DOLAR
32,5166
EURO
34,5622
ALTIN
2.491,61
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Çok Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

BİLECİKLİLER, ”HALK OYUNLARI ŞÖLENİ” İLE MUHTEŞEM BİR GECE YAŞADI

BİLECİKLİLER, ”HALK OYUNLARI ŞÖLENİ” İLE MUHTEŞEM BİR GECE YAŞADI

Bilecik Belediyesi, Bilgi Çağı Eğitim Kurumları ve Ritim Dans Sanat Organizasyonu işbirliğinde gerçekleştirilen ”Halk Oyunları Şöleni” ile Bilecikliler muhteşem bir gece yaşadı.
Bilecik Belediyesi, Kültür ve Sanat şehri Bilecik’te vatandaşlarımızı, kültür ve sosyal yaşamlarına renk katacak etkinliklerle buluşturmaya devam ediyor.
Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde, gerçekleştirilen ”Halk Oyunları Şöleni” etkinliğinde müzik ve dans gösterileri ile izleyiciler eğlenceli anlar yaşadı.
Kültür ve Kongre Merkezi’nin hınca hınç dolduğu etkinlik, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Birbirinden güzel anların yaşandığı gecede sırasıyla; Ritim Grubu ve Semazen Gösterisi, Bilecik Yöresi Halk Dansları Ekibi Çocuk Grubunun gösterisi, Bilecik Yöresi Halk Dansları Ekibi Yetişkin Grubunun gösterisi, Kırklareli Yöresi Halk Dansları Ekibi gösterisi, Tango Dans Gösterisi, Salsa Dans Gösterisi, Roman Dans Grubu gösterisi, Milango Dans Gösterisi, Bachata Dans Gösterisi, İzmir Yöresi Halk Dansları Ekibi, Kafkas Yöresi Halk Dansları Ekibi gösterisi, Trabzon Yöresi Halk Dansları Ekibi gösterisi, Halk Müziği Konseri sergilendi.
BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:
”İNSANIMIZIN GÜLÜMSEMESİ VE MUTLULUĞU İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki etkinlikte yaptığı konuşmada; toplumsal yaşamın, acısıyla, tatlısıyla, sevinciyle, hüznüyle, mimarisiyle ve sanatıyla birlikte yürüdüğünü belirterek, her şeyin temelinde insan, mutluluk, huzur ve sevincin olduğunu söyledi.
Kentte, bir taraftan sosyal tesisleri yaparken, diğer taraftan da insanın mutluluğuna, huzuruna destek olma, gençleri geleceğe huzurlu, özgüvenli şekilde hazırlamak adına birçok etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Belediye Başkanı Selim Yağcı, “Belediye olarak biz bunlara yetişmeye çalışıyoruz ama bu tür sosyal etkinliklerde özel eğitim kurumlarının, özel girişimcilerinin bizde burada varız diyerek ortaya çıkması, bizleri son derece mutlu ediyor. Bu tür bina ve salonlar, sizlerin bu tür etkinliklere katılmasıyla anlam buluyor. Ben bu gecenin hazırlanıp düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor. Sloganımızda olduğu gibi ‘Hep birlikte daha iyiye daha güzele’ diyorum. ” dedi.
DR. AHMET ERENSAYIN:
”SANATA VE SANATÇIYA DEĞER VEREN BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI’YA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Bilecik Bilgi Çağı Eğitim Kurumu Kurucularından Dr. Ahmet Erensayın ise yaptığı konuşmada; devletin toplumda bireyi en iyi yetiştirme alanlarından biri eğitim olduğunu belirtti.
İnsanoğlunun varolduğu günden beri eğitimin, insanlar için en büyük konu olduğunu belirten Erensayın, sanata ve sanatçıya değer veren Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya teşekkür ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:
”Öncelikle böyle etkinliklerin sergilenmesinde bize büyük bir imkan niteliğinde olan bu kültür ve kongre merkezinin yapılmasında emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca sanata ve sanatçıya destek veren Belediye Başkanımız Selim Yağcı’ya da çok teşekkür ediyoruz. Eğitimin öneminin bilinci ile çıktığımız bu yolculukta Bilgi Çağı Eğitim Kurumları olarak, di eğitimleri, dans eğitimleri ve danışmanlık hizmetleri veriyoruz. Bir dil bir insan sloganımızla her yaş grubuna dil kurslarını vermekteyiz. Bütün bunları yanı sıra biz Uluönder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözünü düstur alarak, Bilecik’imize yeni bir soluk getirdiğimiz düşünüyoruz. Bilecik Belediyesi ve Bilecik Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde bireylerin sosyal hayatını geliştiren ve zenginleştiren halk dansları eğitimlerini veriyoruz. Bizlere bu anlamda destek veren Belediye Başkanımız Sayın Selim Yağcı ve Halk Eğitim Merkezi Yöneticileri başta olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür ediyorum”
Etkinlik, ritm grubu ve semazen gösterisi ile halk oyunları ve farklı kültürlere ait danslardan örnekler sergilenmesiyle devam etti.
Etkinliğin sonunda Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya teşekkür plaketi ve çiçek taktim edildi.
Etkinlik, protokol üyeleri ve oyuncuların birlikte pasta kesip, fotoğraf çektirmesiyle son buldu.
3455

5676

a5656

1234

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.