DOLAR
32,3773
EURO
35,0541
ALTIN
2.326,75
BIST
9.105,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

BAŞKAN YAĞCI;BİLECİK TURİZMDE ÇIĞIR AÇACAK PROJELERİ GERÇEKLEŞTİRDİ

BAŞKAN YAĞCI; BİLECİK TURİZMDE ÇIĞIR AÇACAK PROJELERİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik, özellikle son dönemlerde şehrin tanıtım ve turizmine yönelik çığır açacak projeleri gerçekleştiriyor.

Bilecik Belediyesi eliyle tanıtım ve turizm alanında birçok önemli organizasyon ve buluşmaya ev sahipliği yapan Bilecik başta İnanç Turizmi olmak üzere şehrin doğal güzellikleri ve keşfedilmemiş yönleri ile ile cazibe merkezlerinden biri oldu.

Marmara Bölgesinin sakin ve yeşil şehirlerinden olan Bilecik, son yıllarda turizm alanında ortaya çıkartılan değerler ile her ay binlerce insanın uğrak noktası oluyor.

BİLECİK İLK 4 AYDA 25 BİN ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI

Kültür ve Sanat Şehri Bilecik, Bilecik Belediyesinin 3. dönem hizmet programında yer alan Tanıtım ve Turizm alanında önemli çalışmaları gerçekleştirdi.

Kültür ve Sanat alanında başta olmak üzere birçok şenlik, buluşma ve organizasyon ile adeta bir festival şehri olan Bilecik, son zamandaki İnanç Turizminde önemli aşamalar kaydetti ve şehrin ilk 4 ayda 25 bin kişiyi ağırlamasını sağladı.

 

BİLECİK BELEDİYESİ OSMANLI PADİŞAHLARI TARİH ŞERİDİ HER HAFTA BİNLERCE KİŞİYİ AĞIRLIYOR

Bilecik Belediyesi tarafından şehrimize hazırlanan Bilecik Belediyesi Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi, Şeyh Edebali Türbesi  ile oluşturduğu İnanç Turizmi ile yoğun bir ziyaretçi akınına uğruyor.

Osmanlı saray bahçeleri,  has bahçe özelliği taşıyan yapıdaki havuz ve yürüyüş yolları, dinlenme alanları, dönemin çiçek bahçelerini ve güzelliklerini yansıtan peyzaj düzenlemelerini barındırmakta olup,  dünyaya 6 asrı aşkın süre hak, adalet ve medeniyet dağıtan Osmanlı Devleti’nin Padişahları ve dönemlerinde yaptıkları hakkında bilgi sahibi olmak  ve şehrin tanıtım faaliyetleri ile turizm gelirlerine katkı sağlanması amacıyla hazırlandı.

Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi, sahip olduğu bu özellikleri ile her hafta sonu binlerce konuğunu ağırlıyor.

BİLECİK BELEDİYESİ YAŞAYAN ŞEHİR MÜZESİNİ BİR AYDA YAKLAŞIK 20 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

 

Şeyh Edebali Hazretlerinin, ‘Ey oğul geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın’ sözünü düstur alarak, günümüz ve gelecek nesillerimize tarihimizi daha iyi anlatmak amacıyla hazırlanan Şehir Müzesi; İstanbul, Çanakkale, Konya başta olmak üzere birçok ilden konuklarını ağırlıyor. Söz konusu şehirler ile gerçekleştirilen protokoller ile Yaşayan Şehir Müzesi ilk ayında 20 bine yakın misafirini ağırladı.

 

            Bilecik Belediyesi tarafından şehre kazandırılan ve Marmara Bölgesinin örnek müzelerinden biri olmaya aday Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi, 100 yıl gibi bir süre içindeki yakın tarihimizi tüm yönleriyle bugüne ulaştırmakla birlikte, ecdadımızın bizlere bıraktığı kültürel ve sosyal alandaki değerlerin de tekrar gün yüzüne çıkarılmasına aracılık edecek.

 

ULUSLARARASI BİLECİK TİYATRO FESTİVALİ

Geçtiğimiz yıl 11.’si  Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali ile Bilecik ve çevresindeki illere tiyatro alanında güzel bir şölen yaşatan Bilecik, 2016 yılında tiyatro festivalini Uluslararası platforma taşıyarak, Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali ile sanatseverlerin karşısına çıkıyor.

Her yıl Kasım ayı ortasında gerçekleştirilen Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali ile ülkemizdeki tiyatro sanatında duayen isimlerin yanı sıra uluslararası anlamda üne kavuşmuş sanatçı ve oyuncuyu Bilecik ve Türkiye ile buluşarak, festival ile tiyatronun Türkiye’deki kapısı, bütün dünyaya açılıyor.

ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİ İLE BİLECİK DAHA ULAŞILIR OLACAK

Şehirlerarası Otobüs Terminali, yeni çevre yolu üzerinde Modern ve tarihi çizgileri yanı sıra Medine Garı yapısıyla inşaası tamamlanan otogar, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya gibi metropol şehirler başta olmak üzere tüm ülke ile bağlantısını sağlamak gibi büyük bir işlevi dolayısıyla bölgeye büyük katkılar sağlamaktadır.

 

ERTUĞRUL GAZİ’Yİ ANMA VE SÖĞÜT ŞENLİKLERİ

Osmanlı Devleti’nin kuruluşuna beşiklik yaptığı gibi Kurtuluş mücadelesinde de büyük bir rol alan Bilecik var olan tarihi zenginliği, kültürel ve ekonomik yöndeki zenginliklerin yanısıra, doğal güzellikleri, yeşil alanları, ılıman iklimi, köy yaşantıları özellikleri ile Bilecik’in sesini ülkemiz ve dünyaya duyuruyor.

Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluş’un Beşiği Bilecik;  tarihi ve kültürel değerlere sahip yerlerin yanı sıra yüzyıllardır gerçekleştirilen Ertuğrulgazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri ile yurt içinden ve yurt dışından binlerce konuğu ağırlıyor.

YÜKSEK HIZLI TREN GARI

Bilecik’in turizm hayatına ulaşım anlamında birçok katkı sunan Yüksek Hızlı Tren Garı ile  Ankara, İstanbul, Eskişehir, Sakarya, Kocaeli gibi metropol şehirler ile aramızdaki mesafeler kısaldı.

Günde yaklaşık olarak 50 bin taşıma kapasitesine sahip ve Ankara – İstanbul arasında 9 adet garı bulunan Yüksek Hızlı Tren ile konuklarımız Bilecik’e çok daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşıyor.

PAZARYERİ KINIK KÖYÜ EKO TURİZMİ

            Bilecik Belediyesi ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından yapılan çalışmalar ile Bilecik’in turizmdeki yeni yüzü olacak Kınık ve Kurşunlu Köyleri Eko Turizmi, her geçen gün daha başarılı sonuçlar veriyor.

Turistik faaliyetlerden faydalanmak isteyen konukların otel konforunda ama ev samimiyetinde mekanlarda zaman geçirme imkanı veren eko turizmi ile çocuklar, aileleriyle birlikte köyün bütün doğal güzelliğinden faydalanabiliyor, çömlekçilik sanatını yakından görüyor ve bütün köy yaşamının sunduğu imkanlardan yararlanıyor.

GÖLPAZARI KURŞUNLU KÖYÜ EKO TURİZMİ

Bilecik Belediyesi ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından yapılan çalışmalar ile Bilecik’in turizmdeki yeni yüzü olan Kurşunlu Köyü Eko Turizmi, her geçen gün daha başarılı sonuçlar veriyor.

BİLECİK EKO TURİZM SEZONU ANI TUR İLE BAŞLIYOR

Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan ve ilimiz köy yaşantısına ait  değerlerin yerli ve yabancı turistlerle buluştuğu Bilecik Eko Turizmi’nin bu yılki sezonu,  ülkemizin en önemli tur şirketlerinden olan Anı Tur organizasyonları ile başlıyor.

YENİ PAZAR HARMANKAYA KANYONU

Harmankaya kanyonu Bilecik ilinin Yenipazar ve İnhisar ilçeleri arasında bulunmakta olup, 260 hektarlık alana sahip ve 2013 yılında tabiat parkı ilan edildi.

Kanyon giriş yeri Karahasanlar köyü çıkış ise Harmanköy’dür yaklaşık 3 km uzunluğunda olan kanyonun girişi yaklaşık 5 metre genişliğinde. Kanyon içinde 25 metrelik ve 20 metrelik iki büyük şelale ve onlarca 1.5-2 metre arası şelale bulunuyor.

Metropollerden bunalmış ve sıkılmış olan insanlara, hafta sonları konaklama imkanları ile birlikte adrenalin ve manzara keyfinin en doruk noktada yaşanabileceği Harmankaya Kanyonu her yıl binlerce turisti ağırlıyor.

OSMANELİ İÇMELER

Doğal güzelliklerinin yanı sıra, Roma, Bizans ve Selçuklu dönemlerine ait birçok tarihi kalıntının da bulunduğu Osmaneli ilçemiz, tarihi evleri ve diğer güzellikleri yanında sahip olduğu bir diğer önemli değer ise Osmaneli’deki İçmeler Tesisi.

Gerçekleştirilen çalışmalar ile her gün yüzlerce yerli ve yabancı turist bu güzide mekanlardaki tarihi görme imkanı bulduğu İçmeler Tesisi, doğal güzelliklerine ek olarak,  faydalı sulara da sahip.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.