DOLAR
32,4538
EURO
34,4903
ALTIN
2.473,86
BIST
9.568,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
29°C
Bilecik
29°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
15°C

Bilecik Belediye Meclisinin 2014 Yılı İlk Toplantısı Yapıldı

Bilecik Belediye Meclisinin 2014 Yılı İlk Toplantısı Yapıldı

Yerel seçimlerin ardından yeni oluşan belediye meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Saat 17:30’da Bilecik belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantı, tüzük gereği meclis üyelerinden en genç 2 kişinin  Katip Üyeliğine getirilmesi ile toplantı başlarken, Katip üyeliklerine ise Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Sevcan Uzun ve Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyesi Pervin Taşçı getirildi. Geçici üyeliklerin gerçekleştirilmesinin arından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşına geçildi.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı başkanlığında toplanan mecliste 17 maddelik meclis gündemi olan 5393 sayılı Belediye Kanunun 19. Maddesi gereği gizli oylama usulü ile Meclis 1. Başkan Vekili, 2. Başkan Vekili, 2 asil, 2 Yedek Katip Üyeliği seçimleri yapıldı. Yapılan bu seçimlerde, 21’er oyla Ak Parti grubundan Sevcan Uzun ve Başak Karabulut getirilirken, 2 yıl süre ile görev yapacak  1. Başkan Vekilliğine ise 14 kabul oy 12 boş oyla Şadan Turan, 2. Başkan Vekilliğine ise 16 Kabul oy, 10 boş oyla  Şükrü Selöz getirildi.
Yapılan oylamanın ardından gündemin 2 maddesi olan Belediye Meclisinin toplantı günlerinin ve tatil yapacağı ayın belirlenmesi oylaması yapılırken, yine her ayın ilk salı günü belediye meclis toplantısı yapılma kararı alındı.
Gündemin 3. maddesi olan 5393 sayılı Belediye Kanunun 33. Maddesi gereği gizli oylama usulü ile 3 Belediye Encümeni Üyesi seçimi yapıldı. Encümen seçimine ise Ak Parti Grubu Ebutalip Dursun, Serkan Dalkılıç ve Nusret Tosun’u aday gösterirken, MHP gurubu ise Hüseyin Köymen, İrfan Yılmaz ve Hamdi Salt’ı aday olarak gösterdi. yapılan gizli oylamanın ardından, Ak Parti Gurubunun aday gösterdiği grup 14 oyla encümen üyesi seçildi.
Gündemin 4. Maddesi olan Belediye Başkanı tarafından Belediye Meclis Üyeleri tarafından görevlendirilen Başkan Yardımcısına Verilecek aylık ödenek ise Belediye Başkan Ödeneğinin 3/2’si olarak kabul edildi.
Gündemin 5. Maddesi olan Plan ve Bütçe Komisyon üyelerinin görev süreleri ve üye seçimleri oylaması yapılıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyesi Zafer Atasev tarafından 3’er kişi olan komisyon görevlerinin 5’er kişi olması gerektiği yönünde sözlü teklif verilirken, yapılan oylama sonucunda bu teklif reddedildi. Milliyetçi Hareket Partisi ise bu konuda çekimser kaldı. Yapılan oylama sonucunda ise komisyon görevlerine Ak Parti Grubundan Kadir Bayrak ve Aydın Çelebi, Milliyetçi Hareket Partisi Grubu Adına Cengiz Erdinç getirtildi.
 Gündemin 6. Maddesi olan İmar Komisyon üyeliğine ise Ak Parti Grubu Adına, Hüseyin Yalçın ve Edibe Bekin, Milliyetçi Hareket Partisi Grubu Adına ise Aytaç Yılmaz, komisyon üyesi olarak seçildi.
Gündemin 7. Maddesi olan Ücret ve Tarife Komisyonu üyeliği görevine, Ak Parti Grubu adına Sevcan Uzun ve Nihat Can, Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına ise, Soner olgun seçildi.
Gündemin 8. Maddesi olan Kira Tespiti Komisyonu üyeliği görevlerine, Ak Parti Grubu Adına Sevcan Uzun ve Nihat Can, Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına ise Hamdi Salt komisyon üyesi olarak görevlendirildi.
Gündemin 9. Maddesi olan Tarihi kentler Birliği Tüzüğü’nün 8. ve 9. maddeleri gereği Bilecik belediyesini  Tarihi Kentler Meclisinde temsil etmek üzere meclis üyeleri arasından 1 asil ve 1 yedek üye seçimi oylaması yapıldı. Yapılan oylamada Ak Parti Meclis Üyesi Aydın Çelebi asil olarak seçilirken, yine Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Şükrü Selöz yedek üye olarak seçildi.
Gündemin 10. Maddesi olan Bilecik belediyesinin üyesi bulunduğu Marmara Belediyeler Birliği Tüzüğünün 13. Maddesi gereği  Bilecik Belediyesini, Marmara Belediyeler Birliği Meclisinde temsil etmek üzere 1 asil ve 1 yedek üye oylaması yapıldı. Yapılan oylamada, Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Nihat Can, Yedek Üye olarak ise Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Serkan Dalkılıç seçildi.
Gündemin 11. Maddesi olan Bilecik Belediyesinin üyesi bulunduğu Özel İdare ve Belediye Müşterek Hizmetler Tesis ve Yaşatma Birliği Meclisinde Bilecik Belediyesini temsil etmek üzere meclis üyeleri arasından gizli oylama usulü ile 4 asil ve 4 yedek üye seçimi yapıldı. Ak Parti Grubu aday olarak Meclis üyeleri Kadir Bayrak, Serkan Dalkılıç, Yücel Yerci ve Şadan Turhan, Yedek Üye olarak, Nusret Tosun,Şükrü Selöz, Sevcan uzun ve Başak Karabulut’u gösterdi. Milliyetçi Hareket Partisi ise asil olarak Meclis Üyeleri, Cengiz Erdinç ve Hüseyin Köymen’i aday olarak gösterirken, yapılan gizli oylamada, Kadir Bayrak 15, Serkan Dalkılıç 14, Şadan Turan 15, Yücel Yerci 14, Cengiz Erdin 6, Hüseyin Köymen 6 oy alırken 5 boş oy ve 1 de geçersiz oy kullanıldı. Ak parti Belediye Meclis Üyeleri oy çokluğu ile göreve getirildi.
Gündemin 12. Maddesi olan Karasu İçme ve Kullanma Suyu İşletme Birliği Meclisinde Bilecik Belediyesini temsil etmek üzere meclis üyeleri arasından 1 asil ve 1 yedek üye oylaması yapılırken, yapılan oylama sonucunda Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Şükrü Selöz asil olarak, yedek üye olarak Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Edibe Bekin görevlendirildi.
Gündemin 13. Maddesi olan Bilecik Belediyesinin üyesi bulunduğu Bilecik Belediyeler Birliği Meclisinde, Bilecik Belediyesini temsil etmek üzere 1 asil ve 1 yedek üye oylaması yapıldı. Yapılan oylamada, Asil olarak Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Ebu Talip Dursun, yedek olarak ise Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Aydın Çelebi görevlendirildi.
Gündemin 14. Maddesi olan 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanunun 90. Maddesi gereği Defterdarlık bünyesinde oluşturulan Gayrimenkul Satış Komisyonuna 1 üye seçimi oylaması yapıldı. Yapılan oylamaya Milliyetçi Hareket Partisi Gurubu İrfan Yılmaz’ı önerirken, Ak Parti Grubu ise Yücel Yerci’yi önerdi. yapılan oylama sonucunda AK Parti Belediye Meclis Üyesi Yücel Yerci komisyon üyesi olarak görevlendirildi.
Gündemin 15. Maddesi olan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 38. Maddesinin 1. Fıkrasının g bendi gereğince Belediye Personeline Sosyal Yardım Yapılması Amacıyla Yetkili Memur Sendikası ile Toplu Görüşme ve Toplu Sözleşme yapmak üzere Belediye Başkanlığına yetki verilmesi maddesi oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada, Bilecik belediye Başkanı Selim Yağcı’ya yetki verildi.
Gündemin 16. Maddesinde Bilecik belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğini 22. Maddesi gereği Denetim Komisyonu Raporunu okunması suretiyle Meclise Bilgi verildi.
Gündemin 17. Maddesinde ise 5393 sayılı Belediye Kanununun 56. maddesi gereği 2013 yılı Belediye Faaliyet Raporunun Meclise sunulması gerçekleştirildi.
Yapılan toplantının ardından,  Bilecik belediye Başkanlığı tarafından Belediye Meclis Üyelerine Kent Ormanda akşam yemeği verildi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.