DOLAR
32,3654
EURO
34,9610
ALTIN
2.325,42
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün sordu? Cevap alamadı

Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün,  Türkiye Büyük Millet Meclisinde  anayasa değişikliği teklifinin görüşmeleri esnasında  kanun ile ilgili olarak bir soru yöneltti.

Tüzün, ”Kanun ile ilgili olarak sayın bakana bir soru sormak istiyorum.” diyerek başladığı konuşmasında, ”Salt çoğunluk başlayabilmesi için 301 imza ile önerge veriliyor. 5/3 yani 360 ile de soruşturma kararı veriliyor, 401 ile de sevk ediliyor. Ancak 301 yani salt çoğunlukla çoğunlukla soruşturma için teklif reddinde soruşturmanın başlaması aşamasında cumhurbaşkanı meclisi tek taraflı feshedebiliyor. Hal böyle olunca yeni meclis ve yeni cumhurbaşkanı seçilinceye kadar 3 ayda bir Türkiye’de seçime mi gidilecek. Dolayısıyla cumhurbaşkanının meclisi feshetme yetkisini tek taraflı veriyorsunuz. Bu sürecin 3 ayda bir tekrarlanmasını mı düşünüyorsunuz ?” dedi.

Bilecik Milletvekili Tüzün’e ait sosyal medya hesabından yayınlanan video’ya ” Kaos Anayasasındaki ‘tuzağı’ sordum. Tabi ki cevap veremediler!!!” başlığı atıldı.

Yorumlar

  1. Erdoğan Kanat dedi ki:

    bunun cevabı cumhurbaşkanı meclisi feshettiği takdirde kendide seçime gitmek zorunda kalıyor. ve diyorki hakkında yüce divanda işlem gören cumhurbaşkanı seçime gidemez diyor. yani yüce divanın sonucunu oradan çıkacak kararı beklemek zorunda.