DOLAR
32,4729
EURO
34,9500
ALTIN
2.436,45
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Bilecik Milletvekili Tüzün: Bu kadar yetkiyi bir kişiye vermeyeceğiz

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, referandum kampanyasında ilçe ve köyleri karış karış dolaşırken  “Hayırlı bir yolculuğa çıktık, hayırlı bir sonuç adım adım geliyor” dedi.

 

CHP Bilecik teşkilatı, anayasa referandumunda son aşamaya gelinirken kampanyaya hız verdi. Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün il ve ilçe yöneticileri ile gece gündüz demeden köy köy, ilçe ilçe dolaşıp insanlarla biberir iletişim kuruyor. CHP kadın ve gençlik kolları da ev, mahalle ve esnaf ziyaretinde bulunup broşür dağıtarak neden hayır oyu verilmesi gerektiğini anlatıyor.

Tüzün beraberindekilerle birlikte önceki gün de Gölpazarı ve köylerinde kampanyayı sürdürdü.

Buralarda yaptığı konuşmalarda anayasa değişikliğinin Meclis’te halktan kaçırılarak oylandığını anlatan Tüzün, halktan toplanan vergilerle, elektrik faturalarında alınan paralarla ayakta duran TRT’nin taraflı yayın yaptığına dikkat çekti. Tüzün şöyle devam etti:

 

“Bandrol paralarıyla program yapan TRT  tek taraflı, sürekli iktidar yanlısı yayınlar yapıyor. Bu referandum sürecinde de  iktidarın  televizyonu olarak çalıştı.

Vergi ve katılım payları alınırken hiçbir parti, siyasi görüş ayrımı gözetilmezken, elektrik faturalarına, bandrol paralarına kadar paralar peşin toplanıyor ama yayına gelince borazanlık yapıyor.”

Anayasaya göre TRT’nin tarafsız olması gerektiğini anlatan Tüzün şunları söyledi:

“Bu anayasa değişikliğinin her tarafı yalanlarla dolu.

– Bakın AKP referandum broşüründe

“Cumhurbaşkanlığı süresi 2 dönemle yani en çok 10 yılla sınırlandırılıyor.” diye yazılı.  Ama değişikliğin 11. maddesi, Cumhurbaşkanı’nın üçüncü defa seçilebileceğini son derece açık seçik ifade etmiş…

– Millet seçecek deniyor ama halk sandıkta cumhurbaşkanını seçiyor, yardımcılarını ve bakanlarını halk değil bizzat cumhurbaşkanı seçiyor..

-Yargı bağımsız yazıyor ama Anayasa Mahkemesi’nin neredeyse bütün üyelerini Cumhurbaşkanı seçiyor. HSYK üyelerini cumhurbaşkanı seçiyor.

-Şimdi tek millet diye dolaşıyorlar ama değişiklikle federasyon kurma imkanı getiriyorlar.

Bu kadar yetkiyi bir kişiye vermeyeceğiz. Vebal altında kalmak istemiyorsanız gelin 16 Nisan’daki hep beraber hayır diyelim.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.