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Ritim Grubu gösterisi, Pelitözü İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencilerinin İşaret Dili Gösterisi, Kızıldamlar Köyü Kültür Derneği Halk Oyunları ekibi gösterisi ile devam etti.

Protokol üyeleri 2. Öğrenme Şenliği kurdelesinin kesmelerinin ardından, protokol üyeleri kurulan stantları gezerek bilgi aldı. Son olarak Türk Kızılay’ı Bilecik Şube Başkanlığı tarafından katılımcılara pilav ikramı ile son buldu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.