DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
28°C

BİLECİK 11. ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİNE HAZIR

BİLECİK 11. ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİNE HAZIR

 

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan Bilecik 11. Uluslararası Çocuk Festivali; bu yıl Estonya, Gana, Bulgaristan ve Afganistan’dan gelecek 300’e yakın öğrenci ile başlıyor.

17-22 Nisan tarihleri arasında 5 gün boyunca sürecek olan festivalde çocuklar, birbirinden güzel etkinliklerle buluşacak.

İki gün önce Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Finali için; 44 ilden 250 öğrenci ve 87 eğitmen ile düzenlenen etkinlikte yurdumuzun dört bir köşesinden öğrenciyi şehrimiz ile buluşturan Bilecik Belediyesi bu kez 11. Uluslararası Bilecik Çocuk Festivali ile yüzlerce çocuğu Bilecik’te ağırlıyor.

3. döneminde şehrimizin tanıtım ve turizmine ilişkin büyük ve önemli çalışmalar gerçekleştiren Bilecik Belediyesi, ulusal ve uluslararası boyutta düzenlenen etkinliklerle ilimizin sesini ülkemiz ve dünyaya duyurmaya devam ediyor.

 

Bu yıl 11. Uluslararası platformda gerçekleştirilecek etkinlik ile çocuklar; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına bu yıl ilimizdeki çocuklarla birlikte dünyanın birçok ülkesinden gelecek çocuklar ile büyük bir coşkuyla girecek.

 

ETKİNLİKLER KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞLAYACAK

 

17 Nisan Salı günü Bilecik Belediye Sarayı önünden Cumhuriyet Meydanına kadar kortej yürüyüşü ile başlayacak olan 11. Uluslararası Bilecik Çocuk Festivali kapsamında çocuklarımız Cumhuriyet Meydanında 5 gün boyunca; şişme basket alanları, şişme boks ringi, elastik çocuk rodeo, elastik rodeo, bunge run alanları, engelli park alanları, engelli duvar, fut basketbol alanı, kaydıraklı süpermen evi, korsan adası, sarı şato zıpzıp alanı, minik zıpzıp alanı ve zıp zıplı tırmanma duvarı alanlarında  gönüllerince eğlenecek.

FESTİVAL TRT ÇOCUK’TA CANLI YAYINLANACAK

 

10 yıldır geleneksel olarak gerçekleştirile ve bu yıl 11.’si olarak uluslararası boyutta gerçekleştirilecek olan festival kapsamında Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde devam edecek etkinlikler; saat: 17:00’de TRT Çocuk’ta canlı yayında ülkemiz ve dünyaya duyurulacak.

Bilecik’in tarihi ve kültürel değerleri başta olmak üzere sahip olduğu tüm güzelliklerin ülkemiz ve dünya ile buluşacağı etkinliklere; Estonya, Gana, Bulgaristan ve Afganistan ile ülkemizin dört bir köşesindeki çocukların katılımı ile gerçekleştirilecek.

 

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

‘’BİLECİK’TEKİ ÇOCUK FESTİVALİMİZ KAPILARINI BÜTÜN DÜNYAYA AÇIYOR’’

Gerçekleştirilecek olan festival hakkında kısa bir değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 11. Uluslararası Bilecik Çocuk Festivalinin tüm dünyaya kapılarını açmış olacağını belirterek;

‘’10 yıldır gerçekleştirilen ve çocuklarımız adına güzel bir geleneği sürdüren Bilecik Belediyesi, çocuklarımızı bu yıl uluslararası boyutta gerçekleştireceğimiz festival ile buluşturuyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu ile birleşecek olan Uluslararası 11. Bilecik Çocuk Festivalimiz 17-22 Nisan tarihleri arasında 5 gün boyunca devam edecek. 17 Nisan Salı günü saat: 11:00 itibariyle Belediye Bahçesinden kortej yürüyüşü ile başlayacak olan festival, Cumhuriyet Meydanında devam edecek. Bilecik Belediyesi Çocuk Festivali’nin açılış töreninde çeşitli halk oyunları gösterileri sahne alacak ve birbirinden renkli anlar yaşanacak. Bu yıl 5 gün sürecek olan ve çocuklar için birbirinden güzel oyun alanlarının olduğu etkinlikte çocuklarımız; şişme basket alanları, şişme boks ringi, elastik çocuk rodeo, elastik rodeo, bunge run alanları, engelli park alanları, engelli duvar, fut basketbol alanı, kaydıraklı süpermen evi, korsan adası, sarı şato zıpzıp alanı, minik zıpzıp alanı ve zıp zıplı tırmanma duvarı alanlarında çocukları, gönüllerince eğlenecek. Festivalimiz kapsamında düzenlenecek etkinliklerin bir kısmı da TRT Çocuk Canlı yayını ile ülkemiz ve bütün dünyaya duyurulacak. Bu yıl bütün dünyadan misafirlerimizin olacağı ve büyük bir şölen şeklinde geçecek olan 11. Uluslararası Bilecik Çocuk Festivaline bütün çocuklarımız ve ailelerini bekliyoruz’’ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.