DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 2017-2018 akademik yılı açılışını gerçekleştirdi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 2017-2018 eğitim-öğretim yılı açılışını gerçekleştirdi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen program YÖK üyesi Prof. Dr. Hayati Develi’nin ilk dersi vermesiyle başladı, ardından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine ilk sıradan yerleşen öğrencilere burs belgeleri takdim edildi.

Programın açılış konuşmasını Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş yaptı. Taş, bu yıl Şeyh Edebali Üniversitesine 3 bin 197 yeni öğrenci kaydı yapıldığını belirterek başladığı konuşmasında şunları kaydetti; “Üniversitemiz 500’ün üzerindeki akademik, 262 idari personeliyle, 136 program ve 18 bin 130 öğrenci sayısıyla büyük bir aileye dönüştü. Bu yıl üniversitemize 3 bin 197 yeni öğrenci kayıt yaptırmıştır. Lisans programlarında doluluk oranımız yüzde 84, ön lisans programlarında ise yüzde 47 dir. Bu yıl yerleştirmelerde yaşadığımız kontenjan boşluklarının sadece üniversitemizde değil köklü bazı üniversiteler dışında tüm üniversitelerde yaşandığı herkesçe bilinmektedir. Bunda kanaatimce en önemli etken olarak Meslek Liselerinden Meslek Yüksek okullarına sınavsız geçişin kaldırılması ve Türkiye’de ki istihdam alanlarının farklılaşması gösterilebilir. Özellikle Meslek Yüksek okullarındaki kontenjan boşlukları oluşturduğumuz komisyon tarafından analiz edilmiş, gerekli çalışmalar yapılmıştır. Bunun yanında Üniversitemizde ilk defa öğrenci alan birimlerimiz de mevcuttur. İslami İlimler Fakültesi ilk kez öğrenci alımına başlamış ve bu yıl Fakültemize 61 öğrenci kayıt yaptırmıştır. Ayrıca Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültemiz Yüksek Öğretim Kurulunun 13.06.2017 tarihli almış olduğu kararla yeni bir yapılanmaya gitmiş ve bu yıl fakültemize 31 öğrenci kayıt yaptırmıştır. Özellikle Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesindeki bu yeni yapılanmanın fakültemizdeki etkin olmayan bölümlerin işlerliğini artıracağı kanaatindeyim.

Yaklaşık iki yıl önce göreve başladığımızda, 3+1 ve 7+1 Eğitim Modeli olarak ifade ettiğimiz, öğrencilerin eğitimlerinin bir dönemini iş yerlerinde uygulamalı eğitim yaparak geçirmelerinin ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştım. Bu gereklilik çerçevesinde yapmış olduğumuz çalışmaların sonucu olarak bu yıl Meslek Yüksek okullarımızda 3+1 eğitim modeline başladık. Bu süreçte bizimle birlikte olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu uygulamanın bir devamı olarak Fen ve Mühendislik Fakültelerinde de uygulanmak üzere 7+1 eğitim modeli üzerindeki çalışmalarımız devam etmektedir. Üniversitemizde 2016-2017 eğitim-öğretim yılında konferans, kongre, seminer, çalıştay, sergi ve panel olmak üzere 63 etkinlik gerçekleştirilmiştir. Son yıllarda öğretim elemanlarımızın akademik çalışmalarında nitelik ve nicelik açısından ciddi bir artış görülmektedir. Ortadoğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan URAP Araştırma Laboratuvarının ortaya koyduğu Üniversite Değerlendirme İndeksi bu noktada önem arz etmektedir. URAP Araştırma Laboratuvarının verilerine göre 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler sıralamasında 2015 yılının verileriyle oluşturulan sıralamada üniversitemiz 54 üniversite arasında 52’inci iken, 2016 yılının verileriyle oluşturulan sıralamada ise 77 üniversite içerisinde 52’inci sırada yer almıştır. Akademik kadrolarımızın gayret ve çalışmalarına paralel olarak önümüzdeki yıllarda daha üst sıralara tırmanacağımızdan hiçbir şüphem yoktur.”

Ardından konuşma alan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı; ” Şehrimizde bir üniversite kurmak şehir insanımızın, tüm hemşehrilerimizin öncelikli bir hayaliydi. Bunu daha sonra el ele, gönül, gönülle vererek bir hedefe dönüştürdük. Bu hedefi de gerçekleştirerek bugün gerçekten onurla, gururla kurulan bu üniversitemizin 10’uncu yılında, yeni bir eğitim ve öğretim yılında birlikte olmanın hakkı, hazzı, gururunu ve mutluluğunu yaşadık. Bilecik mütevazı ölçekler içerisinde bir şehir. Bizler öğrenci kardeşlerimizi şehrimizde bir misafir, kendimize bir emanet olarak görüyoruz. Eksikliklerimiz olabilir, sıkıntılarımız olabilir ama samimiyetle ve üniversite yönetimimizle el ele, gönül, gönülle vererek bu eksiklikleri ve sıkıntıları o sıcak samimiyet içerisinde giderme çabası ve gayreti içerisindeyiz. Eminim ki sizlerde bunu paylaşacaksınız. Bugün Şeyh Edebali Üniversitemizin ve Bilecik’imizin imkanları dünden çok, çok iyi. Ama yarın daha da iyi olması bizlerin elinde. Bunun için el ele, gönül gönülle vererek şehrimizin lokomotifi olan bu ilim ve irfan yuvamızı daha üst noktalara çıkarma noktasında çaba harcıyoruz. Ben yeni eğitim- öğretim akademik yılda tüm genç kardeşlerimize, öğrenci kardeşlerimize sağlıklı ve başarılı bir dönem diliyorum” dedi.

Programda konuşma yapan bir diğer isim Bilecik Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Üniversitelerin amacının vatana, millete ve ülkemize hayırlı insanlar yetiştirmek olduğunu hatırlatarak başladığı konuşmasına şöyle devam etti; “İlimiz küçük bir il. Kendisi küçük, yüreği büyük, temelleri sağlam. Eğitim ve öğretim açısından burayı tercih eden öğrencilerimiz açısından güzel bir il. İlimizin nüfusu 220 bin. 7 adet ilçesi var. Bilecik 55 bin civarında öğrencisi olan güzel bir il. Nüfusumuzun yüzde 25 civarında fiilen okuyan ve eğitim alan bir nüfusumuz var. Bu bizim için çok önemli bir rakam. Bunu değerlendirmemiz gerekiyor. 2007 yılında birçok üniversitemizin birlikte kurmuş olduğu kanunla birlikte o yıllarda prefabrik binalardan başlayıp 10 yıl gibi kısa süre içerisinde bu güzel nüfusa kavuşan üniversitemiz gerçekten bizim ilimiz için çok önemli. Üniversitemiz ilçelerdeki Meslek Yüksek Okullarıyla bu kadar güzel bir rakamı çıkaran bir üniversite olarak ilimizin kalkınmasına ve gelişmesine en önemli katkıyı sağlamaktadır. Üniversitelerimizin amacı vatana, millete ve ülkemize hayırlı insanlar yetiştirmektir. Eğitim ve öğretim konusunda üniversitemiz kendilerinden beklenen en önemli görevleri yerine getiriyor. Üniversiteler araştırıcı ve eğitici olmalı. Ben üniversitemizin 2017-208 Eğitim ve Öğretim Akademik yılını kutluyorum. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum”

Programa, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, YÖK Üyesi Prof. Dr. Hayati Develi, Bilecik Ağır Ceza Reisi Kamil Kaya, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Taş, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, siyasi parti ve STK temsilcileri, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.