DOLAR
32,3535
EURO
35,1812
ALTIN
2.324,98
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

BİLECİK 11. ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ BAŞLADI

BİLECİK 11. ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ BAŞLADI

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 11. Uluslararası Çocuk Festivali bu yıl Estonya, Gana, Bulgaristan ve Afganistan’dan gelen öğrencilerin katılımlarıyla başladı.

Bilecik Belediye Sarayı önünde toplanan yüzlerce öğrenci Cumhuriyet Meydanı’na kadar oyun kahramanları, mehteran takımı ve çizgi film karakterlerinin olduğu kalabalık ile yürüdü.

Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Güsamettin Erdoğan, Bilecik İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, kurum müdürleri siyasi parti temsilcileri öğrenciler ve vatandaşların katıldığı kortej yürüyüşünde birçok renkli görüntü oluştu.

Cumhuriyet Meydanında şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam eden programda; çocuklar için çizgi film karakterlerini canlandıran maskotlarla doyası eğlenirken, çocuk Mehter takımı, bando dinletisi ve akrobasi gösterileri ile devam etti.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

‘’FESTİVALİMİZ İLE AMACIMIZ BÜTÜN DÜNYA ÇOCUKLARININ GÜLÜMSEMESİNİ SAĞLAMAKTIR’’

Cumhuriyet Meydanındaki programda konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı , Mustafa Kemal Atatürk’ün 98 yıl önce çocuklara dünyada hiç bir yerde görülmeyen bir bayram armağan ettiğini söyledi. 5 gün boyunca sürecek festivalde çocukların gönüllerince eğleneceği anlatan Belediye Başkanı Selim Yağcı, festivali ile amaçlarının bütün dünya çocuklarının gülümsemesini sağlamak olduğunu belirterek, şunları söyledi:

‘’”Bu bayramın anlamı geleceğin sizlerle var olacağı ve siz olmadığınız sürece geleceğin olmayacağı. Onun için bizler sizleri ne kadar güzel bir şekilde yetiştirebilirsek, imkanlar sunabilirsek eminim ki geleceğimiz o kadar aydınlık olacak. Sizleri seviyoruz, sizlere inanıyoruz, sizlere güveniyoruz. Sizlere daha güzel bir Bilecik’i, daha güzel bir Türkiye’yi bırakma noktasında var gücümüzle çaba harcıyoruz. Eminim ki sizlerde bizlerden aldığınız bu bayrağı en üst noktaya getireceksiniz.’’ Dedi.

LİDER ÜLKE TÜRKİYE’Yİ ÇOCUKLARIMIZLA BİRLİKTE OLUŞTURACAĞIZ’’

Konuşmasında; ‘’Lider Ülke Türkiye’yi çocuklarımızla birlikte oluşturacağız’’ ifadelerine yer veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, ‘’Lider ülke Türkiye’yi hep birlikte oluşturacağız. Bu 23 Nisan festivalimiz diğerlerinden biraz farklı biliyorsunuz Bilecik’te biz bir şeyi yapıyoruz. Her yaptığımız programın 11’incisine geldiğimizde uluslar arasına çeviriyoruz. Bu sene de Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali olarak Bilecik festivalini hep birlikte kutlayacağız. Biraz sonra Estonya, Gana, Bulgaristan ve Afganistan’dan misafir kardeşleriniz gelecek ve onlarla birlikte festivalimiz devam edecek.’’

‘’ETKİNLİKLER TRT ÇOCUK EKRANLARINDA CANLI YAYINLANACAK’’

Etkinlikler kapsamında Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezindeki programın TRT Çocuk kanalında Canlı yayınlanacağını hatırlatan Belediye Başkanı Selim Yağcı; ‘’İlk defa Bilecik’te bugün saat 17.00’da Kültür Kongre Merkezimizde TRT Çocuk televizyonu aracılığı ile canlı yayınla tüm Türkiye’ye ve dünyaya festivalimizi tanıtacağız. Bu şehrimizin tanıtımı anlamında festivalimizin geldiği düzey anlamında son derece önemli. Sevgili gençler, sevgili çocuklar attığımız her adımda sizlerin bu günün mutluluğu ve geleceğin teminatı yatıyor” dedi.

Konuşmanın ardından Cumhuriyet Meydanı önünde 5 gün boyunca eğlence parkının açılışı yapan protokol üyeleri çocuklara patlamış mısır, pamuk şeker dağıttılar.

Vali Mustafa Kemal Özgün, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve beraberindeki heyet daha sonra oyun alanını gezerek, çocuklarla bir araya geldi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.