DOLAR
32,3107
EURO
35,0595
ALTIN
2.279,50
BIST
8.971,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C

Bilecik’e özgü değerler tescilleniyor

BEBKA tarafından 2015 Yılı Kırsalda Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında sağlanan mali destek ile Bilecik TSO tarafından yürütülen “Bilecik Kırsalındaki Ekonomik Ürünlerin Coğrafi İşaretlenmesi İle Ulusal Ve Uluslararası Boyutta Tanıtılması” projesi kapsamında lansman yemeği düzenlendi.

Programa;  Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, Bilecik TSO Başkanı Mefail Ateş, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü İbrahim Taş, Bilecik İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler, Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, CHP İl Başkanı Metin Yaşar, Bilecik Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, TSO meclis üyeleri, İl Genel Meclisi üyeleri ve ilgililer katıldı.

Bilecik’in ürünleri tescillenmek için bekliyor

Proje kapsamında; Bilecik kırsalındaki bulunan tarımsal ekonomik ürünlerin coğrafi işaretlenmesi ile ulusal ve uluslar arası boyutta tanıtılması ve böylece yörenin gelir artışına katkı sağlanması amaçlanıyor. 2015’ e kadar Bilecik’in coğrafi işaretli ürünü yoktu. Bugün; Bozüyük mercimekli mantı, Çukurören biberi, Kızıldamlar kestane kabağı, Küre irikarası üzümü, Pazaryeri bozası, Pazaryeri helvası, Pazaryeri şerbetçiotu, Osmaneli alaca karpuzu, Osmaneli ayva lokumu ve Osmaneli nar lokumu başta olmak üzere 10’un üzerinde başvuru sürecini tamamlamak üzere olan ürünü var.  Bilecik’in turizmi, imajı ve tanıtımı için tarihi bir adım olan tescil işleminin tamamlanması ile hem Bilecik hem de ürünlerimiz Türkiye ve dünya literatürüne girecek.

Proje kapsamında neler yapıldı?

Proje kapsamında coğrafi işaretleme yapılması planlanan ürünler için başvuru detayları hazırlandı, saha çalışmaları yapıldı, ürün analizleri ve içerikleri belirlendi. Bu ürünlerin saha çalışmaları gerçekleşirken diğer taraftan da Coğrafi İşaret bilgilendirmeleri için köylerde üretici bilinçlendirme eğitimleri yapıldı.

Program kapsamında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yüksel Okşak,

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mesut Kaplan ve çalışmaların yürüten yüklenici firmanın yetkilisi Fatih Öztürk birer sunum gerçekleştirdi.Ticaret Odası Başkanı Mefail Ateş’in yaptığı konuşmanın ardından son olarak Vali Süleyman Elban bir konuşma yaptı.

Program, tanıtım filminin gösterilmesiyle sona erdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.