DOLAR
32,5351
EURO
34,9450
ALTIN
2.439,05
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

BAŞKAN BAKICI’DAN MUHTARLARA MUHTARLAR GÜNÜNDE HEDİYE SAAT

Bozüyük’te 19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen törenler ile kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende ilk olarak Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa TERLE tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa TERLE yaptı.

Dernek Başkanı Mustafa TERLE, konuşmasında, “Muhtarlık müessesesi kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğu aşikârdır. Muhtarlarımız bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımız ile devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir.Muhtarlarımızın zor şartlar ve kısıtlı imkânlarla yürüttükleri fedakârca hizmetlerin karşılığı manevi haz olsa da, son dönemde yapılan iyileştirmelerin artarak devam etmesi devletimizin kendilerine verdiği önemin bir göstergesidir. Aynı önemi ve duyarlılığı Belediye Başkanımız Sayın Fatih BAKICI’da göstermiş, pek çok il ve ilçelerden önce Bozüyük Belediyemizde 2015 yılı Mayıs ayında Muhtarlıklar Müdürlüğü kurulmuş ve hizmet vermektedir” diyerek Belediye Başkanı Fatih BAKICI’ya teşekkür etti.

Konuşmanın bitiminde Bozüyük Kent Konseyi Başkanı Osman TEKELİ mahalle muhtarlarına Osmanlı Arması tablosu hediye etti.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından mahalle ve köy muhtarları İlçe Kaymakamı Hasan YAMAN’ı makamında ziyaret etti.

Kaymakam YAMAN misafirlerinin 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlayarak onlarla bir süre sohbet etti. Programın devamında Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI’yı makamında ziyaret eden muhtarlar burada da Başkan BAKICI ile görüştü.

Muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlayan Başkan BAKICI “Kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve güvenli bir şekilde sunulması, sorunların en kısa sürede yetkili makamlara iletilmesi ve mahalle muhtarlarının etkinlik ve işlevlerinin artırılarak taleplerinin sonuçlandırılması amacıyla kurduğumuz Muhtarlıklar Müdürlüğümüz, taleplerin verimli ve etkin bir şekilde sonuçlandırılmasında önemli görev üstlenmektedir. Bu vesile ile gerek milleti gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyor, İlçemizde görev yapan tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Ardından tüm muhtarlara duvar saati hediye eden Başkan BAKICI muhtarlara görevlerinde kolaylıklar diledi.

Ziyaretler sonrasında ilçe protokolü ve muhtarlara Bozüyük Belediye Başkanlığı tarafından yemek verildi.

Yemek programında ayrıca 5 muhtara Muhtarlar Derneği tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.