DOLAR
32,5976
EURO
34,7428
ALTIN
2.506,53
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, muhtarlar ile bir araya geldi.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, muhtarlar ile bir araya geldiği toplantıda, her bir mahalle için birbirinden güzel müjdeler verdi.

Belirli dönemlerde vatandaşlarımız ve temsilcileri ile biraraya gelen Belediye Başkanı Selim Yağcı, gerçekleştirilen toplantıda yapılan hizmetlerin yanı sıra önümüzdeki süreçte gerçekleştirilecek olan projeler hakkında bilgi verdi.

”YAPTIĞIMIZ GÜZEL ÇALIŞMALARLA YETİNMEYİP YENİLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

11 yılda gerçekleştirilen güzel hizmetlerin hep birlikte çalışılarak yapıldığına vurgu yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları söyledi:

Bilecik’e çok şükür 3. dönemde de hizmet etme imkanı verdi. Bizler şunu biliyoruz ve bu sorumlulukla çalışıyoruz. Bu topraklar öyle sıradan topraklar değil. Allah’a çok şükür geriye dönüp baktığımızda ve 11 yılın muhasebesini yaptığımızda çok güzel sonuçlar aldığımızı ve hiçbir konuda keşke şöyle yapsaydık dediğimiz bir husus yok. Her zaman arzu ettiğimiz şey, insanlarımızın en kaliteli en sağlıklı yaşam koşullarında hayatlarını sürdürmeleri olmuştur. Bu anlamda da çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. 2004 yılında hizmete başladığımız gün şehrimizin sokak ve caddeleri sıcak asfalt ve parke olacak” dediğimizde bu kimilerine hayal gibi gelebiliyordu. Bu nasıl olacak deniliyordu. Ama çok şükür bu dediğimizi bugün gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. TÜİK verilerine göre alt yapı ve ulaşım noktasında çok şükür ilk sıralardayız.

”YAPACAĞIMIZ KATI ATIK ENTEGRE DÖNÜŞÜM TESİSİ İLE 800 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK”

Bilecik Belediyeler Birliği tarafından şehrimize kazandırılacak olan Katı Atık Entegre Dönüşüm Tesisi hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte 800 kişinin istihdam edileceğini belirtek, konuşmasında şunları aktardı:

Diğer yandan bir başka güzel çalışmamız Katı Atık Entegre Dönüşüm Tesisimizdir. Gerçekten bu projemiz de şehrimize birçok açıdan fayda sağlayacak. Başkanı olduğum Bilecik Belediyeler Birliğine bağlı belediyelerimizin 5 kuruş vermeden sahip olduğu 50 milyonluk bir projeden bahsediyorum. Burası aynı zamanda 700-800 kişilik bir istihdamı da yaratacak.

”KARASU MEVKİSİNDE BALIK TUTABİLECEĞİZ”

Mahallelerimize yönelik çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, Karasu Mevkisinde gerçekleştirilecek çalışmaların tamamlanması halinde orada balık tutulabilecek alanların oluşturulacağını belirterek, ”Karasu Mevkiinde ve hızlı trenin olduğu alanlara doğalgazı götürerek, bu anlamdaki ihtiyacı gidereceğiz. Özellikle TOKİ ve İstasyon, Soğuksu ve Aşağıköy’de güzel dinlenme ve park alanları oluşturacağız. Karasu bölgesinde bizim hedefimiz 10 yıl içinde burada balık tutulmaya müsait alanlar oluşturmaktır.

Belediye Başkanı Selim Yağcı konuşmasında 8 Değirmen’in olduğu bölgedeki köprüyü yenileyeceklerini belirterek, karasuyun üzerine en az 3 bağlantı köprüsüyle daha hareketli hale getireceklerini sözlerine ekledi.

”BİLECİK VE ÇEVRE YOLUNDA GÖRKEMLİ BAĞLANTILAR OLUŞTURACAĞIZ”

Bilecik ile ana yol arasında güzel bağlantı yolları yapılması noktasında ciddi taleplerinin olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Bu noktada Başbakanımıza da gerekli taleplerde bulunduk. Karayolları ile gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda otogar ile hızlı tren arasında bağlantı oluşturulması projesi yatırım planına alındı. Buradaki nihai çalışmamız, TOKİ ile otogar üzerinden yapılacak direkt bağlantı ve daha sonra yapımı tamamlanacak olan Bursa yolu ile bağlantısını gerçekleştirmek olacak.”

”KARASU MEVKİİSİ, BİLECİK’İN GÖRÜNEN YÜZÜ OLACAK”

Karasu Mevkisinde birçok çalışma gerçekleştireceklerini sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Selim Yağcı, o bölgede gerçekleştirilecek çalışmalar ile bölgenin, Bilecik’in görünen yüzü olacağını belirterek, şunları söyledi:

”’Karasu bölgesinde yapacağımız bir başka çalışma ise şu an az kullanılan ve belediye stadı olarak bilinen alanın sentetik stad yapılması çalışmamız var. Oraya gerekli çalışmaları yapıp, bütün tribünleri ile güzel ve kullanışlı bir stad yapacağız. Bizim ayrıca Karasu bölgesinde spor adına nihai projemiz, 10 bin kişilik stadyumu gerçekleştirmektir. Seçimden sonra devletimizin, hükümetimizin gerekli organları ile bu konuyu görüşüp, sonuca bağlayacağız. Bizim bu bölgeye ilişkin bir başka projemiz de 5 yıldızlı bir otel kazandırmaktır. Eğer iyi bir yatırımcı bulabilirsek burada bu çalışmayı gerçekleştireceğiz. Bir diğer güzel çalışmamız ise Uluçınar Projesidir. Büyük bir alan üzerine gerçekleştireceğimiz bu çalışma ile Osmanlı yaşam tarzını burada uygulamasıyla sergileyeceğiz. Burası sadece Bilecik’e değil yakın bölge için cazip bir alan haline gelecek. Bu proje hakkında Sayın Başbakanımıza da gerekli bilgileri verdik. Kendisi, bu proje üzerinde daha iyi çalışmayı ve daha kapsamlı güzel bir eser ortaya çıkarılması noktasında talimat verdi. Bütün bu çalışmaları gerçekleştirdiğimizde bu bölge Bilecik’in görünen yüzü olacak.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, İstasyon Mahallesi’nde bulunan Demiryolu lojmanlarının da Bilecik Evi tarzında yapılara dönüştürüldüğünü ve buraların şehrin tanıtımı ve gerekli araştırmaların yapılacağı bir mekan haline getirileceğini kaydetti.

DALAKDERE KENARINI ÇAY İÇİLEBİLİR HALE GETİRECEĞİZ”

Belediye Başkanı Selim Yağcı, vatandaşlara verdikleri hiçbir sözü unutmadıklarını ve bunların bir bir yapılacağını belirterek, şöyle devam etti.

”Bizim İstasyon ve bu bölgede gerçekten güzel çalışmalarımız olacak. İstasyon Mahallesindeki şirkete ait alan boşaltılacak ve burada çok güzel düzenlemeler yapacağız. Buraları, kafeteryaları, düğün salonları ve eğlence alanları ile cazip hale getieceğiz. Diğer yandan, Dalakdere’nin kenarını, burada çay içilebilir hale getireceğiz. Diğer yandan Soğuksu mahallemize de doğalgazı getireceğiz ve İstasyon ile Soğuksu arasındaki bağlantıyı oluşturacağız. Orada engel teşkil eden ve tehlike de saçan kayayı da ortadan kaldıracağız. Günümüz teknolojisi bu çalışmaları gerçekleştirebilecek boyuttadır.

Mezarlıklarımızdaki gerekli düzenleme ve çalışmaların yürütüldüğünü sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Selim Yağcı, burada olması gereken standardı yakaladıklarını kaydetti.

”OSMANGAZİ MAHALLESİ’NE ÖZEL BİR HASTANENİN KAZANDIRILMASI İÇİN GİRİŞİMLERDE BULUNUYORUZ”

Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuşmasında Osmangazi Mahallesi’ne müjdesi olduğunu belirterek, ”Bu mahallemizde bir özel hastanenin yapılması konusunda girişimlerimiz ve çalışmalarımız var. Bu projemiz orada yapılabilecek güzel çalışmalardan biri olacak ve buraya ciddi anlamda değer katacak. Diğer yandan bayan mahalle sakinlerimiz için sözünü verdiğimiz Kadınlar Kıraathanesi’ni de hayata geçirerek, kadınlarımıza bu anlamda güzel bir hizmet sunmuş olacağız. Bu mahallemize kazandırmamız gereken bir başka hizmet ise buraya bir alışveriş merkezinin kazandırılması olacak. Buna ilişkin çalışmalarımız sürüyor.O bölge için iyi bir girişimci bulduğumuz taktirde bu çalışmamızı gerçekleştireceğiz.

Belediye Başkanı Selim Yağcı konuşmasında Ertuğrulgazi ve Bahçelievler Mahalle konaklarına 2. kat yapma çalışmalarının da kısa sürede başlayacağını sözlerine ekledi.

HÜRRİYET VE BEŞİKTAŞ MAHALLELERİMİZE SAĞLIK OCAĞI KAZANDIRACAĞIZ”

Belediye Başkanı Selim Yağcı, çalışmaları kapsamında Hürriyet ve Beşiktaş Mahallelerimize sağlık ocağı kazandıracaklarını belirterek, ”Önümüzdeki günlerde Sağlık İl Müdürlüğümüzle görüşerek, bu anlamda güzel bir çalışma yapacağız. Gerekli inceleme ve çalışmaların ardından her iki mahallemize birer sağlık ocağı kazandıracağız.” dedi.

”11 YILDA GERÇEKLEŞTİRİLEN HİZMETLERİ HEP BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRDİK”

Konuşmasında; ”Bu hizmetleri ve bu başarıyı kendi başımıza değil, hep birlikte gerçekleştidik. Bunda insanlarımızın, mahallelimizin, belediye meclis üyelerimizin ve özellikle siz değerli muhtarlarımızın katkısı çoktur” ifadesini kullanan Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Bunları hep birlikte el ele vererek gerçekleştirdik. Bu tür toplantıları da bu amaçla yapıyoruz ve belirli aralıklarla en az 3 ayda bir gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Tabi ki geçmişimizle övüneceğiz. Ancak geçmişimizle övünüp orada kalamayız. Geçmişte elbette güzel çalışmalar yaptık ve bu yapılanlara yenilerini eklemek gerektiği bilincindeyiz. Bu konuda en büyük gücümüz birlik ve beraberliğimizdir. Sizlerin bizlere yol göstermesi, bilgi vermesi bu anlamda çok önemlidir.” dedi.

”ATIKSU ARITMA TESİSİMİZ KISA ZAMANDA HİZMETE GİRECEK”

Atıksu Arıtma Tesisi’nin kısa sürede hizmete gireceğini dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Diğer yandan Atık Su Arıtma Tesisimiz var. Bu da büyük bütçelerle yapılan bir çalışma. İnşaat çalışmaları tamamlandı, kısa bir süre sonra faaliyete girecek. Bu yapının insanlarımızın gündeminde fazla yer edinmediğini biliyoruz. Ancak çevreci belediyecilik açısından son derece önem verdiğimiz bir çalışma.” ifadelerini kullandı.

”YAŞAYAN KENT MÜZESİNDE EV HANIMLARIMIZ YAPTIĞI ÜRÜNLERİ SATABİLECEKLER”

Bileciklilerin hizmetine kısa bir süre sonra girecek eserlerden birinin de Yaşayan Kent Müzesi olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Bir başka güzel tesisimiz Bilecik Belediyesi Yaşayan Kent Müzesi olacak. Bu da çok önem verdiğimiz bir çalışmamız. Çünkü burada yakın geçmişimize ait birçok iz bulacağız. Kent Müze’mizde ayrıca ev hanımlarımızın yapacağı ürünlerin satılacağı alanlar olacak. Şehrimizde son dönemde yaptığımız bu güzel çalışmaları devlet büyüklerimizin de katılacağı bir törenle hizmete sunacağız.

”OSMANLI PADİŞAHLARI TARİH ŞERİDİ PROJESİ İLE TURİZMİMİZ CANLANACAK”

Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Projesinde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Hedefimiz Mayıs ayında çalışmaları bitirmek idi. Ancak yine kış şartlarının imkan vermemesi nedeniyle planladığımız zamana yetiştiremiyoruz. Bilecik’in tanıtım ve turizmine çok büyük katkılarının olacağını düşündüğümüz bu proje ile Bilecik’e daha çok turist gelecek ve buradan daha çok fotoğraf karesiyle ayrılacak. Ayrıca projede Bilecik ve kurtuluşunu anlatacak 3 boyutlu filmler olacak. Misafirlerimiz, 12 dakikadan oluşacak bilgilendirme filminin ardından 36 padişahımızın hayat hikayesi ve dönemleri hakkında bilgi sahibi olacak.” diye konuştu.

”ŞEYH EDEBALİ AÇIK HAVA MÜZESİ İLE BÖLGE CAZİP HALE GELECEK”

Projeleri arasında Şeyh Edebali Türbesi’nin bulunduğu alanda Açık Hava Müzesi çalışması olduğunu belirten Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Şeyh Edebali Türbesi’nin alt tarafında bulunan bölgede güzel bir çalışmamız olacak. Burada gerçekleştireceğimiz çalışma ile tarihimize olan saygımızı göstermenin yanı sıra turizm faaliyetlerimize yeni bir kaynak oluşturacağız. Burada gerçekleştirilecek çalışmalar ile buralara ait eski ve yeni görüntüler ortaya çıkarılacak. Güzel bir gezi ve seyahat alanı olacak. Buraya yakın bir alanda Botanik Park projemizi gerçekleştirerek, daha cazip bir mekan haline getireceğiz.

2019′A GELDİĞİMİZDE SÖZ VERDİĞİMİZ TÜM ÇALIŞMALARI YERİNE GETİRECEĞİMİZE İNANIYORUZ”

2019’a geldiğimizde vatandaşımıza vaadettiğimiz hizmetleri, çok büyük bir engel olmadıkça, yerine getireceklerine inandıklarını kaydeden Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuşmasına şöyle devam etti:
Bu dönemde 30 projemizi sunduk. Tabi ki bu projelerin hepsini bir anda başlatamayız. Bunları ihtiyaç durumuna ve bütçemiz doğrultusunda bir bir yerine getireceğiz. Örneğin otogarımızın çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Daha kısa sürede bitirmeyi planlıyorduk. Ancak kış şartlarının elverişli olmaması nedeniyle bu isteğimizi yapamıyoruz. Bu yılın 8. ve 9. ayında bitirmiş olacağız. Böylece şehrimizin girişini daha görkemli bir hale getireceğiz. Yani eski otogarla bir kasabaya girmiş görüntüsü ortadan kalkacak.

3 (2)_resized 1 (1)_resized 2 (1)_resized 3 (1)_resized

Yorumlar

  1. sengül dedi ki:

    Baskanım calısmalarınız icinde GUNES tokiye girmeyen dolmuslarada artık bir care bulsanız diyorum.Herkes ellerinde posetler dolusuyla cocuklarıyla hala yuruyorlar.Bunca seyleri yaparken GUNES toki sorunu neden unutuluyor.Osmangazi Mahallesi Muhtarı konuyu bilirken sessiz kalıyor.Baskanımız istese dolmusları ordan bisekilde gecirir.