DOLAR
32,5865
EURO
34,8497
ALTIN
2.499,00
BIST
9.699,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Bilecik’te, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören yapıldı.

Bilecik’te, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören yapıldı.

Cumhuriyet Meydanında Vali Tahir Büyükakın’in teşrifleri ile gerçekleşen törene Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Belediye Başkanı Nihat Can, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve yakınları ile vatandaşlar katıldı

Bilecik Valiliği adına Vali Tahir Büyükakın, Belediye adına Başkan Nihat Can ve Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği adına Dernek Başkanı Hayati Durak tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Bilecik Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hayati Durak, burada yaptığı konuşmada, gazi olmaktan, bu vatana hizmet etmiş olmaktan büyük onur duyduğunu belirterek “Gazilik mertebesi bizim için onurdur. Biz çok zor şartlarda bu vatan için millet için mücadele ettik. Asla keşke demedik, pişman olmadık. Yine olsa yine aynı şekilde göreve gideriz.” dedi.

2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığında görevli Jandarma Binbaşı Çağhan Vidinel de ”Gazilerimiz bizlerin şerefidir. Gazilik bir vatan evladının geleceği en yüksek mertebedir. Bu vatan cesurca canını, kanını ortaya koyan yiğitlerle, askerlerle kazanıldı. Ve asla kaybedilmeyecek. Vatan söz konusu olduğu müddetçe gazi yada şehit fark etmeden her türlü mücadeleyi vermeye hazırız.” diye konuştu.

Tören, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı bando takımının konseri ve şiirlerin okunması ile son buldu.

VALİ BÜYÜKAKIN, ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİYLE BULUŞTU

Vali Büyükakın, Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenlerin ardından 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığında şehit ve gazi ile aileleriyle bir araya geldi.

Vatan ve bu millet uğruna yaptıkları her türlü fedakarlık için ayrı ayrı teşekkür eden Vali Büyüykakın, şöyle konuştu:

”Sizler bizler için çok önemli ve değerlisiniz. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin. Biz millet olarak vatanımızı, milletimizi her şeyin üstünde tutan, vatan için millet için can vermekten dahi çekinmeyen bir milletiz. Çok şükür ki, bu dünde böyleydi. Bugünde böyle. Biz millet olarak hak, hukuk ve adaletten asla vazgeçmeyiz. Tarihimizin hiç bir döneminde istilacı olmadık, başka milletleri sömürmedik ama hakkımızı da yedirmedik, vatanımızı milletimizi hain emellere alet ettiremedik. Bu hep böyle devam edecek. Sizler, gazilerimiz bizim yürüyen abidelerimizsiniz. Vatanımız sizler sayesinde ayakta. Allah sizleri ve gaza ruhunu vatanımızdan milletimizden eksik etmesin.”

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.