DOLAR
32,3674
EURO
34,9625
ALTIN
2.325,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

BAŞKAN BAKICI UMRE YOLCULARINI KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLADI

BAŞKAN BAKICI UMRE YOLCULARINI KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLADI

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI, kutsal topraklara gitmek üzere yola çıkan 39 umre yolcusu için düzenlenen uğurlama programına katıldı.

Sabahın erken saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen uğurlama programına Belediye Başkanı Fatih BAKICI’nın yanı sıra, İlçe Müftüsü Selami BAĞCI, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Okunan dualar ve ilahiler ile kutsal topraklara uğurlanan 39 yolcuyu uğurlama programında konuşan Belediye Başkanı Fatih BAKICI; “Allah çıktığınız bu kutsal yolculuğu biran önce tamamlayıp geri dönmenizi nasip ve ettiğiniz duaları kabul etsin. Ailelerinizin ve yakınlarınızın sizleri uğurlarken, döktükleri ayrılık gözyaşları döndüğünüzde sizleri karşılarken sevinç gözyaşlarına dönsün. Bu kutlu yolculuğunuz hayırlı olsun” dedi. Aralarında Bozüyük Kent Konseyi Başkanı Osman TEKELİ’ninde bulunduğu Umre yolculuğuna çıkan vatandaşlar ile görüşen Belediye Başkanı Fatih BAKICI, hayırlı yolculuklar diledi. İlçe Müftüsü Selami BAĞCI da, gidilen mekânların kutsal mekân olduğunu ve burada yapılacak tavır ve davranışlara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Müftü BAĞCI, “Değerli kardeşlerim bu yolculuk sıradan bir yolculuk değil. Bu yolculuk Allah’ın rızasını kazanmak ve ibadet niyetiyle yola çıktığınız bir yolculuktur. Çünkü gideceğiniz yerler sıradan yerler değildir. Rabbimizin Kur’an-ı Kerim’de ifade ettiği mekânlardır. Orada yapacağınız her güzel hareket ve ibadete karşı kat ve kat sevap veriliyor ise orada yapacağınız ve Rabbimizin hoşuna gitmeyecek bir takım hal ve hareket ve konuşmalarınıza da kat kat günah yazılacağını unutmayın. O yüzden bu yolculuğa çıkan kardeşlerimiz elinden ve dilinden Kur’an-ı eksik etmeyecek. Rabbim inşallah o mübarek mekânda yapacağınız ibadetlerinizi ve dualarınızı en güzel şekilde kabul etsin” diye konuştu.

Konuşmaların ardından umre yolcuları, ilahiler ve dualar eşliğinde kutsal topraklara gitmek üzere yoğun bir kalabalık tarafından uğurlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.