DOLAR
32,3744
EURO
35,0015
ALTIN
2.325,97
BIST
9.090,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın ”Kadir Gecesi” mesajı

BAŞKAN SELİM YAĞCI: ”KADİR GECESİNİN MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİN HUZURA KAVUŞMASINA VESİLE OLMASINI NİYAZ EDİYORUM”

 

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajında, ”Dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan Müslüman kardeşlerimize uygulanan zulmün, Kadir Gecesi hürmetine sonlandırılmasını Cenabı Allah’tan istiyoruz” dedi.

Başkan Selim Yağcı, mesajında insanlığa karşı işlenen suçlardan dolayı buruk bir Ramazan mevsimi yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

”Pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, manevi haz ve vecdin doruğa ulaştığı Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü yaşarken, bir taraftan da bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne kavuşuyor olmanın sevinç ve heyecanını tadıyoruz. Zaman ve mekanlar, kendilerinde meydana gelen önemli olaylarla önem kazanırlar. Kadir Gecesi’ni bu derece değerli kılan en önemli sebepte; Kur’an-ı Kerim’in bu gece nazil olmaya başlamasıdır. Yüce kitabımızın getirdiği ilke ve prensiplerin özünde; aydınlık, hoşgörü, dostluk ve kardeşlik vardır. Sayısız manevi güzelliğin yaşandığı ve mükâfatların sınırsız olarak verildiği bu eşsiz gecede, özümüze dönerek gaflet içinde geçen günlerimizi sorgulamalıyız, kendimizle hesaplaşmalıyız. Bu mübarek gecede ayrıca dünyanın dört bir yanında yaşanan katliam ve zulmün son bulması için dua etmeliyiz. Huzur ve mutluluk içinde yaşadığımız gibi buradaki kardeşlerimizin de bu huzur ve mutluluğa kavuşmasını en samimi halimizle istemeliyiz.”

Başkan Selim Yağcı, mesajını; ”Böyle güzel bir gecenin ihlas ve faziletine vararak, mübarek Kadir Gecesinin, Bilecik’li hemşerilerimizin, milletimizin ve tüm İslam aleminin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz eder, selam ve saygılar sunarım.” ifadeleriyle sonlandırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.