DOLAR
32,5688
EURO
34,7210
ALTIN
2.488,71
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

BEBKA, GİRİŞİMCİLERE KATKI SAĞLAMAYA DEVAM EDİYOR…

  • BEBKA, GİRİŞİMCİLERE KATKI SAĞLAMAYA DEVAM EDİYOR…

 

ESKİŞEHİR- İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları kapsamında, British Council ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından yaratıcı sektörlerdeki girişimcileri desteklemek amacıyla düzenlenen beş günlük eğitim programı, sertifika töreni ile tamamlandı.

Geçtiğimiz yıl Bursa’da düzenlenen eğitim, bu yıl Eskişehir’de gerçekleşti. Eğitim, İngiliz NESTA Yaratıcı Girişimci Programı’nın geliştiricisi, aynı zamanda girişimcilik ve danışmanlık olarak 25 yıldır yaratıcı ekonomilerde deneyim sahibi Percy Emmett tarafından 20 – 24 Mayıs 2015 tarihleri arasında düzenlendi. Eğitime, reklamcılık, mimari, sanat ve antika, zanaat, tasarım, moda, çizgi film, oyun, film, müzik, performans sanatları, yayıncılık, yazılım, televizyon ve radyo gibi yaratıcılık gerektiren sektörlerden birinde yaratıcı bir fikri, ürünü ya da hizmeti olan, veya bu sektörlerden birinde iş kurmuş ve 18 aydan kısa süredir ticari faaliyet yürütmekte olan kişiler katıldı.

Girişimci adayları, eğitim süresince, işini başarılı kılmak için neler yapılmalı, müşterilerin ilgisini nasıl çekilir ve onlara ne gibi faydalar sunulabilir, nasıl para kazanabilir ve iş nasıl sürdürülebilir kılınabilir, işletmeler hakkında, başarılı olmanızı sağlayacak temel bilgiler nelerdir gibi birçok sorunun yanıtını tartışma fırsatı elde ettiler. Ayrıca, programın sunduğu araçlar ile iş planı geliştirme sürecini parça parça ele alarak görsel bir iş planı oluşturdular.

Eskişehir Dedepark Otel’de gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, yaratıcı iş fikirlerinin desteklenmesinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

BEBKA olarak, özellikle yaratıcı ekonomilerde, girişimciliğin daha da güçlenmesi adına çalışmalar yürüttüklerini belirten Değirmenci, Eskişehir başta olmak üzere, bölgemizde, yaratıcı ekonomilerde girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesine yönelik kapsamlı projeler geliştirdiklerini ve yakın zamanda hayata geçireceklerini ifade etti.

 

Tamer Değirmenci 1 2 3 (1)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.