DOLAR
32,3384
EURO
35,2023
ALTIN
2.246,65
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
16°C
Bilecik
16°C
Parçalı Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
8°C
Çarşamba Az Bulutlu
10°C
Perşembe Çok Bulutlu
8°C
Cuma Az Bulutlu
9°C

Bilecik Ak Parti İl Danışma Meclisi toplantısı yapıldı

“İSTİKLAL VE İSTİKRAR İÇİN EVET”

Bilecik Ak Parti İl Danışma Meclisi toplantısı yapıldı.

 

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Harun Karaca’nın katılımlarıyla Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde Bilecik Ak Parti İl Danışma Meclisi toplantısı yapıldı. Gerçekleşen toplantıya Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin,  Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Atıf Bilir, Hüsnü Bayrakçı, İl ve İlçe Teşkilat Yöneticileri ve başkanları ile partililer katıldı.

Toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Divan Üyeliklerine Başkanlık için Ümran Karayiğit seçilirken üyeliklere Mustafa Tığ, Mustafa Turhan, Nurcan Çakmak seçildi.

 

Ak Parti’den Miting Gibi Danışma Kurulu Toplantısı

Adeta miting havasında geçen toplantıda katılımcılar yaptıkları konuşmalarda, Nisan ayında yapılacak olan referandum için çok sıkı çalışacaklarını belirtirlerken, bu süreçte Yeni Anayasayı vatandaşlara iyi bir şekilde anlatacaklarını ifade ettiler.

“Hangi parti bu ülkenin hayrına iş yapmış, hangi parti takoz olmuş, milletimiz çok iyi tanır.”

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş yaptığı konuşmada “Cumhuriyet tarihinden beri baktığımızda, hangi parti bu ülkenin hayrına iş yapmış, hangi parti takoz olmuş, milletimiz bunları çok iyi tanır. Ak Parti’nin 14 yıllık iktidarlığı döneminde 11 tane seçime girdik. 11’inde de hamd olsun milletimiz hizmetten yana oldu.”dedi. Türk Milleti’nin hizmetten yana olmaya devam edeceğini ifade eden Ataş, yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Değerli kardeşlerim, 20-30 yıl siyaset yapmak tarihin seyri içerisinde belki bir şey değildir ama 2001 yılında kurulan Ak Parti’nin içerisinde hizmet yapmak, 14 yıl boyunca dünyaya iz düşürecek hizmetleri milletimize kazandırdığımız için bir kez daha Rabbimize şükürler ediyoruz. İktidar olduğumuz 14 yıllık süre içerisinde Türkiye’de belki 100 yılda başarılamayacak hizmetlere imza atmış kadrolar olarak hepinizi tebrik ediyorum. Sadece ana başlıklarıyla Ak Parti dönemi öncesi ve sonrası olan hizmetlerini mukayese etmemiz gerekiyor. Çünkü Türkiye’nin geleceğiyle ilgili tarihi bir kararın arifesinde bulunuyoruz. Onun için diyoruz ki, bu anayasa değişikliği, son 100 yılın en önemli projelerinden birisidir. Bu anayasa değişikliği Türkiye’nin istiklali ve istikrarıdır. Milletimiz de Allah’ın izniyle Türkiye’nin geleceği ile ilgili ve bundan sonraki istikrarı ile ilgili çok önemli bir kararı verecektir.  Hayır diyen vatandaşlarımız da evet diyen vatandaşlarımız gibi bu ülkenin bir vatandaşıdır. Hiç kimsenin kararına şu ana kadar saygısızlık göstermedik, göstermeyiz. Ama bu ülkenin hayrına olan hizmetlere takoz olmuş insanları çok iyi tanıyor. Biz bir ayrım yapmaya çalışmıyoruz. Sadece milletimizi aydınlatma hakkımız olduğunu düşünüyoruz.

 

“11 tane seçime girdik 11’inde de hamd olsun milletimiz hizmetten yana oldu”

Cumhuriyet tarihinden beri baktığımızda, hangi parti bu ülkenin hayrına iş yapmış, hangi parti takoz olmuş, milletimiz bunları çok iyi tanır. Ak Parti’nin 14 yıllık iktidarlığı döneminde 11 tane seçime girdik. 11’inde de hamd olsun milletimiz hizmetten yana oldu.

2002 yılı öncesinde memurunun, işçisinin maaşını veremeyen bir yönetim vardı. Yurt dışından Türkiye’nin ekonomisini yönetmek için bir Ekonomisti getirerek Türkiye’nin ekonomisinin başına getirildiği bir dönem vardı. Yazarkasaların Başbakanların önüne fırlatıldığı bir dönem vardı. İnsanlarımızın ekonomik olara, özgürlük olarak, insan hakları olarak her türlü hakların ihlal edildiği bir Türkiye’den; tek başına milli gelirin 3.000 dolar olan bir Türkiye’den 10.000 dolar olan bir Türkiye haline getirdiniz. İhracatımız, 36 milyar dolardı, bugün 150 milyar doların üzerine çıktı. Bugün ülkemizin hemen her ilinde yurt dışında ihracat yapan sanayici ve iş adamlarımız var. İnşaat sektöründe şu anda 1. Sırada Çin, 2. Sırada Türkiye var. İşte siz böyle bir Türkiye’ye sahipsiniz.”

“Millet, “evet” diyerek CHP’ye ve onun teminatındakilere en büyük dersi verecek”

Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Harun Karaca ise “1954 yılından bu yana yaklaşık 66 yıl geçti. Bizim milletimizin her bir ferdi ilim erbabı değildir ama bizim milletimiz irfan sahibidir. 66 yıl önce CHP’ye oy vermiyordu, 66 yıl boyunca da tek başına iktidara getirmedi. Ben inanıyorum ki Nisan’da yapılacak olan referandumda da Allah’ın izniyle bu irfan sahibi olan millet, “evet” diyerek CHP’ye ve onun teminatındakilere en büyük dersi verecektir.”dedi.

 

“Sizin bir Bursa yolunuz var”

11 seçimdir bizi yalnız bırakmayan milletimiz özellikle Bilecik’imiz önümüzdeki Nisan’da yapılacak halk oylamasında yine bizi yalnız bırakmayacağına inanıyoruz ve bu duyguyla hepinizi çalışmaya davet ediyorum. İnşallah Nisan’da, baharda, Türkiye’ye bahar gelecek. Bu öyle bir bahar ki bunun öncesinde hafızalarımızı şöyle bir yoklarsak, milletin verdiği güvenoyunu, meclisten tekrar güvenoyunu almak için hükümetlerin adeta milletvekili transferlerine ve muhtelif rüşvetlere şahit oldu bu millet. Allah nasip ederse, bundan sonra millet güvenoyunu verdikten sonra, hükümet yani Cumhurbaşkanımız, makamına oturacak, bakanlarını ve yardımcılarını seçecek, bir iki gün sonra icraat devam edecek. Yani, güçlü bir yürütüme olacak diyoruz. Biraz önce valimizi ziyaret ettik. Orada bir yol hikayesinden bahsettiler. Biz de deki Bilecik’te fazla bir şey anlatmanıza gerek yok. Sadece bu yolun hikayesini anlatsanız, şu andaki sistemi en iyi şekilde ifade etmiş olursunuz. Sizin bir Bursa yolunuz var. Bu Bursa yolunun ilk ihalesini Sayın vekilimiz Fahrettin Bey bize biraz anlattı. Biz de dedik ki onu böyle bir roman gibi yazın da en azından okuyalım. 2004’te başlayan ama ilk ihalesi 2007’de yapılan ve bürokratik engellemelerden dolayı 2017 yılına kadar gelen bir süreçte bu yol hala yapılamadı. Şimdi Bismillah deyip işe başlamışlar. Bu yolun 10 yıl gecikmesi, eski sistemin de en bariz örneği olsa gerek.  Yani biz burada hızlı ve güçlü bir yürütme diyoruz.

 

‘“Evet” diyenlere karşı linç kampanyaları yaptıklarını görüyoruz.’

Geçen Düzce’de bir meclis tutanağı okudum. Allah rahmet eylesin rahmetli Menderes 1954 yılında iktidarda. Muhtarlık seçimleri oluyor, ama muhtar seçi mi de parti seçimi gibi Muhtarlar da partili. Seçimi kazanıyor. Seçimi kazandıktan sonra, o zamanki bir kısım medya yine Sayın Menderes ve Demokrat Parti ile ilgili seçimlerde hile olduğuna dair birtakım şeyler yazıyorlar. Bunun üzerine Demokrat Parti, 15 Kasım 1954 tarihinde kendisine bir meclis araştırma önergesi veriyor. Merhum İnönü, CHP’nin seçimleri kaybetmesi ile ilgili sebeplerini ileri sürüyor.  Bu sebeplerden birisi de bağımsız bir yargının olmayışı yönünde. Eğer yargı onların istediği yönde karar verirse yargı, o zaman bağımsız oluyor. Tıpkı 367 kararında olduğu gibi.  1950’li yıllarda bu böyleydi 2000’li yıllarda bu böyle. Üst üste seçimleri kazanan bir partiye karşı makarna, kömür dağıtıyorlar şeklinde ithamlarla mücadele edilmez. Rahmetli Menderes, “En çok sövülüp sayılan başvekil benim” derdi. Yaşasaydı CHP’nin bugün hala aynı zihniyette olduğunu görürdü. Bugün hala Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza yaptıkları tahrikler, hakaretler devam ediyor. O kadar hazımsızlar ki kendilerinin istediği gibi hayır diyen vatandaşları göklere çıkartırlarken, evet diyenlere karşı linç kampanyaları yaptıklarını görüyoruz. Bunların demokrasi anlayışları o gün de böyleydi, bugün de böyle.

 

Bizim bütün günahımız iktidara gelmememizdir. Ağzımızla kuş tutsak kabul etmelerine imkan yoktur. Çünkü onları tatmin edecek olan hırs, sadece iktidara gelmekten ibarettir. Onların istedikleri hudutsuz hürriyettir. Hürriyetin yüzde 1’ini dahi hayatları boyunca başkalarına tanımayanlar, şimdi başkalarının haysiyetine, şerefine her ne sahada olurlarsa olsunlar kayıtsızca sövmek, saymak ve hücum etmek için hürriyet isterler. Bütün seçimlerde mağlup olurlar, yine de memleket bizimledir derler. Adamların ulaştıkları en yüksek oy yüzde 25, yüzde 50 almış bir siyasi partiye; memleketin yüzde 50’sini karşınıza mı alıyorsunuz gibi pervasız kıyaslamalar yapıyorlar. Madem ki iktidarı ele alamadık, bu defa şirretlikle iktidarı baskı altında bulundurur, iktidarı istediğimiz alana sevk ederiz diyorlar.

“Sefer bizden zafer Allah’tandır.”

1954 yılından bu yana yaklaşık 66 yıl geçti. Bizim milletimizin her bir ferdi ilim erbabı değildir ama bizim milletimiz irfan sahibidir. 66 yıl önce CHP’ye oy vermiyordu, 66 yıl boyunca da tek başına iktidara getirmedi. Ben inanıyorum ki Nisan’da yapılacak olan referandumda da Allah’ın izniyle bu irfan sahibi olan millet, “evet” diyerek CHP’ye ve onun teminatındakilere en büyük dersi verecektir.

 

Biz 15 Temmuz’u hep beraber atlattık. Gerek bu memleket için 15 Temmuz öncesinde, gerekse 15 Temmuz sonrasında bizlerin güven ve refah içerisinde yaşamamızı sağlayan şehit olanlarımız var. Allah şahadetlerini kabul eylesin. Şehitlerimiz biz güven içinde yaşayalım diye canlarını verdiler. Bir taraftan baktığımızda DHKPC, PKK, PYD, FETÖ bir taraftaki piyonlar. Bir de onların ağa babaları var. Dışarıdan destekçileri var. Hepsiyle birden mücadele ediyoruz. Allah’ın izniyle de mücadele etmeye devam edeceğiz. Gazilerimiz ve şehitlerimiz bizlere güzel bir Türkiye bırakmak için mücadele ettiler. Bizim de bizden sonrakilere güzel bir Türkiye bırakma mücadelesinde olmamız gerekiyor. Cumhurbaşkanımız, kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 11 yıldır bizden sonraki nesillere güzel bir Türkiye bırakmak için koşturuyor. Diğer Cumhurbaşkanlarının böyle bir derdi yoktu. Ülkemize daha fazla yatırım gelmesi, daha fazla yabancı sermaye gelmesi gibi bir dertleri yoktu. 2071 yılına kadar uzanan hedefleri var, o yılları belki bizler göremeyeceğiz ama bizden sonraki nesiller için bu hedefler var. Bizim de kendi çocuklarımız, kendi evlatlarımız için, Türkiye’yi 2070 hedeflerine taşıyabilmek için çok çalışmamız lazım. Bu iş siyasetle oluyor. Bu iş oyla oluyor. Onun için de nefret ettirmeyiniz, sevdiriniz. Korkutucu olmayınız, müjdeleyici olunuz. Selamı yaygınlaştırın, onda rahmet vardır. Bizim selam vermediğimiz, kapısına gitmediğimiz insan olmamalı. Kapıdan da kovulsak, terslensek de biz vazifemizi yapacağız. Sefer bizden zafer Allah’tandır. Bizim bu memleketten başka gidecek hiçbir yerimiz yok. Dünyanın neresinde bir mazlum varsa, gelebileceği bir Türkiye’si vardı ama bilesiniz ki bizim buradan başka gidecek bir yerimiz yok. Bu memleket bizim ve biz buna sonuna kadar sahip çıkmak zorundayız.

“Ülkemiz yavaş yavaş düzlüğe çıkmış olacak”

Bundan sonra da en önemli dönüm noktasına geliyoruz. Nisan ayında Allah’ın izniyle bir engelimizi daha aşacağız. İnşallah bu engeli de aştıktan sonra, ülkemiz yavaş yavaş düzlüğe çıkmış olacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.