DOLAR
32,3799
EURO
35,1599
ALTIN
2.323,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Bilecik Genç İHH, Orhan Gazi Camiinde mevlüt okuttu.

Bilecik Genç İHH, Fatih Sultan Mehmet Han’ın vefatının 534. yıldönümü münasebetiyle, Kuruluşuın ve Kurtuluşun beşiği Bilecik’te, tarihi Orhan Gazi Camiinde mevlüt okuttu.

Genç İHH gönüllülerinin tertiplediği mevlüte ilgi yoğundu. Mevlüt sonrasında Genç İHH gönüllüleri halka helva ve lokum ikram etti.

Orhan Gazi Camii imamı Necati Çalışkan, Müezzin Hasan Kara ve üniversite öğrencisi Resul Hacıislamoğlu’nun Kur’ân’ı Kerim tilaveti, salavatı şerifleri ve mevlüdi şerifleri okumasına müteakip öğle namazı kılındı.

Bilecik Genç İHH Başkanı Taha Yasin Yüksel ve beraberindeki gençler namaz sonrasında bir taraftan vatandaşa ikram yaparken, diğer yandan İHH’nın faaliyetleri konusunda tanıtım yaptılar.

Bilecik İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şemsettin Yıldırım, Fatih Sultan Mehmet Han için mevlüdü şerif düzenleyen gençleri, göstermiş oldukları milli ve manevi duyarlılıklarından dolayı tebrik etti. Başkan Yıldırım yaptığı konuşmada, ”Fatih Sultan Mehmet Han bu topraklarda bulunuşumuzun alameti farikasıdır. İstanbul’un, gözünün elifidir. Aziz Peygamberimizin medarı iftiharıdır. Ahiler toprağı Anadolu’nun gönül erlerini, İstanbul’u fethederek Avrupa’ya taşıyan büyük bir gönül piridir. Genç kuşaklar, eğer atalarına ahde vefa gösterme erdemliliğinde bulunmak istiyorlarsa, şanlı Selçuklu tarihini, destansı Osmanlı tarihini öğrenmelidir. Geçmişini bilmeyen silik gençler, rüzgarın önünde savrulan yapraklar gibi geleceğin kasırgasında savrulacaklardır. Ayakları yere sağlam basan gençler yetiştirmek istiyorsak, geçmişimizi iyi öğrenmeliyiz; ahlaklı ve erdemli bir nesil yetiştirmek istiyorsak, kitab ve sünnet emanetlerini gençlerimizin yüreklerine teslim etmeliyiz.

1453’te İstanbul’u fethederek aziz milletimize emanet bırakan büyük devlet adamı Fatih Sultan Mehmet Han, bu tarihten 28 yıl sonra 3 Mayıs 1481 tarihinde ahirete irtihal etti. Allah, cennetini mekan, ruhunu aziz etsin inşaallah. 534 yıl sonra bugün, Ertuğrul Gazi diyarında Bilecik’te, dedelerimizin yaptırdığı tarihi Orhan Gazi Camii’sinde, Fatih Sultan Mehmet Han’ı hayırla yad etmeye çalıştık. Gençlerimizden Allah razı olsun. Bizler bıraktığı kutsal emanetleri baş tacı yapayacağız, ülküsünü ise bir vizyon olarak hedefimize koyacağız” dedi.

gençihh4 gençihh1

Yorumlar

  1. Ayşe çelik dedi ki:

    Allah kabul etsin. Ceddimizı unutmayanlarda var ilimizde