DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

Bilecik’li Seracı Cumhurbaşkanına seslendi “Adalet istiyorum”

Bilecik’li Seracı Cumhurbaşkanına seslendi “Adalet istiyorum”

Bilecik’te seracılar kar yağışı sonrası verilen desteklerin Eskişehir ile Bilecik arasındaki farka dikkat çekerek yaşanan adaletsizliği Cumhurbaşkanına duyurmak istiyoruz dediler.

Bilecik’te 2015 yılının Ocak Ayında İnhisar-Söğüt ilçelerine bağlı Çaltı, Tuzaklı, Hamitabat, Geçitli, Yakacık ve Akçasu köylerinde yoğun kar yağışı sonrası 6 bin dönüme yakın sera çökmüş veya zarar görmüştü. Dönemin Milletvekili Fahrettin Poyraz, Başbakanlık Ekonomik, Sosyal ve Kültürel İşler Başkanlığı tarafından Bilecik’e 6 milyon TL ödenek tahsis edildiğini söylemişti.

Bu ödenekten kendilerine dönüm başı 1500-2000 TL para ödendiğini anlatan seracı Mehmet Yılmaz; “Tuzaklıda 35 dönüm seram var. Burada yazın salata ve domates, kışın da marul üretmekteyim. Ziraat Bankasının vermiş olduğu kredilerle bu seraları yaptık. 50 dönüm seram vardı. 2015’te yılbaşında yoğun bir kar yağışından dolayı seralarımız göçtü. 33 dönüm seram gitti. Bunun maliyeti 900 bin TL civarında. Bana devletin vermiş olduğu yardım 65 bin oldu. Bilecik bölgesine dönüm başına bin 500, 2 bin TL para verirlerken Eskişehir bölgesine dönüm başına 17-18 bin lira para alındı.

Şuanda biz Bilecik bölgesi olarak üretim yapmakta aşırı derecede zorlanıyoruz. İşçi parasını şuanda bankaları ödeyemez hale geldik. Ben burada Denizbank’tan kredi çektim, Ziraattan kredi çektim. Buralar ipotekli. Yarın bir gün ben bunu ödeyemezsem burası bankaya kalacak. 70 dönüm toprağım var, 35 dönüm seram var. Ben hiç devletten kesinlikle çiftçi sınıfına giremedim. Ne fideden, ne mazottan, ne gübreden hiçbir şekilde alamıyorum. Destek yok. Ben burada Diyarbakırlı 45 tane işçi çalıştırıyorum. Seneye ben de yokum kardeşim. Çalıştırmıyorum ben boş bırakacağım seraları. Üretimi bırakacağım, kapatacağım yani üretimi. Benim gibi bir sürü arkadaşlar var. Ben Türkiye’nin geleceğini bu şekilde hiç iyi görmüyorum. Seracı Mehmet Yılmaz, son olarak gitmedikleri ne vali, ne milletvekili ve de bir siyasi parti il başkanı kalmadığı belirterek, Cumhurbaşkanın seslerinin duymasını istedi. Yılmaz, “Biz bunu yetkililere söyledik. Dedik oraya çok fazla para verildi. Onların durumu çok iyi, biz çok kötüyüz. Bizim burada göçen sera 3 bin 500 dönümdü. Onların orada göçen seraları yoktu, yani yok denecek kadardı.
Bilecik bölgesindeki vatandaşta çok mağdur durumda kaldı. Biz bunu valiye, milletvekillerine söyledik. Ama bizim derdimize bir türlü çare olmadı. Yetkililerden bunun bir an önce bu adaletin yerine getirilmesini çok rica ediyorum” dedi.

Öte yandan 2015 yılında yaşanan olaylar sırasında Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Milletvekilleri AK Parti’den Fahrettin Poyraz, MHP’den ise; Bahattin Şeker idi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.