DOLAR
32,5952
EURO
34,7918
ALTIN
2.497,68
BIST
9.454,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

BELEDİYE DÜKKANLARININ ŞATIŞI KESİNLEŞTİ

Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezinde saat 17.30 da başlayan Eylül ayı Belediye Meclis toplantısı Belediye Başkanı Selim Yağcı Başkanlığında gerçekleşti.
Eylül ayı meclis gündeminde yer alan 8 madde şöyle sıralandı;
1)Bilecik Belediye Başkanlığı 2015-2019 Stratejik Plan taslağının görüşülmesi.
2)İlimiz Merkez Cumhuriyet Mahallesi 289 ada 3 ve 15 numaralı adresteki parselleri Belediyece satın alınması hususunun görüşülmesi.
3)Belediye Gelirleri Kanununa göre maktu vergi ve harçların miktar ve tutarlarının belirlenmesi konusunun görüşülmesi.
4)Yeni otogar alanından ayrılan benzinlik alanına ait taşınmazın satışı konusunun görüşülmesi.
5) İlimiz Gazi Paşa Mahallesi Atatürk Bulvarı 163 ada 1 parsel üzerinde bulunan taşınmazın satışı konusunun görüşülmesi.
6)Belediye sınırları içerisindeki ATM’lerin ( Para Çekme Makinaları) bir yere toplanması ve 10 yıla kadar kiralanması hususunun görüşülmesi.
7) İmar konularının görüşülmesi.
8) Başkanlıkça ve Meclis üyelerince getirilecek konular.
Eylül ayı meclis gündeminde yer alan bu 8 maddeden en çok merak edilen madde olan 5 nolu madde, Gazi Paşa Mahallesi Atatürk Bulvarı 163 ada 1 parsel üzerinde bulunan dükkanların bulunduğu taşınmazın satışı Başkan Selim Yağcı da dahil olmak üzere Ak Partili Meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.
İhale ile satışa çıkması planlanan ve Bilecik’te Belediye Dükkanları olarak bilinen mevkide yer alan dükkanların satışı ile ilgili olarakMilliyetçi Hareket Partili Belediye Meclis üyesi Av.Pervin Taşcı, daha sonra Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclis Üyesi Seyfi Özgen,Yeşil Alan olan bir yeri nasıl satmayı düşünüyorsunuz? İşletme sahipleriyle tek tek görüştüğünü ve onların dükkanların satışından yana olmadıklarını belirtirken,Zafer Atasev ise, ”Revizyon İmar planında yeşil alan olduğunu biliyoruz.Burası ne olarak satılacak?Bina olarak mı satılacak? Burası ömrünü doldurmuş bina, test yapsak BS10 bile çıkmaz binanın dayanımı. Diyelim ki bugün birisi satın aldı.Yarın Kamyonun biri kafadan girdi.Napıcaz tadilatta yapamıyoruz bildiğim kadarıyla.”dedi. Başkan Selim Yağcı ise, ”Buraların mülkiyet tapuları kat irtifakları yapılmış,yıllardır bu anlamda bunlar kullanılıyor,bu dediğiniz hususlar bu zamana kadar hepimiz dahilinde niye düşünmedik ?” diye sordu.
Neler konuşuldu? Neler yaşandı DETAYLAR VİDEOMUZDA !

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.