DOLAR
32,3625
EURO
34,9657
ALTIN
2.326,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Belediye Başkanımız Selim Yağcı Kanal A Ve Bursa As Tv’ye Canlı Yayın Konuğu Oldu

Belediye Başkanımız Selim Yağcı Kanal A Ve Bursa As Tv’ye Canlı Yayın Konuğu Oldu

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı; Bilecik’i ve Belediye’nin hizmetlerini, yapılan çalışmaları ve projeleri,  Bursa AS TV’ de Öğle haber bültenlerinde ve daha sonra Kanal A Televizyonunda ‘’Başkanlar’’ adlı programa canlı yayın konuğu oldu.

 

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı Katıldığı canlı yayın programlarında Bilecik için birçok güzel projeleri Bilecikli hemşerilerimle birlikte gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti.

‘’ Bilecik’te altyapıdan, üstyapıya; modern bir şehri hemşerilerimizle birlikte inşa ediyoruz. Yaşanabilir bir Bilecik için var gücümüzle çalışıyoruz. Allah’a çok şükürler olsun ki dünden çok daha iyiyiz, yarın için ise 30 yıllık stratejik planlarımız, projelerimiz hazır’’ dedi.

‘’Hemşerilerimizin Bilecik’te üçüncü kez belediye başkanı olarak görme isteği beni çok gururlandırdı. Ayrıca Bilecik’in tarihinde üst üste iki, hatta üçüncü kez belediye başkanı olarak seçilme gururu bize nasip oldu. Bu anlamda üzerimizde büyük bir sorumluluk taşıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

 

Belediye Başkanı Selim YAĞCI, AS TV ve KANALA televizyonlarında canlı yayın konuğu olduğu programda; Bilecik için yeni dönemde neleri hedefliyorsunuz sorusuna ‘’ Biz on yıldır Bilecik belediyesinde tecrübe edindik. Geçen on yıl süre içerisinde ilk acemilik dönemini aştık sonraki dönemde ise kalfalık dönemimiz oldu. Bundan sonra ustalık dönemimiz. Yani Şehrimiz artık altyapısıyla, üstyapısıyla yaşanacak bir şehir haline geldi, ilimizin eksiklikleri tamamlandı artık Taşı Mermer Toprağı Seramik Yaprağı İpek Kuruluş ve Kurtuluşun Beşiği Bilecik’in; tarihi, kültürel ve sosyal anlamda envanterlerini çıkararak en iyi şekilde tanıtımını yapmak. Bölgesel, ulusal ve daha sonra uluslararası bilinirliliğini arttırarak, Turizm gelirlerinden payını yükseltmek olacak. Zaten önümüzdeki dönem projelerimizi de ona göre belirledik. Önümüzdeki süreç Bilecik’in tanıtım süreci olacak’’ dedi

Program moderatörürün diğer sorusu olan; ilk olarak hangi projelere ağırlık vereceksiniz sorusuna ise cevap veren Başkan YAĞCI ‘’ Bilecik hem sanayi şehri, hem üniversite şehri hem de turizm şehri olarak Marmara bölgesinin incisi olma yönünde hızla ilerliyor. Projelerimizin birçoğu hız kesmeden devam ediyor. Bilecik ve Marmara bölgesinin ulaşım ağının kavşak noktası olacak olan, Osmanlı mimarisiyle bezenmiş Şehirlerarası Otobüs terminalinin çalışmaları başladı. İnşallah 2015 yılında hizmete girecek. Ayrıca TCDD Yüksek Hızlı Tren’in dokuz durağından biri olan Bilecik YHT garı da haziran ayının sonunda hizmete girecek. Şehrimizin seksen bin kişilik atık suyu temizleyerek tarımda kullanılabilinir su seviyelerinde tekrar doğaya salınımını gerçekleştirecek atıksu arıtma tesisimizin çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor.

Turizm anlamında da Yaşayan Kent Müzesi projemizi çalışmaları başladı. 2014 yılının ikinci yarısında şehrimize turizm anlamında büyük bir yatırım olacak. Ayrıca ilimize gelen turistleri ve ziyaretçilerimize şehrimizin gelenek, göreneklerini, örf ve ananelerini anlatacağımız içerisinde bal mumu heykellerden, üç boyutlu tablolara ve maketlere ve hatta içerisinde gelen ziyaretçilerin çeşitli küçük eğitimlerle kendi hediyelik eşyalarını hazırlayacağı, Bilecik’ten ayrılırken hatıra olarak bir anı oluşturacağı etkinlik odaları olacak’’ ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.