DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Bilecik 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde Tek Yürek Oldu

DİRİLİŞİN ŞEHRİ BİLECİK 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜNDE TEK YÜREK OLDU

Tüm yurtta olduğu gibi Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde tek yürek oldu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Bilecik’te sabah saatlerinde Şehitlik ziyareti ile başladı. Daha sonra Kayı Boyu Camisinde Mevlidi Şerif programının icrası ile devam eden etkinlikler akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanındaki Demokrasi Nöbeti ile devam etti.

Saat 20:00 da Cumhuriyet meydanında gerçekleşen programa Vali Tahir Büyükakın, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tanju Selçuk Yücel, Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, Başsavcı Cuma Çoban, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Kamil Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, AK Parti İlçe Başkanı Nail Öztürk, vali yardımcıları, parti ve kurum temsilcileri katıldı.

Bilecik Belediyesi tarafından 15 Temmuz gecesini anlatan fotoğraflardan oluşan serginin hazırlandığı etkinlikler, Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı ve Kuranı Kerim okunması, konuşmaların yapılması günün anlam ve önemine binaen Kuran Kursu öğrencileri tarafından gösterilerin yapılması, duaların edilmesi ve ikramlar ile devam etti.

BELEDİYE BAŞKANI NİHAT CAN:

‘’BİZLER AZİZ BİR MİLLETE, ŞANLI BİR TARİHE VE GÜÇLÜ BİR GELECEĞE SAHİBİZ’’

Program kapsamındaki konuşmasında ilk sözü alan Belediye Başkanı Nihat Can konuşmasında; “Bir vatan düşünün hamurunda sevgi var saygı var huzur hoşgörü ve adalet var. Bir devlet düşünün sınırları aziz ecdadımızın ve şehitlerimizin kanlarıyla çizilmiş. Bir bayrak düşünün her zerresine nice canlar verilmiş, bir millet düşünün bu saydıklarımızın hepsi için ömründen geçmiş canını vermiş. İşte biz böyle bir devlete böyle bir aziz millete böyle bir cennet vatana böyle bir şanlı bayrağa sahibiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında; Bu vatan uğrunda canlarını bir an düşünmeden feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyor ve hatırlıyoruz ifadelerine yer veren Belediye Başkanı Nihat Can; şöyle devam etti:

Bir milletin yeniden diriliş anı, 15 Temmuz 2016. Üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen çoluk çocuk, kadın erkek, genç yaşlı unutmayacağımız ve asla unutturmayacağımız bu karanlık gecenin işte bugün 2. Yılındayız. 15 Temmuz ruhuyla yeniden bir araya geldiğimiz demokrasi ve milli bilirlik gününde sizleri en kalbi duygularımla selamlıyor saygılarımı sunuyorum. Bir vatan düşünün hamurunda sevgi var, saygı var, huzur; hoşgörü ve adalet var. Bir devlet düşünün, sınırları aziz ecdadımızın ve şehitlerimizin kutsal kanlarıyla çizilmiş. Bir bayrak düşünün, her bir zerresine nice canlar verilmiş. Bir millet düşünün bu saydıklarımın hepsi için ömründen, canından geçmiş. İşte biz böyle büyük bir devlete, böyle aziz bir millete, böyle cennet bir vatana, böyle şanlı bir bayrağa sahibiz.

BUGÜN HEP BİRLİKTE BU CENNET VATANA VE BU AZİZ EMANETE SAHİP ÇIKMA ZAMANIDIR’’

Konuşmasının devamında birlik ve beraberlik mesajları veren Belediye Başkanı Nihat Can; ‘’Bir olalım, beraber olalım, kardeş olalım, değerlerimize ve bizlere miras kalan bu cennet vatana hep birlikte sahip çıkalım. Yüce Atatürk’ün çizdiği bu kutlu yolda devletimizin Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, bizleri çok güzel günler beklediğine inancım tamdır. Şükürler olsun ki çok güçlüyüz. Sarsılmaz imanımız, inancımız birilerini çok kızdırmış olabilir. Bırakın kızsınlar. Allah bizimledir değerli kardeşlerim. Sene-i devriyesini yine meydanlarda büyük bir coşkuyla darbeye darbe yapan, ezanlarla; selalarla vatanına sahip çıkan siz değerli hemşehrilerimizin bu güzel gecesinin hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden başta cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve bilhassa 15 temmuz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyor; gazilerimize de uzun ömürler diliyorum. Bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen başta sayın valimiz olmak üzere, bizleri yalnız bırakmayan vekilimize, tüm kurum ve kuruluşlarımıza ve bizleri onurlandıran hizmet etmekle gurur duyduğum siz değerli hemşerilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.

2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tanju Selçuk Yücel ise konuşmasında; “15 temmuz Cumhuriyeti, demokrasiyi hiçe sayan, seçilmiş iradeyi devirmek için kendi milletine kurşun sıkan, zırhlı araçlarla ezen, silah arkadaşını, amirini, komutanını, gözünü kırpmadan vuran hainler tarafından ülkemize darbe teşebbüsünün yapıldığı gündür. Türk milleti bu hainlere fırsat vermemiştir. Evinde rahat oturmaktansa ülkesi için demokrasi için, geleceği için ölmeyi göze alarak alanları doldurmuştur. 15 Temmuz gecesi Türk milleti, silahtan, toptan, tanktan korkmamıştır. 15 Temmuzu unutmayacağız unutturmayacağız. Vatanımıza milletimize kast eden hainlere fırsat veremeyeceğiz.” Dedi.

MİLLETVEKİLİMİZ SELİM YAĞCI:

‘’15 TEMMUZ RASTGELE BİR GÜNÜN ADI DEĞİL, 15 TEMMUZ YENİDEN DİRİLİŞİN ADIDIR’’

Milletvekilimiz Selim Yağcı ise konuşmasında ‘’15 Temmuz rastgele bir günün adı değil, 15 Temmuz yeniden dirilişin adıdır’’ ifadelerini kullanarak; “Bu akşam bir tarihin önemli olayı anmak için toplandık. Bu rastgele bir gün değil 15 Temmuz 2016 tarihi iktidarda olan birilerini, birilerinin indirmek için yapmış oldukları bir eylem değildir. Bu bir milletin medeniyet yolculuğuna engel olmak için kurulmuş hain bir pusunun adıdır. Bizler Mustafa Kemal Atatürk gibi Recep Tayyip Erdoğan gibi her zaman çağına mührünü vuran dünya liderlerini yetiştirdiğimiz sürece Ömer Halis Demirlerimiz olduğu sürece bu milletin kutlu yürüyüşüne medeniyet yolculuğuna hiç kimse engel olamayacaktır.” ifadelerini kullanırken zorlu bir sınavdan çıkan ülkemizin daha da sağlamlaştığını ayrım gözetmeksizin birlik ve bütünlük ile daha emin hedeflere ilerleneceğini belirtti.

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın ise konuşmasında; şunları söyledi:’’15 Temmuzu unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. And olsun ki unutmayacağız, unutursak kanımız kurusun. Ne Yemen’i unuturuz, ne Çanakkale’yi, ne Filistin’i, ne Bosna’yı ve nede Açe’yi. Ne 27 Mayısı unuturuz, ne 12 Mart’ı, ne 12 Eylül’ü, ne 28 Şubatı ve ne de 15 Temmuzu. İki yıl önce bu gece hain darbecilere karşı arslanlar gibi dim dik durarak şehadet şerbetini içen 248 şehidimizi ve 2 bin 196 gazimizi de unutmadık. Unutmayacağız ve unutturmayacağız. Toprak eğer uğrunda ölenler varsa vatandır. Bu vatan şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde vatandır. Bu bayrak şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde bayraktır. Bu millet şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde millettir ve devletimiz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde dimdik ayaktadır. Bu vatan için toprağa düşmüş tüm şehitlerimize selam olsun” dedi.

Program mehteran gösterisinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayın bağlantısıyla devam etti.

15 Temmuz Şehitler Kuran Kursu’ndaki minik öğrencilerin orotoryo gösterisi ve Gençlik Spor öğrencilerinin spor gösterileriyle devam eden programda kürsüye gelen 15 Temmuz Gazisi Şükrü Kintaş 15 Temmuz gecesinde yaşadıklarını anlattı.

Kuranı Kerim tilaveti ile devam eden program kapsamında; 81 ilde tüm camilerde selalar okundu.

İl Müftüsü Necati Akkuş’un duası ile devam eden programda konuklara çorba ve çay ikramı yapıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Nöbeti sabah ezanı vaktine kadar devam etti.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.