DOLAR
32,3640
EURO
34,9533
ALTIN
2.325,55
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Basın Açıklaması

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Basın Açıklaması

 

Bundan 10 yıl önce başlayan ilmin ve irfanın ışığına ulaşmak adına çıkılan yolculuğumuzun ilk önemli durağında sizlerle olmaktan duyduğum gururla sözlerime başlamak isterim.

Bundan tam 10 yıl önce, kökleri derinlerden gelen farklı ve güçlü 3 eğitim kurumunun belki de en genç filizlerinden aşılanarak toprakla buluşan genç ve umut dolu bir fidan ile başladı bu yolculuk. O fidan toprakla ilk buluştuğunda derinlerdeki kökleri yeniden canlandı ve umutla, heyecanla gövdenin güçlenmesi, yepyeni dalların çevreye uzanması için elinden gelen her türlü gayreti göstermek adına uğraş verdi. Bu topraklar fidanı hemen kabul etti, daha önce yüzyıllarca dallarını dünyanın her noktasına uzatan çınar ağacı gibi bu genç ve taze fidan da toprak tarafından bakıldı ve korundu.
Bugun geldiğimiz noktada bu genç fidan artık çevresine uzanmış dallarının her birinde farklı farklı meyveleri yurdun dört bir yanına dağıtmaya ve oralara da bu genç ağacın kokusunu, tadını ama en önemlisi ruhunu ulaştırmaktadır.
Bu ruhla geçen 10 yıl içerisinde bizi bağrına basan Bilecik halkı ile birlikte küçük ama umut dolu bu eğitim yuvasında her türlü fiziksel eksikliklere rağmen tüm kadromuzla inatla, umutla ve bu topraklara karşı olan borcumuzun farkında olarak çalışmaya ve Üniversitemizi hak ettiği yere taşımaya gayret ettik. Elbette katedilen yol hayalini kurduğumuz yolculuğun sadece kısa bir başlangıcı, ancak yine de bu kısacık süre içerisinde elde edilen kazanımlar bizim adımıza değerli ve takdire şayandır. Bu süreçte Üniversitemizin kuruluşunda rol almış olan başta kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Azmi Özcan olmak üzere tüm akademik ve idari kadromuzu gurur ve minnetle anıyoruz. Üniversitemizin kurulmasına ve gelişmesine katkı sağlayan dönemin Valilerine, Milletvekillerine, Belediye Başkanına ve sivil toplum kuruluşlarına şükranlarımızı sunuyoruz.
Bu süreçte bizimle birlikte olan tüm Bilecik halkının her bir ferdine özellikle teşekkür etmek isteriz. Bizleri bağırlarına basan, öğrencilerimizi çocukları yerine koyan değerli Bilecik halkı bu anlamda Üniversitemizin bugün geldiği noktada gizli kahramanlardır.
Bu mutlu günümüzü kutlarken bu gayrette emeği geçen herkesi bizimle birlikte yeni yaşımızı kutlamaya Cumhuriyet Meydanına davet ediyoruz. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin bünyesinde yetişecek daha nice fidanlar için azimle çalışmaya devam edeceğimizi saygıyla kamuoyunun bilgisine sunarız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.