DOLAR
32,3290
EURO
35,0804
ALTIN
2.292,31
BIST
8.982,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

BİLECİK YENİPAZAR SU UÇTU ŞELALESİ CNN TÜRK’TE YAYINLANDI !

Bilecik doğal güzellikleriyle hem yerli hemde yabancı turistlerin ilgi odağı olaya devam ediyor.Özellikle Yenipazar ilçemiz Harmankaya Kanyonu ve Su Uçtu şelalesiyle dikkatleri üzerine çekerken,Su Uçtu şelalesinin 2.si de bulunmuştu.

CNN Türk televizyonunda yayınlanmakta olan ”Seyirci Kalmayın” isimli programda Güven İslamoğlu ”Su Uçtu” şelalesini konu aldı.Hem suyu içilebilen hemde yüzülebilen şelale olarak anlatılan ”Su Uçtu”şelalesiyle ilgili olarak civarda bulunan madenlerin bu ve benzeri şelaleler için çok büyük tehlike oluşturduğunu,patlatılan dinamitlerin su yolların değişmesine neden olduğunu, canlılığın öldüğünu, hatta bazende suların yok olup gittiğini dile getirdi.

 

 

YENİPAZAR YUKARIÇAYLI KÖYÜNE AİT yukaricayli.net sitesinde ise Su Uçtu Şelalesini görmek isteyen yerli turistler için yol tarifi şu şekilde yapılmış;

Köyümüz Bilecik´e 70 Km, Eskişehir´e 60 Km, Yenipazar´a 7 Km, Sarıcakaya´ya 17 Km, Söğüt´e 57 Km, Göynük´e 49 Km, İstanbul´a 235 Km, Ankara´ya 280 Km uzaklıktadır.
Köyümüze Bilecik ve İstanbul´dan gelecekler için yol güzergahımız, vezirhan dan gölpazarı, yenipazar istikametine ayrılan yoldan girildiğinde Gölpazarına gelinip merkezden otogar istikametine dönülünce yenipazar yoluna girilmiş olur. Gölpazarı yenipazar arası 35 Km olup yolların çok virajlı olması nedeniyle varış süresi biraz uzun olabilir. Yenipazar´a varıldığında çöte mahallesi yolundan girilip çöte merkezde ikiye ayrılan yoldan sağa sapılarak Nasuhlar kavşağı, sonra aşağıçaylı köyü kavşağı geçilir ve Yukarıçaylı köyü´ne ulaşılır. Bu yolumuz tamamen asfalt kaplamadır ve sorunsuz yolculuk yapabilirsiniz.

Köyümüze Eskişehir istikametindende iki şekilde ulaşabilirsiniz, Eskişehir Esentepe mahallesi ve muttalip beldesi üzerinden ulaşım sağlanabilir. Esentepe mahallesi üzerinden Kozkaya köyü içinden geçilerek Sulu Karaağaç köyü ve Atalan Köyü içerisinden geçilerek Alpagut´a sapmadan Sakarya nehrinin karşısına Karaoğlan köyüne varılarak sola çayköy yönüne dönülür. Çayköy ve sonrasında Akköyünde içinden geçilerek Kuşça köyü ve sonrasındada yenipazar´a ulaşılır. Buradan Çöte mahallesi içinden sağa dönülüp nasuhlar ve aşağıçaylı köyleri kavşakları geçildikten sonra köyümüze ulaşılmış olur. Eskişehir muttalip beldesi üzerinden gidilmek istenirse, muttalip beldesinin girişinden sağa sapılarak sarıcakaya istikametine doğru gidilir. Mayıslara varıldığında girişten sola sapılarak sarıcakaya´ya ulaşılır. sarıcakaya merkeze varılınca merkeze ayrılan yoldan sağa sapılarak Beyyayla köyü yoluna girilir, yaklaşık 7 km lik bir tırmanışla yol alınarak zirveye varılmak üzereyken sol tarafa ayrılan köy yolumuzdan sapılır ve hiç bir tarafa sapmadan köyümüze ulaşılmış olur. Her iki yolda çok virajlı ve dik olması sebebiyle ulaşım biraz zahmetli olmaktadır, 60-65 km arası olan bu iki yolda 1 saat 15 dakika civarında sürüyor. Sarıcakaya üzerinden gelirken köyümüze 3 km kala Suuçtu şelalemizi görebilirsiniz.

Köyümüze Ankara yönünden gelecekler Eskişehir üzerinden ulaşabilir. Bir diğer yol ise Ankara Nallıhan üzerinden Sarıcakaya´ya ulaşılarak köyümüze varılabilir.
Bu bilgiler www.yukaricayli.net ten alınmıştır.

 

Fotoğraf00471 (1)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.