DOLAR
32,3269
EURO
35,0739
ALTIN
2.300,06
BIST
8.991,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Bilecik’te 1998/1 Tertip Askerler Yemin Etti

Bilecik’te 1998/1 Tertip Askerler Yemin Etti

Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında acemi eğitimlerini tamamlayan 1998/1 tertip erler ve kısa dönemler için yemin töreni düzenlendi.

2.Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel, tören alanında yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye’nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit düşen askerlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığında bulundu.

Görkemli tabloyla dosta güven, düşmana korku verdiklerini, Türk milletinin de gurur kaynağı olduklarını ifade eden Tuğgeneral Yücel, şöyle konuştu:

”Temel eğitimin ardından Mehmetçiklerimiz yemin ettiler. Artık onlar sadece sizin evlatlarınız değil, vatanımızın, Türk milletinin Mehmetçikleridir. Milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde, gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve canınızı feda edeceğinize, namus ve şerefiniz üzerine ant içtiniz. Atatürkçü düşünce sistemi ışığında, kanun ve nizamı, aklı ve bilimi, hak ve adaleti daime rehber edineceğinizden ve yemininize sadık kalacağınızdan kimsenin şüphesi yoktur. Taşıdığınız üniformanın Türk milletinin şerefinin simgesi olduğunu, asla unutmayınız.”

Yaş kütüğüne dönem plaketinin çakılmasıyla devam eden törende, birliğe ilk katılan, en uzak ilden gelen ve konuşma yapan er ile geçmişte askerliğini 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında yapan ve oğulları aynı yerde vatani görevine devam edenler hediyelerini, Vali Tahir Büyükakın, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Tuğgeneral Yücel, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Müslüm Akdoğan ile protokolün elinden aldı.

2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı Bandosunun marşlar çaldığı tören, acemi erlerin yemin etmesi ve resmi geçitle sona erdi.

Vali Büyükakın, yemin törenine katılan ailelerle de yakından ilgilenerek, hayırlı tezkereler temennisinde bulundu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.