DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

BİLECİK BELEDİYESİ VİZYON PROJELERİ ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

BİLECİK BELEDİYESİ VİZYON PROJELERİ ÇALIŞMALARI

TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

 

            Bilecik Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılacak olan Vizyon projeleri arasında yer alan Şehirlerarası Otobüs Terminali, Katı Atık Entegre Dönüşüm Tesisi ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi projelerindeki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Geçmişiyle övünen ve geleceğe emin adımlarla ilerleyen şehrimiz, Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek büyük ve değerli projeler kısa bir süre sonra vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın büyük önem verdiği Osmanlı Tarih Şeridi Projesi ile şehrin tarihi değerleri ve özellikleri gün yüzüne çıkacak, Katı Atık Entegre Dönüşüm Tesisi ile çevreci bir belediye örneği sergilenecek ve Bilecik Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Bilecik’in tüm Türkiye ile yeni ve modern bir bağlantı noktası kurulmuş olacak.

ÖZGÜN BİR MİMARİYE SAHİP ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİ

İstanbul- Adapazarı çevre yolu İnbayırı Mevkiinde betonarme ve çelik yapım tekniği kullanılarak inşa edilen ve Osmanlı mimarisiyle hayat bulan Bilecik Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminalinin ilk katındaki kemerler tamamlandı.

50 dönüm üzerine kurulu Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali, mevcut otogar alanından 10 kat daha büyük ve geniş kapalı alana ve park yerine sahip olacak.

Bilecik’i İstanbul, Ankara, Eskişehir, Bursa, Kocaeli, Sakarya gibi metropol şehirler başta olmak üzere tüm ülke ile bağlantısını sağlayacak olan şehirler arası otobüs terminali, bütün geniş alanıyla 50 bin metrekare alanda inşaa ediliyor. Bilecik için büyük bir yatırım niteliğinde olan şehirlerarası otobüs terminalinde, 30 adet işyeri bulunacak.

Bilecik esnafını da ana yol ile entegre haline getirecek olan ve şehrin ticaret hayatına canlılık kazandıracak otogar projesi ile Bilecik tanıtım ve turizm anlamında büyük bir imkan elde etmiş olacak.

Proje kapsamında şehirler arası otobüs terminali yanında yapılacak olan Yöresel Ürünler Çarşısı’nda da Bilecik hanımları, yaptıkları yöresel gıda ürünleri ile Bilecik’e özgü hediyelik eşya satışlarını yaparak, aile bütçelerine katkı sağlamış olacaklar.

Bilecik adına büyük bir ihtiyacın giderilmiş olacağı şehirlerarası otobüs terminali 05.05.2015 tarihinde vatandaşlarımızın hizmetine girecek.

Hükümetimiz tarafından şehrimize kazandırılan ve çok yakında hizmete girecek Yüksek Hızlı Tren ile Bilecik Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali, Bilecik ulaşımı noktasında büyük bir yol kat edilmiş olacak.

OSMANLI PADİŞAHLARI TARİH ŞERİDİ’NİN

İLK ETABI TAMAMLANDI

 

Bilecik Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılan, Osmanlı Devleti’nin Tüm aşamalarını Sanatsal ve Görsel Eserler ile dünümüzü; bugüne ve gelecek nesle,  en güzel şekilde aktarılacak olan Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi aynı zamanda büyük bir vefa örneği sergilenmiş olacak.

Şeyh Edebali Türbesi’nde gerçekleştirilecek olan ve şehrin turizm potansiyelinde büyük artışların olmasını sağlayacak projenin ilk etabı olan, sanatsal eserlerin korunmasına ve sergilenmesi için tasarlanan estetik yapıya sahip beton zarf ve taşıma konstrüksiyonları yerleştirildi.

36 Osmanlı padişahının yaşadığı dönemlere ilişkin bilgilerin en güzel biçimde aktarılacağı proje kapsamında Bilecik, turizm sektöründeki pastadan daha fazla pay almış olacak.

Bilecik Belediyesi vizyon projeleri arasında yer alan ve Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından büyük bir önemle takip edilen proje 2014 yılının sonlarına doğru tamamlanacak.

DÜNYA’NIN EN BÜYÜK KATI ATIK ENTEGRE DÖNÜŞÜM

TESİSİ BİLECİK’E KAZANDIRILIYOR

 

Dünyanın en büyük katı atık entegre dönüşüm tesisi olan ve Bilecik Belediyesinin vizyon projeleri arasında yer alan Katı Atık Entegre Dönüşüm Tesisinde hafriyat çalışmaları Aralık ayında tamamlanacak.

Hazır Montaj sistemiyle kısa bir zamanda kurulacak tesis ile şehrimiz, düzenli depolama ve tıbbi atık sterilizasyon ünitelerinin de bulunacağı dünyanın en kapsamlı entegre katı atık dönüşüm tesisisi olacak.

 

Dünyanın örnek alacağı ve Ülkemizin en kapsamlı tesisi ile Bilecik’te çöpün %75’inin dönüşüme tabi olacak, %25 ise doğaya tamamen zararsız halde kontrollü bir şekilde bırakılacak.

Ekonomi ve çevreye büyük katkı sağlayacak olan tesiste, katı atıkların kaynağında ayrıştırılarak toplanması, işlenmesi, geri dönüştürülmesi, metangazı üretilerek elektrik ve ısı enerjisine dönüştürülmesi ve sonrasında atıkların doğaya zararsız şekliyle bırakılması sağlanacak.

Şehrimiz, belde ve ilçelerimize uzun vadede büyük katkılar sağlayacak olan tesis 2015 yılının ilk yarısında hizmete girmesi planlanmaktadır.

Yorumlar

  1. sadi dedi ki:

    KATI ATIK DÜNYANIN EN BÜYÜK DEGERİ OLCAK MADEM ADI BİLECİKLE İLGİLİ OLSUNDA DAHA GÜZL OLUR MESELA İZAYDAS VAR İZMİTTE İZMİTLE ÖZDESLESMİŞ