DOLAR
32,3346
EURO
35,0867
ALTIN
2.308,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

BAŞKAN YAĞCI; “16 NİSAN BİZLER İÇİN BİR MİLAT OLACAK”

BAŞKAN YAĞCI; “16 NİSAN BİZLER İÇİN BİR MİLAT OLACAK”
16 Nisan’ın bizler için milat olacağını belirten Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”16 Nisan’da çıkacak kararın ülkemiz ve milletimiz için güzelliklere vesile olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Ülke ve Millet olarak 16 Nisan’ın taşıdığı önemi vurgulayan Belediye Başkanı Selim Yağcı, gerçekleştirilecek halk oylaması hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.
Açıklamasında; ”Öncelikle ülkemiz çok önemli bir süreçten geçiyor.” ifadelerine yer veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları söyledi:
”Ama bu sürece gelmeden önce bu günü değerlendirmeden önce şöyle geçmişe bakalım. Önce kendimizi tanıyalım. Karşımızdaki düşmanı ve karşı olanları tanıyalım ve hep birlikte karar verip sonuca ulaşalım. Bizler büyük fotoğrafı görmezsek, küçük fotoğraflara takılırsak uğraşıp dururuz. Ama fotoğrafın büyüğüne bakarsak büyük fotoğraf aslında küçük fotoğraftaki eksiklik ve aksaklıkları da mazur görebilecek nitelikte olur. Bize yıllardır önümüze değişik gündemler koyup, armutun sapı, üzümün çöpü diye bu memleketi oyalamışlar. Biz kimiz, bizim geçmişimiz nasıl. Öncelikle bunlara bakmamız lazım. Özellikle Ertuğrul’un Ocağında bunu iyi bilmemiz lazım. Biz öyle bir milletiz ki tarih sahnesinde olduğumuz her dönemde dünyaya hak ve adalet dağıtmışız. Bulunduğumuz her yerde hak ve adaleti savunmuşuz. Mazluma yardım eden ve birliğiyle beraberliğiyle bulunduğu coğrafyalarda medeniyetler kuran ve bu zamana kadar 16 devlet kurmuş ve her bulunduğu dönem içerisinde cesaretiyle, merhametiyle ve adaletiyle nam salmış ve tarihler yazmış bir milletiz. Gerçekten bizler İslam ile şereflendiğimiz günden itibaren de İslamın sancaktarlığını yapan ve artık Türk deyince Avrupa’da, İslam ile özdeş olan bir millet olmuşuz. Yavuz Sultan Selim’den itibaren hilafet makamını, İslamın gerçek anlamdaki temsiliyetini taşıyan bir millet olmuşuz. Dolayısıyla bir mefkuresi olan medeniyet mefkuresi olan ve hedefleri olan, dünyada amacı olan ve en büyük amacı da atalarımız yüzyıl önce söylediği gibi insanı yaşatmak olan bir düşünceyi ortaya koymuşlar. Daha yüzyıllar önce insanın değerinin olmadığı ve köleliğin olduğu zamanlarda bizler İslam ile insana önem vermişiz. Atalarımız her şey insan içindir demiştir. İnsanı yaşatmalıyız ve bununla birlikte devletler de yaşasın şeklindeki ülküyü ortaya koyan bir milletin torunlarıyız.”
”BİZLER NE ZAMAN KENDİ AYAKLARIMIZ ÜZERİNDE DURSAK BU DEVLETLER BİZİMLE UĞRAŞIYOR”
Türk milletinin ne zaman kendi ayakları üzerinde durursa batılı ve diğer güçler tarafından rahatsız edildiğini dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, sözlerini şöyle tamamladı:
”Peki karşımızdakiler kimler. Bunlar da bulundukları her dönemde, her ortamlarda cahiliye dönemlerinden itibaren baktığımızda insana değer vermeyen, işte baktığımızda bunlar bir kısmı kız çocuklarını cahiliye dönemlerinde İslam ile şereflenmeden önce kız çocuklarını gömen gerçekten insanlara değer vermeyen, menfaatleri için her türlü kötülüğü yapan kapitalistlerin uşağı konumundakiler. Bunların en büyük hedefi amacı belki bireysel anlamda kendi içlerinde kavgaları olsa da en büyük amaçları, onların karşısında olan İslam medeniyetini ve İslam düşüncesinin yayılmasını engellemektir. Bizler gerçekten ne zaman kendi ayaklarımız üzerine dursak kendimize gelsek, öz benliğimize kavuşsak bunlar rahatsız oluyorlar. Ama bizler gerçekten aramızda tefrika girse, husumet girse, kendi içimizde kavga etsek, bunlar bizlere dost ve müttefik gibi görünüyorlar. İşte değerli kardeşlerim. Bugün gerçekten dünyanın farklı bir düzeni var. Dünya düzeni çok gerilere gitmeye gerek yok. Biz bu dünya düzeni içerisinde dedemiz Ertuğrul’un kurmuş olduğu Osmanlı Devleti gerçekten dünyanın geçen yüzyılı içerisinde 600 yılı aşkın dünyada hak ve adalet dağıtmış. Üç kıtada hüküm sürmüş, hak ve adalet noktasında basmamış yer kalmamış. Ama hiçbir zaman zulmetmemişler, hiçbir zaman insanları zora koşmamışlar. Hep İslam anlayışı içinde tebliğ yapmışlar. İnsanı yaşatma noktasında gerekli tüm hassasiyetleri göstermişler. Bu ataların çocukları dünyanın bu düzeni içerisinde gerçekten söz sahibi olmuşlar. Dünyada bir huzursuzluk bir anlaşmazlık olduğunda devreye girmişler.  Padişah Kanuni Sultan Süleyman ayağını, atının üzengisine koyması Fransa Kralı ile Almanya İmparatoru arasındaki anlaşmazlığı bile anında kesebilecek derecede güçlü olan bir atanın ecdadın torunlarıyız.
”BİZLER DE ARTIK YENİ DÜNYA DÜZENİNDE MASADA YER ALMAK İSTİYORUZ”
Konuşmasına; ”Bizler de liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yeni dünya düzeninde masada yer almak istiyoruz” ifadelerini kullanan Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
”İşte bizler bu güzel dönemleri yaşadıktan sonra 1900’lü yıllarda malesef hayatın içinde olduğu gibi nasıl ki bir çocuk doğar, büyür güçlenir ve sonra yaşlanır, hakkın rahmetine kavuşur. Aynı şekilde devletleri de böyle düşünebiliriz. Devletler de zaman içerisinde yenileniyor ve Osmanlı Devleti de dünyadaki en uzun yaşayan devletlerden birisi olmasına rağmen daha önceden gelen sıkıntılar nedeniyle yıkılmış ve yerine Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuş. İşte bu kuruluş esnasında dünya yeni bir yapılaşmaya girdi ve tam Türk’ün Müslamanını zayıf olduğu dönemde dünyaya yeni bir düzen getirdiler. İşte 5 tane ülkeden oluşan Nato, Birleşmiş Milletlerden oluşan bir kapitalist düzeni kurdular. Güçlünün ezdiği mazlumun inlediği bir sistem kuruldu ve biz bu sistemin kurulmasında 1900’lü yıllarda iç karışıklıklarımızdan malesef etkili ve yetkili olamadık. Onun için bugün gerçekten Türkiye o sistem kurulduktan sonra dönem dönem kendisini toplayıp ayağa kalkma çabası içinde oldu. Fakat bunlar bu sistemi kurarken bu sistemde karşılarında duracak devletleri, milletleri o kadar iyi tanıyorlar ki bize o kadar büyük prangalar vurmuşlar ki biz 90 yıllık Cumhuriyet dönemi içerisinde onların kurdukları kahpe düzeni ne zaman bazı devlet adamlarımız bunu anlayıpta bu prangaları kırmaya kalktılarsa değişik sebeplerle bunların önünü kestiler. Ne oldu İşte Cumhuriyetin kurulmasından sonra çok parti döneme geçtiğimizde işte rahmetli Menderesi’i engellediler. Gerçekten millet ezanlarla şahlandı ve kendisine geldi. Bu devlet benim bu toprakların sahibiyim dediği zaman onlar bizi engellediler. İşte şehit ettiler. Bu milletin kendisine dönüşümü kıskandılar. Çok rahatsız oldular. Yine dönem dönem işte bizi darbelerle engellemeye çalıştılar. 28 Şubat süreçleriyle milletin adamlarını, milletin derdiyle dertlenen adamları değişik sebeplerle engellediler.” şeklinde konuştu.
BİZLER ANCAK BÜYÜK FOTOĞRAFA BAKARAK OLAYLARI DEĞERLENDİRMELİYİZ”
Yaşanan gelişmelerin büyük fotoğrafa bakılarak, çözümlenebileceğini vurgulayan Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Bu içteki işbirlikçileri ve dıştaki oyunu kuranlar dünyanın yönetimini bugün ellerinde tutan güçler. Yani Çünkü biz İslamla müşerref olduğumuz sürece ve biz atalarımızın izinden yürüdüğümüz sürece bu dünyaya egemen olan güçler hep karşımızda oldular. Bundan sonra da olmaya da devam edecekler. Amerika’sı da aynı, Rusya’sı da aynı, Almanya’sı da aynı, Hollanda’sı da aynı. Onun için uluslararası ilişkilerde tabi ki menfaat ve karşılıklı ilişkiler olacak. Ama bunların gerçek yüzleri, biz bir adım ileriye gitmeye kalktığımızda onların menfaatlerine dokunduğu zaman bunların her birisi birbirinde daha fazla uğraşıyor. Onun için bizim bizden, Müslümanın Müslümandan başka dostu yoktur. Gerçekten bu bilinç son derece önemli. İşte büyük fotoğraf bu. Şimdi bazılarınız şunu diyebilir. Biz içeride halk oylaması yapacağız. Hollandaya ne oluyor, Fransa’ya ne oluyor, Almanya’ya ne oluyor. İşte kardeşlerim mesel bu. Bu millet ne zaman ayağa kalkarsa, bu devletler hep böyle yapıyor. Bizler atalarımızın bizlere bıraktığı güç ile Reisimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi liderliği dolayısıyla gittiğimiz birçok yerde büyük bir teveccühle karşılanıyoruz.” ifadelerini kullandı.
”LİDERİMİZ ERDOĞAN SAYESİNDE YURT DIŞINDA SEVGİ VE SAYGI GÖRÜYORUZ”
Yurt dışında yapmış olduğu gezideki bir anısını anlatan Belediye Başkanı Selim Yağcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
”Yurt dışı gezilerimiz kapsamında gittiğimiz Fas’ta çok gurur duyduğumuz bir anımız oldu. Eşim ile birlikte şehir içinde yaptığımız yürüyüşten sonra bir yerde dinlenmek istedik ve sokağın sonundaki bir cafenin giriş kısmına yakın bir yerde oturduk. Baktık ki mekan sahibi yanımıza gelerek, bizlerin nereden geldiğini sordu. Biz de Türkiye’den geldiğimiz söyledik. Bunun üzerine mekan sahibi bizlerin Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkesinden geldiğimizi ve One Minute cümlesini tekrarladı. Onun için siz burada değil en baş köşede oturmalısınız’ dedi. Bu olay gerçekten bizleri çok memnun etti ve gururlandırdı.”
”TÜRKİYE TÜM MAZLUMLARIN ÜMİT BAĞLADIĞI BİR ÜLKE”
Türkiye’nin bütün mazlumların ümit bağladığı bir ülke olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
”İşte gerçekten geçmişte oralarda atalarımızın ayak izleri, bugün de mazlumun yanında olan güçlü liderimiz sayesinde bulunduğumuz her yerde bir medeniyet üreten ve gerçekten saygı ve sevgiyle karşılanıyoruz. Tüm mazlumların ümidini bağladığı bir milletiz, bir devletiz. Türkiye Cumhuriyetinin güçlü olması tek vücut olması sadece bizi ilgilendirmiyor. Bize ümit bağlayan herkesi ilgilendiriyor. İşte bizler gerçekten ayağa kalktığımızda bütün mazlumlar ayağa kalmış olacak. Böylece yüz yıldır bizi oturtmadıkları masaya bizler bugünden sonra oturacağız. Biz de bu masadaki yerimizi alacağız diyeceğimizi bildikleri için bizlere karşı çıkıyorlar. Bunu sağlayacak mekanizmanın da güçlü bir yönetim şekli olduğunu bildikleri için bizim içerdekilerden daha çok dışarıdakileri de tahrik ve teşvik ederek, bizleri engellemeye çalışıyorlar. Bizlerin 16 Nisan’da bu milletin hür iradesiyle vermeye çalışacakları kararı etkileme çabası ve gayretinde oluyorlar.  Dünya 1900’lü yıllarda yeni bir yapılaşma içine girdi. Tam da Osmanlı’nın, Türk’ün ve Müslümanın zayıf olduğu bir dönemde dünyada yeni bir nizam kuruldu. İşte 5 tane ülkeden oluşan Nato, Birleşmiş Milletler ve benzeri şekilde bir kapitalist sistem kuruldu. Güçlünün ezdiği, mazlumun inlediği bir sistem kuruldu.
 ”BU MİLLET 15 TEMMUZ GİBİ HAİN DARBELERİ YENMİŞ BİR MİLLET”
Konuşmasında; ”Bu millet 15 Temmuz gibi hain darbeleri yenmiş bir millet” ifadelerini kullanan Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”İşte bizler böyle büyük fotoğrafa baktığımızda bütün bunları görürüz. Yani bizim bu yükselişimizi ve büyümemizi istemeyen bu güçler bu 18 madde içinde yok işte seçme ve seçilme yaşı, yok milletvekili sayısı, yok başka bir şey. Esas hedef güçlü bir yönetim sistemini belirlememizi engellemeleridir. Onlar şunu düşünüyor ki, biz şu zamana kadar bu yönetim şekliyle içlerine o kadar fitne ve fesat koyduğumuz halde başaramadıysak, bundan sonra da hiç baş edemeyeceğiz şeklinde düşünüyorlar. Yani gerçekten 15 Temmuz gibi hain girişimlere rağmen bu millet eğilmedi. Eskisinden daha birbirine kenetlendi. Daha çok birlik ve beraberlik içinde oldular. Bu bayrağı en üstte tutma gayretinde oldular. Yarın bu yönetim şeklini seçerlerse bizler bunlara karşı dayanamayız diye düşünüyorlar. Onun için varsa yoksa 16 Nisan’ı milat olarak görüyorlar ve yapacakları her türlü fitne ve düşmanlığı sergiliyorlar. İçerden ve dışarıdan bunu yapma çabası içindeler. Peki bizler onlara fırsat verecek miyiz? Hayır vermeyeceğiz. Allah’ın izni ve inayetiyle onların kazdıkları kuyuya kendilerini atacağız. Değerli kardeşlerim bunlar bu çaba ve gayret içinde de olurlarsa da bu millet çok asil bir kanı taşıyor. Bu milletin sağ duyusu çok güçlü. Bu millet neyi, nerede ve nasıl yapacağını çok iyi bilen asil bir millet. Emin olun çok yakın zamanda yaşadığımız bunca olayları başka bir devlet ne kadar güçlü olursa olsun, bu yaşadığımız karşısında parçalanırdı.”
”BU DEĞİŞİKLİK ERDOĞAN İÇİN DEĞİL HER DOĞAN İÇİN YAPILIYOR”
Yapılan değişikliğin Recep Tayyip Erdoğan için değil her doğan için yapıldığını sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Selim Yağcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
”Ama bizim milletimiz öyle bir özelliğe sahip ki Allah’a çok şükürler olsun. Güçlükler, ihanetler ve işgaller bizleri daha da güçlü kılıyor. Birbirimizle daha fazla kenetleniyoruz. Düşmanlarımızı üzüyoruz, dostlarımızı da sevindiriyoruz. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde el ele gönül gönüle vererek, 16 Nisan’da büyük bir müjdeyle karşılaşacağız.  Biliyorsunuz ki ben 15 yıl hakimlik yapmış ve 13 yıldır da siyasetin içindeyim. Belirgin hayat düzeni olan bir kardeşinizim. Ele aldığımız bu maddelerden çoğu zaten hali hazırda uygulanan maddeler. Ama şekli olarak değişen ve daha aktif hale gelen, insanımıza daha kısa sürede hizmeti götürecek, ekonomimizi canlandıracak, sen ben kavgasını ortadan kaldıran düzenlemeleri içeriyor. Çünkü bizi en çok yoran şey, bazen birbirimize düşmemizdir. Biz iyiyiz, güçlüyüz ama sen ben kavgasından bazen kurtulamıyoruz. Bazıları diyor ki ya bu sıkıntılı dönem içerisinde böyle bir anayasa değişikliğine ne ihtiyaç vardı diye. Biz bu değişikliği, Erdoğan için değil, her doğan için yapıyoruz. Yoksa dün Recep Tayyip Erdoğan’ı yaptığı çalışmalarla diktatör ilan edenler, bu anayasa değişikliği olursa tek adamlık dönemi olur diyorlar.” şeklinde konuştu.
DÜZENLEME İLE BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ YARGI GELİYOR
 Anayasa değişikliğindeki maddeler hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Şimdi anayasa değişikliğimize baktığımızda önceden biliyordunuz, yargının  bağımsızlık diye bir ibaresi vardı. Yargının bağımsız olması lamız. Zaten yargı bağımsız. Ama yargının aynı zamanda tarafsız olması çok önemli. Bir hakim olarak, ben şunu biliyorum ve her yerde de söylüyorum. Türkiye’de bu kadar darbe olduysa yargının burada sorumluluğu çok. Adalet mülkün temelidir diyoruz. Gerçekten adaleti, sistemi iyi kuramazsak, tarafsız ve bağımsız yargıyı kuramazsak, hangi dönemde olursa olalım, mülkümüzü teminat altına alamayız. Onun için yargının bağımsız olduğu kadar, tarafsız da olması lazım. Kimsenin yanında olmaması lazım. Getirilecek düzenleme ile yargının bağımsız olması ifadesine yargının tarafsız da olması ibaresi ekleniyor. E buna hayır denilecek bir yer var mı?”
MİLLETVEKİLİ SAYISI ÜLKEMİZ MENFAATİNE GÖRE BELİRLENEN BİR HESABA GÖRE ARTTIRILIYOR”
Düzenlemedeki milletvekili sayısının arttırılması maddesi hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, madde hakkında şu bilgileri verdi:
”İkinci bir madde olarak milletvekili sayısı. Şimdi bizim milletvekili sayısı 550. Yeni düzenleme ile 600’e çıkarılacak. Peki neden 600’e çıkarılıyor. Bakın bu anayasa değişikliği yapıldıktan sonra artık seçim kanununda, siyasi parti kanununda da değişiklikler yapılacak. Şimdi Bilecik’te 220 bin insanımız yaşıyor. Yaklaşık 150 bin seçmenimiz var ve iki milletvekiline sahibiz. Her milletvekili için ortalama 75 bin civarında seçmen oluyor. Ama İstanbul veya başka bir yere baktığımızda bir milletvekilinin seçilebilmesi için 130 bin 140 bin 150 bin seçmene ihtiyaç duyuluyor. Bu da bir dengesizliği ortaya koyuyor. Onun için her şehirde mevcut kanunlara göre en az iki milletvekili olacağı için İstanbul, Ankara ve Bursa gibi büyükşehirlerde nüfusu en az 100 bin kişiyi temsil edecek bir milletvekili düşebilmesi için yapılan hesaplamalara göre böyle bir oran çıkıyor. Diğer yandan sizler  milletvekilini görerek seçmiş olacaksınız. Yani sıralı liste sistemi olmayacak. Milletvekilini de belediye başkanları gibi tek tek sizin bölgenize ait gibi seçilecek. Yani bu milletvekili belirli bir hesaba göre yapılıyor ve Avrupa ile diğer dünya ülkelerine baktığımızda nüfusumuza göre az sayılacak bir oran.”
”MİLLETVEKİLİ SAYISINA TAKILANLAR BİR TELEFONA BİR MİLYON VERMEYE İTİRAZ ETMİYORLAR”
Belediye Başkanı Selim Yağcı, Milletvekili sayısındaki değişikliğe ilişkin ayrıca; ”Bazıları şunu diyor ki, birilerini milletvekili yapmak için yapılıyor diye. Ama bunu diyenler, milletvekilliği yaptığı dönemde bir telefona bir milyon TL ödemekten geri kalmıyorlar. Ancak diğer taraftan bu milleti temsil edecek olan insanlara söz söylemekten kaçınmıyorlar.” ifadelerini kullandı.
”HER 18 YAŞINA GİREN DEĞİL, KENDİSİNİ YETİŞTİREN VE İSPAT EDENLER BU KUTLU YARIŞA KATILACAK”
Seçilme yaşının 25’ten 18’e düşürülmesi ile ilgili de bilgi veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Diğer bir madde, seçilme yaşının 25’ten 18’e indirilmesine ilişkin. Yani öyle bir algı var ki sanki 18 yaşındaki herkes milletvekili olacak diye. Herkes belediye başkanı olacak, meclis üyesi olacak, muhtar olacak. Yani şimdi bir  kişi 18 yaşında olup, bir siyasi partide aday olursa yani kendisini en iyi şekilde yetiştirmiş ve ispat etmiş olursa, bu yarışta kendisini, milletini en iyi şekilde temsil etmeyi başarırsa bunun önünde niye engel olsun.”
”YASALARIMIZDA EMEKLİLİK YAŞI VE ŞARTLARI BELİRLENMİŞTİR”
Düzenleme içinde yer alan milletvekilliği emekliliği konusuna da değinen Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Bir başka dedikleri şey ise AK Parti kendi çocuklarına emeklilik hakkı vermek için bunu diyorlar. Yani 18 yaşındaki bir genç milletvekili olduktan sonra iki yıllık aradan sonra emekli olabilecek diye. Bütün bunlar yanlış beyanlar. Çünkü emeklilik sistemi ve yasamız belli. Belirgin bir yere gelmeden hiç kimse emekli olamaz. Milletvekili de olsa o yaşını ve primini doldurmadan kimse emekli olamaz. Onun için bu aslında gençliğimize güvenizimin bir göstergesi. Biz 21 yaşında İstanbul’u fetheden bir ecdadın torunlarıyız. Onun torunları dün gururla diyorduk. Bizim atalarımız, gemileri karadan yürüttü diyorduk. İşte çok şükür bugün de onun torunları, denizin altından yüzdürdü. İnsanlar inandıktan sonra el ele gönül gönüle verdikten sonra yapamayacağımız hiçbir şey yok.”
”CUMHURBAŞKANLIĞI VE MİLLETVİKİLLİĞİ SEÇİMLERİ BİR ARADA YAPILACAK”
Düzenlemedeki Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Selim Yağcı,”Bir diğer madde, Cumhurbaşkanlığı seçimleri 4 yıl yerine milletvekili seçimleri ile birlikte 5 yılda bir yapılacak. Şimdi bunda hayır diyecek ne var. Bundan sonra önümüze iki sandık kurulacak. Birisi devletimizin yönetimi için Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz. Diğer taraftan aslında bu milletimize çok büyük bir tercih hakkı tanıyor. Önceden belki de milletvekilini beğenmiyordunuz ancak istikrar korunsun, devletimiz iyiye gitsin diye, ekonomik sıkıntılar olmasın diye istemediğimiz milletvekilini seçiyorduk. Bu yeni düzenleme ile bizler hem Cumhurbaşkanımızı hem de Milletvekilimizi 5 yılda bir tek seçimde yapacağız. ” ifadelerini kullandı.
”GÜVENOYUNU DİREKT OLARAK MİLLET VERECEK”
Güvenoyunun direkt millet tarafından verileceğini dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, konu hakkında şu bilgileri verdi:
”Bir başka maddeye göre güven oyu diye bir şey kalmıyor. Güven oyunu direkt olarak sizler veriyorsunuz. Yani yiğitler, adaylar çıkıyor meydana. Siz hangisinin Cumhurbaşkanı olarak seçilmesini istiyorsunuz onu seçiyorsunuz ve ertesi gün güven oyu ile hükümet de kuruluyor ve icraatlara başlıyor. Seçimleri yaptık ve kimse yüzde 51 oy alamadı. O zaman ne yapıyoruz. Hemen 15 gün sonra en yüksek oyu alan iki aday arasında yeni bir seçim yapılıyor ve burada doğal olarak biri yüzde 51’i geçeçek ve memleketin Cumhurbaşkanı olacak. Hükümeti kurarak, milletimizin hizmetine sunacak. Bu aynı zamanda doğrudan temsil sistemi. Biz dolaylı temsil sistemi ile yönetiliyoruz. Biz hükümeti kurmak için önce milletvekillerini seçiyoruz.  Yani hükümeti milletvekilleri seçiyor. Ama buradaki yeni sisteme göre halkımız doğrudan güvenoyu veriyor ve hükümetin kurulmasını sağlıyor.”
”YENİ SİSTEM İLE MECLİSİMİZ DAHA GÜÇLÜ OLUYOR”
Yeni düzenleme ile meclisin daha güçlü olacağına vurgu yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Yine başka bir maddeye göre meclisin denetim sistemi daha güçlü oluyor. Birileri diyorlar ya tek adamlık diye. Meclis burada formalitedir diye. Değerli kardeşlerim öyle bir sistem kurulmuş ki şahsen eğer kendi menfaatini düşünen ve tek adamlık iddiası olan bir insanın bir düşüncenin ortaya koymayacağı bir sistem. Çünkü bugünkü sistemde Cumhurbaşkanlığının hiçbir şeyi yargılama ve sorgulama, sorumlu tutma hak ve yetkisi kimse de yok. Ama bu yeni sistemde meclis, Cumhurbaşkanlığını her yapmış olduğu işleri denetleme ve gerçekten meclis araştırmaları, genelge ve yazılı soru önergeleri vererek, bunların her birisini denetleme hak ve yetkisine sahip olacak.”
CUMHURBAŞKANININ PARTİSİ İLE BAĞI KESİLMEYECEK
Yeni düzenleme ile Cumhurbaşkanının, partisi ile bağının koparılmayacağını dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Şimdi bir başka maddeye göre eleştirilen bir konu. bu zamana kadar siyasetçiler sanki vatandaşın aklıyla dalga geçer gibi kanunlara konulduğu için Cumhurbaşkanı tarafsız olacak gibi bir safsata ve siyaseti de rencide edecek bir durum vardı. Şimdi bir insan düşünün Rahmetli Süleyman Demirel veya Turgut Özal’ı düşünelim. Bir siyasi parti kurmuşlar ve hayatını ona vermişler. Yıllardır da mücadele etmişler ve Cumhurbaşkanı da olunca efendim siz bütün bu birikim ve emeğinizi keseceksiniz. Bu sistem insanın yapısına da uygun değil. Çünkü biz dedik ki bu anayasa değişikliği ile insanın yapısı ve doğasına dahi uygun olmayan bu maddeyi niye koyalım. Yani şimdi Recep Tayyip Erdoğan’ın, evladı gibi gördüğü AK Partiden ayrı düşünmesi mümkün mü? Cumhurbaşkanı yarın aday olduğunda çalışacak ve propaganda yapacak. İcraatlarını anlatacak, bunu kime nasıl ve ne şekilde anlatacak. O zaman böyle bir şeyin olmaması gerekiyor. Elbette ki Cumhurbaşkanı adaletli olacak zaten adaletli devlet reisi olmaz bizim dinimizde de var. Ama partisi ile bağını kesmek gerçekten hayatın olağan akışına terstir. Onun için yeni düzenlemede Cumhurbaşkanının partisi ile bağını kesmemesi şeklinde bir madde konuldu.” diye konuştu.
YENİ SİSTEM İLE DAVULU TUTAN DA VURAN DA BİRİ OLACAK”
Konuşmasında; ”Yeni sistem ile davulu vuran da tutan da aynı kişi olacak” ifadelerini kullanan Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Bir başka maddeye göre ise Cumhurbaşkanı tek başına istediğini istediği gibi yapar, istediği zaman kanunları çıkarır, Cumhurbaşkanlığı kararnamelerini çıkarıp, bazı ortada dolaşan yalanlar gibi işte muhtarlıkları kapatır, bakkalları, berberleri kapatır. Komedi şeklinde sözler sarfediliyor. Şimdi Cumhurbaşkanı kararnamelerle ilgili ancak yürütme ile ilgili işler yapabilir. Yani yürütmenin hızlı devam edebilmesi için, kararların hızlı alınması için devlet menfaatine işlerin daha iyi olması için bu yapılıyor. Bugün zaten bunlardan sıkıntı çekmiyor muyuz? Yani koalisyonlar olduğunda meclisten bir kararı çıkarmanın ne kadar zor olduğunu biliyorsunuz. Günümüzde öyle bir oligarşik bürokrasi var ki yıllarca Cumhurbaşkanımız, Merkez Bankasından faiz ve benzeri noktalardan şikayetçi olduğu halde sistem ağlarını öyle örmüş ki o sistemi bu kadar güçlü AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan dahi değiştiremiyor. Onun için bu sistem ile davulu tutan da vuran da bir olacak. Birileri davulu başkalarına tutturuyor, tokmağı kendileri vuruyor. Onun için biz de diyoruz ki eğer bizler davulu taşıyacaksak, tokmağı da kendisi vuracak ve sorumlusu da kendisi olacak.”
 ”Onun için bu anlamda gerçekten Cumhurbaşkanı tabi ki hızlı karar alacak. Hükümet tabi ki ahenk içinde çalışacak. Ama Cumhurbaşkanının kararlarında yarın devletin ve milletin geleceği için bir sıkıntı olursa, meclis de orada duruyor. Madde diyor ki meclis bu kararları denetleme hak ve yetkisine sahip. Cumhurbaşkanı bir kararname çıkardı ve meclis baktı ki bu ulusal ve milli menfaatlere aykırı bir şey. Meclis bir kanun çıkardığında o kararname anında yok hükmünde oluyor. Cumhurbaşkanının kararnamesinin hükmü kalmıyor.
DÜZENLEME İLE ÜLKE MENFAATİNE İLİŞKİN KONULARDA DAHA HIZLI KARAR ALINACAK
Yeni düzenleme ile ülke menfaatine ilişkin konuların daha hızlı karara bağlanacağı bilgisini veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Bugünkü sistemde bir bakan hem mecliste görev yapıyor, hem de dışarıda yürütme görevi yapıyor. Canhıraş şekilde koşturuyor. Ne yasama görevini tam yapabiliyor, ne de yürütme görevini tam yapabiliyor. Burada yürütme ayrı yasama ayrı olacak, bakan bakanlığını yapacak, milletvekili de yasama dediğimiz kanunları çıkaracak. Bakan gidip meclise şu kanunu çıkarın diyemeyecek. Meclis, milletin sıkıntılarını çözecek çalışmalarda bulunacak, Cumhurbaşkanı ve meclis de bunun uygulamasını yapacak. Aslında hayırcıların dediğinin tam tersine gerçekten menfaatleri dengeleyen bir durum. Hakemi millet olarak gösteren bir sistemi kuruyoruz. inşallah bu sistem gelecek zaman dilimi içerisinde bu milleti şaha kaldıracak.” diye konuştu.
”HİÇ KİMSE BU MİLLETİN KUTLU YÜRÜYÜŞÜNÜ DURDURAMAYACAK”
Konuşmasında; ”Hiç kimse bu milletin kutlu yürüyüşünü durduramayacak” ifadelerini kullanan Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Ben 13 yıldır siyasetin içindeyim. öncelikle liderimize siyaseti yapamacağını söylediler. Muhtar bile olamayacağını söylediler, siyasetin dışına itmeye çalıştılar. Daha sonra iktidara gelen siyasi bir partiye kapatma davası açtılar ve bir oyla o siyasi parti bir taraftan ülkeyi yönetirken, bir oyla siyasi hayatiyetini kazanma hakkını elde ettiler. Daha sonra e-muhtıralarla ayağınızı denk alın dediler. Bu da sökmedi. Daha sonra Cumhurbaşkanı seçeceğiz dedik. Siz Cumhurbaşkanını seçemezsiniz deyip, 367 gibi bir kanunda, nizamda anayasada olmayan bir garabeti ortaya koydular. Bunu da atlattık. Daha sonra ekonomik birçok sıkıntıyı da atlattık. Son yıllarda da gezi olayları ile bu vatanın evlatlarını birbirine düşünecek birçok senaryoyu ortaya koydular. Yani ne demek istediler, biliyor musunuz? Siz önce bu köprüleri yapmayın, şu 3. havaalanını yapmayın, Avrasya Tünelini yapmayın, Yavuz Sultan Selim Köprüsünü yapmayın, bu madenleri işletmeyin biz de bu olayları bitirelim dediler. Bir taraftan yeşili koruyacaklar. Ama diğer taraftan memleketin köküne dinamit koydular. Bunlar da bizi durduramadı. Bu sefer ne yaptılar. Bu sefer yargı darbesi yaptılar. 17 ve 25 aralık darbesi. Belki de 15 Temmuz’dan daha ağır bir darbeyi gerçekleştirdiler. Ama Recep Tayyip Erdoğan, cesareti, dirayeti ve feraseti ile düzeni bozdu. Gerçekten ondan sonra da 15 Temmuz’u yaşadık. Bir taraftan liderimizin güçlü olması diğer taraftan insanımızın vatansever olması ve bu davaya sahiplenmesi, bu bayrağa sahiplenmesi ile bu sıkıntıyı da aştık. O akşam manevi bir atmosfer vardı ve kimse canını düşünmedi. Bayrağını düşündü, ezanını düşündü, geleceğini düşündü, İlayı Kelimatullah için sabaha kadar nöbet tuttu ve tankın önüne çıkarak, şehit oldu, gazi oldu, bu bayrağı yere indirtmedi.” dedi.
AVRUPA BİTİYOR AVRUPA BUNALIM İÇİNDE
 Avrupanın bunalım içinde olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı,  ”Şimdi bu kadar sıkıntı içerisinde bizler bütün bunları yaptık. Bakın Avrupa bitiyor. Avrupa artık çökme durumunda. Yıllardır, bizim şu yaptığımız köprülerden birini yapamıyorlar. Bunalım içerisindeler. Avrupada gelecek yok, inanç yok. Ancak şunu yapıyorlar, bizleri ve mazlum insanları tökezleterek, kendi sürelerini uzatmaya çalışıyorlar. Bakın bir Osmanlı döneminde papa etrafında haçlı zihniyetinde toplanıyorlardı. Şimdi de aynı şekilde yaptılar. Bu gelen Türk’ün ayak sesleri, Müslümanların ayak sesleri. Sıkıntılarımız çok, ama mücadelemiz büyük, hedefimiz büyük. Sıkıntılar ne kadar büyük olursa, o zaman başarının da tadı o kadar çok olacak. 16 Nisan bir milat ancak. Sorunların sil baştan çözümü değil. 16 Nisan’da da tabi ki belirli sıkıntılar olacak. Belki 5 yıl daha yeni dünya düzeni kurulurken çeşitli sıkıntılar yaşayacağız. Ama İnşallah gelecek zaman ve gelecek asır Müslümanların ve  Türklerin aslı olacak. Bunu da hepimizin lideri, mazlumların sesi, geleceğe de bizleri sürükleyecek Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde olacak.”  şeklinde konuştu.
”EŞ VE DOSTLARIMIZA BU SÜRECİ ANLATALIM VE GELECEĞİMİZİ EMİN ELLERE TESLİM EDELİM”
Konuşmasını; ”İnşallah önümüzdeki asır Müslüman ve Türk milletinin asrı olacak ve bunu da hepimizin lideri, mazlumların sesi Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde gerçekleştireceğiz” ifadeleriyle sürdüren Belediye Başkanı Selim Yağcı, sözlerini şöyle tamamladı:
”Sizin gibi kardeşlerimizin duaları ve gayretleriyle gerçekleştireceğiz. Sizlerden şunu rica ediyorum. Sakın ihmal etmeyelim. Sadece kendimizle kalmayalım. Teknoloji var, yakın ve dostlarımız ile yüz yüze görüşemiyorsak bile, en azından telefon ile bu eş ve dostumuzu arayarak, tereddüte olan yakınlarımız ile görüşelim, onlarla bu süreci istişare edelim. Memleketimizin böyle bir hassas dönemden geçtiğini hatırlatalım. Eşimizle, dostumuzla ve kardeşlerimiz ile ortak karar verelim ve geleceğimizi emin ellere teslim edelim. Çocuk ve torunlarımıza karşılık gerçekten bu büyük görevimizi yapalım. İnşallah önümüzdeki zaman dilimi içinde geriye dönüp baktığımızda, bu ülkenin gelişim ve değişiminde benim de emeğim var. Allah’a çok şükürler olsun bu güzel kararda benim de katkım var diyelim. Bu millet ne zaman zorda kaldıysa yine milletimizin sağ duyusuyla çıkmayı başarmış bir millet v bayrağı emin ellere teslim etmeyi bilmiştir. Ben bu vesile ile bu süreci en güzel şekilde geçirip, ülkemiz faydasına olacak güzel bir kararın çıkmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. 16 Nisan’da İnşallah memleketimiz için en güzel karar çıkaracak ve bu milletin tarihi ve medeniyet yolculuğunda önü daha fazla açık olacak.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.