DOLAR
32,5103
EURO
34,7183
ALTIN
2.494,01
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
28°C

BİLECİK BELEDİYESİ TARAFINDAN VERİLEN YEMEKTE KADINLAR BİR ARAYA GELDİ

BİLECİK BELEDİYESİ TARAFINDAN VERİLEN YEMEKTE KADINLAR BİR ARAYA GELDİ

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen akşam yemeğinde kadınlarla bir araya geldi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, dolayısıyla birçok etkinliği gerçekleştiren Bilecik Belediyesi, hazırlanan akşam yemeğinde il protokolü eşleri ve kadınları buluşturdu.
Belediye Başkanı Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı, Türk Sanat Müziği Sanatçısı Umut Akyürek’in de bulunduğu yemeğe katılarak, kadınlarla bir araya geldi.
Yemek öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, çok özel ve güzel bir günü yaşadıklarını belirtti.

”KÜLTÜRÜMÜZÜN DERİNLİKLERİNE BAKTIĞIMIZDA KADINLARIMIZIN BAŞ TACI OLDUĞUNU GÖRÜRÜZ”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Bilecik’te güzel çalışmaların yapıldığına dikkat çeken Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Kültürümüzün derinliklerine baktığımızda kadınlarımızın baş tacı olduğunu görürüz” ifadelerini kullanarak, şunları söyledi:

”Aynı havayı teneffüs etmekle mutluluk duyduğumuz hanımefendiler, özel ve güzel bir gündeyiz. Belediyemiz tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen bu yemeğe hoş geldiniz. Kadın ve hanım deyince akan sular durur. Hayatımızın her noktasında sizler varsınız. Gerçekten kültürümüzün derinliklerinde hanımlar başımızın tacıdır. Kadınlarımız, hem toplum yaşantımızda hem diğer alanlarda çok önemli bir konumda yer almıştır. Kadınlarımız bazen Hayme Ana olmuş, bazen Nene Hatun olmuş bazen de Hatice Bacı olmuştur. Kadınımız hayatın her noktasında bulunmuştur. Sizler zaten insanoğlunun var oluş sebebisiniz. Kadın olmadan insan olmaz. Ünlü ozanımız Neşet Ertaş’ın dediği gibi kadın insandır, erkek ise insanoğludur. Onun için kadın hani derler ya kadın insanı vezir de eder, rezil de eder diye. Kadın hayatın her safhasını düzenleyen bir konumdadır. Kadınlarımız aslında hayatımızın mimarlarıdır. Ben bu sabah evden çıkınca eşime kadınlar günü ile ilgini ne konuşacağımı sordum. O da bana; bana bakınca ne hissedersen onu konuş dedi. Şimdi ben Fatma Hanım’a bakınca benden bir şey kalmıyor. Hepsi Fatma Hanım’a ait oluyor. Çünkü gerçekten bizler hayata neredeyse birlikte başladık ve neyi başardıysak birlikte yaptık. Bazen bir arkadaş, bazen bir yoldaş, bazen bir eş, her zaman da en büyük aşk ve hayatta mutlu bir yolculuk oldu. Cenabı Hak hepimize mutluluk, sağlık ve huzur dolu bir hayat nasip etsin.” ifadelerini kullandı.

”ÖNÜMÜZDEKİ ÇOK KISA DÖNEMDE KADINLARIMIZ İÇİN GÜZEL PROJELERİMİZ VAR”

Konuşmasının devamında ”Önümüzdeki çok kısa dönemde kadınlarımız için güzel projelerimiz var” ifadesine yer veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Bilecik Belediyesi olarak gerçekten kadınlarımıza önem veriyoruz ve bu anlamda güzel çalışmalar yapmaya gayret gösteriyoruz. Bugün, Beşiktaş Mahallesi Kadın Spor ve Yaşam Merkezinde de belirttiğim gibi önümüzdeki kısa dönemde kadınlarımız için onların el emeği göz nuru eserlerini ve ürünlerini satacağı alanlar yapacağız. Öncelikle Tepebaşındaki Çocuk Sinemamızın olduğu bölgede ve Devlet Hastanesi önündeki yol boyunda yapacağımız küçük satış ofislerinde ev hanımlarımız ürettiklerini satarak ev ekonomilerine de katkı sağlamış olacaklar. Ben bu anlamda bu güzel haberi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla sizlerle paylaşıyor ve sizlerin hayatınızın her anında mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir yuvaya sahip olmanızı Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.