DOLAR
32,6078
EURO
34,8089
ALTIN
2.494,00
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C

Bilecik Belediyesinden Şehit Asker Antı ile ilgili açıklama geldi.

Bilecik Belediye Başkanlığı tarafından, şehir merkezinde Temmuz ayının ilk haftasında yenilenen Şehit Asker Anıtı ile ilgili olarak sosyal medyada yapılan yorum ve söylemlere ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Başkanlıktan yapılan açıklamada, Bilecik Belediye Başkanlığı’nın milli ve manevi değerlere her zaman sahip çıktığı ve bunu gerçekleştirdiği fiili çalışmalar ile gösterdiği belirtilerek, şu bilgilere yer verildi:

Son zamanlarda sosyal medya üzerinden, ‘’Kuruluş ve Kurtuluş’un Beşiği’’ şehrimiz hakkında olumsuz düşüncelere sevk edecek gerçeğe uygun olmayan söylem ve yorumları büyük bir üzüntü ile karşılıyoruz.
Yaptığı bütün çalışmaları gerek basın yoluyla, gerek diğer vasıtalar ile kamu oyuna duyuran Bilecik Belediyesi, gerçekleştirdiği çalışma kapsamında Şehit Asker Anıtı’nı yenileyerek, estetik açıdan daha güzel bir görünüme kavuşmasını sağlamaktan başka bir uygulama içinde bulunmamıştır.
Her alanda büyüyen ve gelişen şehrimizin, hiçbir şekilde doğruluğu yansıtmayan bilgiler ve çalışma esnasında çekilmiş eski görüntüler ile küçük düşürücü yorumlar ve düşünceler tüm kesimleri olduğu gibi bizleri de üzmüştür. Şehit Asker Anıtı’na ilişkin yapılan yenileme çalışmalarında anıt, hiçbir şekilde çalışma alanının dahi dışına çıkarılmamıştır. Aksine, eski hali boyanarak ve gerekli yenilemeler yapılarak, aynı yerine konulmuştur. Kamuoyunun bilgilendirilmesi konusunda hassasiyet gösteren Bilecik Belediye Başkanı Selim YAĞCI tarafından çalışma esnasında gerekli bilgiler verilmiştir. Bu konuda vatandaşlarımızın sağ duyusuna güvenerek, konuyu başka şehirlerde meydana gelen provakatif söylem ve eylemler ile bağdaştırılmaması gerektiğini belirtiriz.

Aşağıdaki metinde, Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın 4 Temmuz 2014 tarihinde çalışmaları yerinde incelerken, aktardığı düşüncelerine yer verilmiştir.
Gelinen noktada Bilecik’in şehir mobilyalarını oluşturma ve zenginleştirme çalışmalarını gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Selim Yağcı, açıklamasında şu bilgilere yer vermektedir:
”Şehit Asker Anıtı, ilimizin sembol anıtlarından birisi olarak çarşı merkezimizde yer alıyor. Belediyemizin şehri güzelleştirme, şehir mobilyalarını oluşturma ve şehrin marka değerlerini belirleme noktasındaki çalışmalarımız tüm hızıyla devam diyor. İlk dönemde yapmış olduğumuz şehit asker anıtımızı yeni bir düzenlemeyle daha anlamlı bir düzenlemeyle yeniliyoruz. Ay ve yıldızdan oluşan anıtımızda, Cenabı Hakkın yüceliğini simge edecek ismi şerifinin yanı sıra 16 Türk devletimizin varlığını da gösterecek olan 16 tane ışık simgesi bulacağız. Buraya konulacak şehit asker anıtımız ile şehadetin önce köklü bir temelden gelişi, Selçuklu medeniyeti ile Osmanlı medeniyeti ve daha sonrasında Türkiye Cumhuriyetini simgelize eden üç ayak sağlam bir şekilde yer alıyor. Şehitliğin ancak bayrak uğruna, vatan millet uğruna ve din uğruna yapılacağını simgelize eden anıtımızı, yenileyerek ve zenginleştirerek, bir çalışma ortaya koyduk. Burada şehit askerimiz yine Türk bayrağı ve silahı ile dik duruşunu sergileyecek. Gerçekleştirilen çalışmalar hakkında olumsuz sonuç çıkarmaya çalışanların olmasından dolayı üzüntü duyuyoruz. Şehrin marka değerlerini oluşturma yönündeki çalışmalarımız için yapılan polemiklere üzülüyorum ve gülüyorum. Yani her olaydan olumsuz bir sonuç çıkarmaya çalışanlara acıyorum ben bu noktada. Bizim yapmış olduğumuz şehrimizin güzelliğine güzellik, iyiliğine iyilik katmaktır. İnsanımızı daha iyi temsil etmektir. Artık şehirler görsel simgeleriyle tanınır hale geldi. Biz de burada şehrimizin daha önceden planladığımız şekliyle iyileştirme çalışması gerçekleştirdik. Yalnız kalan bir anıtı zenginleştirdik ve halkımızın bu anlamda görsel duygularını manevi duygularını daha güçlendirdik ve şehrimize de farklı bir hava kazandırmış olduk. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun.”

Kamuyouna Saygıyla Duyurulur…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.