DOLAR
32,3148
EURO
35,1033
ALTIN
2.293,10
BIST
9.049,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

BİLECİK BELEDİYE SARAYI’NDA DEPREMDE TAHLİYE TATBİKATI

Bilecik Belediye Başkanlığı tarafından belediye sarayında, Depremde Tahliye Tatbikatı gerçekleştirildi.

Bilecik Belediyesi Encümen Salonu’nda deprem tahliyet tatbikatı öncesinde belediye birim amirleri ve çalışanlarına İş Sağlığı ve Güvenliği konularında bilgi verilerek, tatbikatın uygulanma şekli anlatıldı.

Deprem ve doğal felaketlere karşı nelerin yapılabileceği konularının anlatıldığı toplantıda, tahliye işlemleri, kurtarma ve ilk yardım müdahalesi ile sonrasında yapılacak konular anlatıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik, İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında gerçekleştirilen deprem tatbikatı hakkında yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

”Biliyorsunuz, İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında ile ilgili çeşitli düzenlemeler yapıldı. Bu kapsamda belirli aralıklarla kamu kurumlarında ve belirli sayıda işçi çalıştırılan yerlerde çeşitli tatbikatların yapılması gerekiyor. Biz de Bilecik Belediye Binası’nda  depremde tahliye tatbikatı gerçekleştirdik. Devamında ilk yardım ve yangın tatbikatları yapacağız. Uzmanlar tarafından senaryo yazıldı ve uygulandı. Arkadaşlarımız, verilen derslerde de belirtilen şekilde belirlenen toplanma alanında bir araya geldi. Yine dersler kapsamında belirlenen ekipler burada bekledi. Hazırlanan senaryo gereği belediye binasında kalan bir arkadaşımız kurtarma ekiplerimiz tarafından kurtarıldı ve ilk yardım ekipleri ilk müdahaleyi yaptı. Şimdi bu tatbikatları yapmamızdaki asıl amacımız deprem ve doğal afetlere karşılık bir bilinç oluşturmaktır. Yani deprem ve doğal afetlerin ne zaman vuku bulacağı belli değil. Bizler hem mevzuat gereği hem de bu tür doğal afetlerle mücadele anlamında bu tür çalışmaları yapmakla yükümlüyüz. Biz bu deprem tatbikatını haberli yaptık ancak diğer zamanlarda personelin haberi olmadan da yapabiliriz.”

Abdullah Tetik, belirli zamanlarda yangın ve diğer doğal afetlere karşı çeşitli tatbikatların yapılacağını sözlerine ekledi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.