DOLAR
32,3666
EURO
34,9608
ALTIN
2.325,60
BIST
9.125,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 10. Yıl Logosunu Belirledi

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin 2017’de 10. yıl etkinliklerinde kullanılacak logo, “Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ‘Onuncu Yıl Logosu’ nu arıyor” isimli logo tasarım yarışmasıyla belirlendi.

 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen yarışmaya 155 katılımcı 323 tasarımla katıldı. Seçici kurulun 26.01.2017 tarihinde yaptığı değerlendirme sonucunda Mert Can MERAL’in tasarladığı logo birincilik ödülüne layık görüldü. Seçilen diğer 3 logo da özendirme ödülü almaya hak kazandı.

 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin kuruluşunun 10. yılını vurgulamak üzere hazırlanan logo yıl boyunca gerçekleştirilecek 10. yıl etkinlikleri kapsamında değerlendirilecek olup, kurum içi ve kurum dışı iletişimde ve tanıtım materyallerinde kullanılacaktır.

Gerçekleştirilen yarışmanın seçici kurulu Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim TAŞ başkanlığında, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent YILMAZ, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Tevfik Fikret UÇAR, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Melike TAŞÇIOĞLU, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Seramik ve Cam Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Kadir SEVİM ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan DÖNMEZ’den oluştu. Yapılan değerlendirme sonucunda; Mert Can MERAL Birincilik Ödülü’ne, Ali DERİNOĞLU, Seyit Ali BAŞER ve Taha Bekir MURAT isimli öğrencilerin eserleri de Özendirme Ödülüne layık görüldü.

 

 

10. YIL LOGOSUNUN DEĞERLENDİRMESİ

 

Birincilik ödülü alan  eser, 10. yıl tipografik çözümleme içinde çağdaş bir dil çerçevesinde ele alınan sekiz köşeli biçimsel çözümlemesi ile öne çıkmış, bunun yanı sıra negatif alan içinde Şeyh Edebali’nin çınar ağacı ile ilişkilendirilmesi ile önemli bir vurgu oluşturulmuştur. Ayrıca, 1 ve 0 rakamlarının özgün olarak tasarlanan biçimler hâlinde ele alınmış yorumlarıyla oluşturulması ‘özgünlük’ adına seçilen eseri öne çıkarmıştır.

 

Genel yapı içinde 10. yıl ve 2017 yazısının dengeli ve kavramsal olarak doğru çözümlenmesi başarılı bulunmuştur. Kullanılan turkuaz renk, var olan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi amblemi ile birlikte birbirini gölgede bırakmadan başarılı şekilde kullanılabilecektir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.