DOLAR
32,3269
EURO
35,0739
ALTIN
2.300,06
BIST
8.991,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Bilecik Belediye Başkanlığında devir teslim yapıldı

Bilecik Belediye Başkanlığında devir teslim yapıldı

Bugün Bilecik Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezinde olağanüstü toplanan belediye meclisinde 4 boş oya karşılık 17 oy ile Bilecik Belediye Başkanı seçilen Nihat Can düzenlenen devir teslim töreniyle Belediye Başkan Vekili Şükrü Selöz’den görevi devraldı.

Bilecik Belediye Sarayı makam odasında gerçekleşen devir teslim törenine AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Salih Koca, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, belediye başkanları ve eski Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı katıldı.

Devir teslim töreninde konuşan AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Salih Koca, 24 Haziran seçimleri için Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın istifasının ardından yasalar gereği 10 gün içerisinde belediye meclisinin toplanıp yeni belediye başkanını belirlediğini belirterek, ” Bu güne kadar Bilecik’te hizmet etmiş tüm belediye başkanlarımız başta olmak üzere ve son dönemine damga vurmuş olan değerli Belediye Başkanımız Selim Yağcı’ya huzurlarınızda hizmet ve emeklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz. İnşallah onun bıraktığı projelere kaldığı yerden yeni belediye başkanımız belediyeciliğin en güzel örneklerini sergileyerek devam edecek ve başarılı bir şekilde Bilecik Belediyemizi 2019 yılına taşıyacak. Ben bu anlamda belediye meclisinde büyük çoğunlukta destek veren ve ilk turda seçimi sağlayan iktidar muhalefet tüm meclis üyelerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.” dedi.

Koca’nın konuşmasının ardından Bilecik Belediye Başkan Vekili Şükrü Selöz, yeni Belediye Başkanı Nihat Can’a  çiçek takdim ederek, daha henüz 1 hafta 10 gün belediye başkanlığı yaptığı için mahsun olduğunu ifade eden Selöz,  tam ısınamadan teslim etmek zorunda kaldım. Prosedür gereği yasalarımız gereği bu yapılması gerekiyordu. Ondan dolayı sevinçliyim bundan sonra hep beraber Nihat Can Bey’e her konuda yardımcı olacağız. Bundan önce Sayın Selim Başkanımız daha dirayetli daha metanetli idi. Nihat başkanımıza da daha fazla destek vererek inşallah hedeflere her beraber ulaştıracağız. Mahsun bir şekilde koltuğu devrediyorum.” dedi.

Belediye Başkanı Nihat Can da, Selöz de dahil olmak üzere destek veren herkese ve tüm belediye meclisi arkadaşlarına teşekkür etti.

Eski Bilecik Belediye Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Aday Adayı Selim Yağcı ise, yeni Belediye Başkanı Nihat Can’a Bilecik Belediyesinin logosunun bulunduğu flamayı teslim ederek,  yıllık süreç içerisinde AK Parti belediyeciliği ile belediyeyi bir marka oluşturma çabası gayreti içerisinde olduklarını bu resmi devir teslim sonra hem duygusal hemde geleneksel bir devir teslimi de yapmayı arzu ediyoruz. Bayrağımızı  belediyemizin flamasını belediyemizin değerlerini biz bizden önceki belediye başkanlarımızdan devir aldık ve onu en üst noktaya çıkarma noktasında çaba harcadık. Bu vesile ile bu zamana kadar gelmiş geçmiş görev yapan tüm belediye  başkanlarımıza vefat etmiş olanlara Allah’tan rahmet diliyoruım,Hayat’ta olanlara sağlıklı uzun ömürler diliyorum ve meclis üyelerimize hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah daha yukarılara çıkaracağına inandığım Nihat kardeşime belediyemizin flamasını teslim ediyor ve başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Nihat Can tarafından Yağcı’ya çeşitli hediyeler takdim edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.