DOLAR
32,3384
EURO
35,2023
ALTIN
2.246,65
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
16°C
Bilecik
16°C
Parçalı Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
8°C
Çarşamba Az Bulutlu
10°C
Perşembe Çok Bulutlu
8°C
Cuma Az Bulutlu
9°C

Başbakan Binali Yıldırım, “Bilecik’ten Bursa 45 dakika olacak.”

Başbakan Binali Yıldırım, “Bilecik’ten Bursa 45 dakika olacak.”

Başbakan Binali Yıldırım, “Bilecik’ten Bursa 45 dakika olacak. Ver elini 45 dakikada Bursa’dasın. Hızlı tren gelmesiyle Bilecik sanayisinde üretilen ürünler demiryoluyla yurt içine yurt dışına ve dünyadaki bütün aktarmaya ulaşmış olacaktır” dedi.

Başbakan Yıldırım, AK Parti Bilecik 6. Olağan Kongresi’ne katılmak üzere kente gelerek, İstasyon Spor Salonunda partililerine ve vatandaşlara seslendi. Bilecik eski AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz’ın Tarım Kredi Kooperatiflerinin başına geçtiğini belirten Yıldırım, “Türkiye’nin tarımı kuruluşunun başında Bilecikli var. Hükumetimiz Bilecik’e 69 bin lirası hayvancılığa destek olmak üzere toplam 221 milyon hibe tarım desteği yaptık. 700 üzerinde çiftçi kardeşimize faizsiz kredi verdik. Türkiye’nin sağ ayaklarından biri çiftçilikse diğeri de esnaflardır. 2003’de 770 Bilecik esnafına 9 milyona yakın destek verdik. Bilecik içi ve Söğüt bu bölgeler açıldığında 13 bin kardeşimiz burada ekmek yerine aç iş sahibi olacak. Bilecik büyüyecek, Türkiye büyüyecek. Kuruluşun ve dirilişin şehri için durmak yok. Allah sizden razı olsun” dedi.

Başbakan Yıldırım, Bilecik-Bursa arasında hızlı tren çalışmaların devam ettiğini anlatarak, “Unutma Bilecik hızlı tren yapılıyor. Hayırlı uğurlu olsun. Bilecik’ten Bursa 45 dakika olacak. Ver elini 45 dakikada Bursa’dasın. Hızlı tren gelmesiyle Bilecik sanayisinde üretilen ürünler demiryoluyla yurt içine yurt dışına ve dünyadaki bütün aktarmaya ulaşmış olacaktır. Bozüyük lojistik merkez inşaatınıza hızla devam ediyoruz. İnşallah 2019’da da tamamlayıp hizmete alacağız. Bilecik’in bugün yapılanlar bugüne kadar yapılanların üzerine 10 tane baraj alanı yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. değerli dava arkadaşlarım birileri kongre, kongre eksilirken ilimiz kongreye koşuyor coşkuyla heyecanla büyümeye devam ediyoruz. 15 yılda 5 genel seçim. 3 yerel seçim. 3 halk oylaması, toplam 11 seçimden alnımızın akıyla çıktık. Millete hizmet yolunda kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz.

Aziz milletimizin takdiriyle bundan sonra da başarımızı devam ettireceğiz. Bilecik 2019’a hazır mı? Yeni bir destan yazacak mıyız? Yeni bir rekora imza atacak mıyız? Allah sizden razı olsun. Bilecik işi bitirmiş. Evet değerli kardeşlerim bu millet kendisi için yapılanı asla ve asla unutmaz. Karşılıksız bırakmaz son 15 yılı gördünüz. Şimdi ana kademe kadın kolları, Gençlik kolları, Köy, mahalle temsilcileri, değerli üyelerimiz bir kez daha kolları sıvamaya kapı, kapı sokak, sokak dolaşmaya sıkmadık el selam vermedik bir vatandaş kalmayıncaya kadar çalışmaya hazır mısınız? Bir kez daha haydi bismillah demeye var mısınız? Bizim bu ülke için derdimiz var, davamız var, hayallerimiz var, yapacaklarımız var, bize susmak bize durmak bize yorulmak yok, ümitsizlik yok” dedi.

AK Parti’nin 80 milyona ümit olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, “AK Parti 80 milyona ümit oldu, ışık oldu, yol arkadaşı oldu. Vatandaşımıza ekmek olduk, aş olduk. Güven verdik geleceği inşa ettik. Birlik olduk kardeş olduk. İl olduk, dil olduk, birlikte Türkiye olduk. Bu inançla ve kararlılıkla söylüyoruz ki aydınlık yarınlar için bu yıl başka daha yapacağımız çok şeyimiz var. 2019’da Martta yerel seçimler hasında Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri var ve bu kongreyle birlikte inşallah başkanımızın. Evet Yenişehir-Bilecik yolunun başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. Bu yolun bütün hikayesini karış, karış bilirim ama şimdi bütün sıkıntıları aksaklıkları defettik çalışmalar hızlandı. Ama orası zor bir coğrafya. Tünellerden oluşuyor, yolun çoğu tünel. Ama fark etmez. Çünkü biz Fatihin torunlarıyız. Fatih gemileri karadan denize indirdi. Onun torunları Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları da trenleri denizin altından geçirdi. Arabaları da denizin altından geçirdi. Bunları yaptıktan sonra Yenişehir-Bilecik yolunu mu yapmayacağız. Elbette bitecek 2019’da Bilecik-Yenişehir yolu da aşınmış olacak” dedi.

Konuşmasında Türkiye’nin ekonomik büyüme oranları ile dünyada acı çeken, Müslüman toplumlara verdiği desteklerden bahseden Başbakan Yıldırım, “Ülkeler tek tek iflas bayrağını çekerken Türkiye başarıdan başarıya koşuyor. Türkiye üçüncü çeyrekte yüzde 11 den fazla büyüdü bu ne demek biliyor musunuz? Türkiye dünyada 3. çeyrek itibari ile en yüksek büyüme sağlayan ülke oldu. Türkiye’ye de bu yakışır. Türkiye hem bölgede hem de dünyada güven ve istikrar adası olmaya devam edecek. Hakları gasp edilen Filistinlilerin, Arakanlılar’ın, Somalilerin yanındayız. Suriye’nin de, Irak’ında nerede bir mazlum ülke ve millet varsa yanında ay yıldızlı bayrak vardır. Bugünü korumanın değil yarını kurmanın gayreti içerisindeyiz. Emin olur değerli kardeşlerimizi yarınımız bugünden daha güzel olacak geleceğimiz daha aydınlık olacak. Geleceğin ümidi gençler hayallerinizi ve hedeflerinizi büyük tutun. Geleceğinizi sizindir gençler” diye konuştu.

Konuşmasında AK Parti İktidarı döneminde yani son 15 yılda Bilecik’e yapılan yatırımlardan bahseden Başbakan Yıldırım şunları söyledi:
“Kadınlarımız, siyasette, ekonomide daha çok yer alacak. Daha etkin ve güçlü pozisyonlara, görevlere gelecek. 15 yıldır Bilecik’e 30 milyar yatırım ve destek sağladık. Bilecik daha fazlasını hak ediyor ve daha fazlasını yapacağız inşallah. Bilecik’te 2002 yılında 13 milyon olan ihracat bu sene itibari ile 100 milyon dolara ulaştı. Bilecik’e 500 yeni tesis yaptık. Bilecik’e Şeyh Edebali Üniversitesi’ni kurduk mu? İlimizde 2 bin 500’ün üzerinde konut yapıp hak sahiplerine teslim ettik. İçerisinde konut inşaatlarında bulunduğu 18 TOKİ şantiyesinde 211 milyon TL’lik yatırım devam ediyor. Bilecik’te geleceği inşa ediyoruz. Söğüt’te toplu konut yapımını da başlayacağız. Bozüyük’te yarı olimpik bir yüzme havuzu yapılacak. Hayır, uğurlu olsun. Gençler bu havuzdan şampiyon çıkarmanızı bekliyorum. Yapımını AK Parti iktidarından önce başlanan 5 tesisi bitirip hizmete aldık. 11 sağlık hizmeti tesisini bitirip hizmete aldık. Yakında merkez Devlet Hastanesi’ni bitirip sağlığınıza, saplık katacağız. Hastaneleri yapmak yetmez içerisinde eğitilmiş, uzman insanları koymak lazım, aletleri koymak lazım. Bilecik’te uzman hekim sayısı 2002’de 47 bugün ise 121 uzman hekimimiz var işte fark burada nereden nereye geldiğimizin ölçütü. 112 Acil sağlık istasyonu sayısını 12’ye ambulans sayısını 32’ye çıkardır.”

Bilecik’e yapılan yatırımları anlatmaya devam eden Başbakan Yıldırım, “Bilecik’i, Kütahya’ya, Bolu’ya, Eskişehir’e ve Sakarya’ya bölünmüş yollarla bağladık. Bölünmüş yollar hayat kurtarıyor. Yolları böldük hayatları birleştirdik, yolarlı böldük milleti birleştirdik. Yolarlı böleriz de, Türkiye’yi böldürmeyiz bunu herkes cümle alem böyle bilsin. 2003’de Bilecik’te, Osmanlı’nın doğduğu şehirde 21 kilometre bölünmüş yol vardı. Biz buna 15 yılda 141 kilometre bölünmüş yol yaptık ve 162 kilometreye ulaştık. Şuanda 5 ayrı yerde bölünmüş yol çalışmaları devam ediyor. Bileceği ülkemizin en büyük 2 şehri olan İstanbul’a, Ankara’ya ve Konya’ya Yüksek Hızlı Teren (YHT) ile bağladık. Bilecik, Bozüyük YHT istasyonlarını hizmete açtık. 7 baraj, 24 dere ıslahını yapıp hizmete aldık. Son 15 yılda sulama projeleri ile 88 bin dönüm araziyi su ile buluşturup bolluk ve berekete ulaştırdık” ifadelerine yer verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, Arfin’e başlayan hava harekatı ilgili “Bir süredir, bölgede ki vatandaşlarımızın başını ağrıtan Arfin’de yaşan Arap, Kürt vatandaşlarımızın başını ağrıtan PKK, PYD ve DEAŞ teröristlerini yok etmek için havadan harekata başlandı. Allah Mehmetçiğin, kahraman askerlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Değerli kardeşlerim, 80 milyon vatan evladının duası askerlerimizledir. Değerli kardeşlerim, Türkiye dostluğuna dostluklarına önem veren bir ülkedir. Ancak, Türkiye’ye karşı husumet içinde olanlar birliğimizi beraberliğimizi bozmaya çalışanlar var. Bunlar en ağır ağır şekilde cezalandırılırlar. Bunu bütün dünya bilmelidir. Bizim kimseye düşmanlığımız yok. Bunu dünya bilmelidir. Bizim hiç kimse alıp veremediğimiz bir sorunumuz yok. Biz bu topraklarda barış hakim olsun diyoruz. Kardeşlik hakim olsun diyoruz. Kardeşe kardeşe düşman etmesinler istiyoruz. Bin yıldır bu topraklarda Bilecik’te bir cihan hakimiyetine sahip Osmanlı doğdu. Söğütten yola bu tarihi yolculuk 3 asra yayıldı.”

“Bilecik gücümüze güç katıyor” diyen Başbakan Yıldırım, “Bilecik dirilişin şehridir, varoluşun şehridir. Bugünden itibarende inşallah yükselişin şehri olacaktır. 2019 yılında yeniden yükselişe Bilecik yeniden hazır mı? 2019 yılında yeni bir tarih yazacak mıyız? Size milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdim. Size Zonguldaklı kardeşlerimizin selamını getirdik. Buradan Bilecik’ten bütün Türkiye’yi muhabbet ile selamlıyorum. Bu kutlu yola çıktığımızda Bilecik bizimle birlikteydi. 15 yıl desteğiniz azalmadı. Artarak devam etti. Kongreniz hayırlara vesile olsun. Gücünüze güç, yolunuza yol katsın. İl Başkanınız Türkiye’nin en genç il başkanı idi. Ancak bu ünvanını Nevşehir’e kaptırdı. Değerli kardeşlerim, Bilecik’te 25 bin kayıtlı üyemiz var. Bu üyenin 10 bini kadınlardan oluşuyor. Kadınlar, AK Partinin AK kadınları sizlerle gurur duyuyoruz. AK Partinin başarısının mimarısınız. 3 bin 500 genç üyemiz var. Bu ülkeyi geleceğe taşıyacak sizlersiniz. Kadın Kolları, Gençlik Kolları, mahalle temsilcileri, durmak yok yola devam” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, AK Partinin rakibi olmadığını belirterek, “AK Partinin rakibi yine AK Partidir. AK Parti her seçimde kendisi ile yarışıyor. AK Parti, milletin partisidir. İnsanlarımızın hayallerini, umutlarını gerçeğe dönüştüren partinin adıdır. Her türlü baskıya, kumpasa, vesayete kast eden, her türlü girişime karşı bayrak açmış bir siyasi oluşumdur. Bu milletin değerlerine sahip çıkanların adıdır. Ecdadına sahip çıkarak geleceğini inşa eden siyasi partinin adı AK Parti’dir. Biz teşkilatlarımızla ancak millete hizmet için siyaset yaparız. Ülkeyi kandırmak için siyaset yaparız. Bizim siyasette amacımız, milletin huzuru ve refahıdır. Bu davaya omuz verdiğiniz için Allah sizden razı olsun” diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasının devamında ise şunları söyledi:
“Değerli kardeşlerim bizim siyasi hırsımız yok. Hizmet aşkımız var. Türkiye sevdamız var. AK Parti olarak 80 milyon vatan evladının birliği, kardeşliği için bunun için hizmet yapıyoruz. Her yaptığımız işi milletimizin geleceği için, birliği ve beraberliği için yapıyoruz. Bu güzel ülkede herkes inandığı gibi yaşayacak. Herkes inandığı gibi kendini ifade edecek. Türkiye düşmanlarının heveslerini kursağında bırakmak için birbirimizi daha çok seveceğiz. Daha çok kenetleneceğiz. AK Kadrolar, darbecilere dur dediniz, boyun eğmediniz. 15 Temmuz’da darbeci alçaklara geçit vermediniz. Bu ezanları dindirtmediniz, bu ay yıldızlı bayrağı indirtmediniz. Demokrasiye, Cumhurbaşkanına, hükümetimize sahip çıktınız. Gençler, biz sadece rabbimizin huzurunda eğiliriz. Başka hiç bir gücün önünde eğilmeyiz. Bu böyle biline. 15 yıldır milletimizle beraber ilerliyoruz. Ülkemize davamıza her zaman sahip çıktınız. En zor şartlarda dahi yılmadınız, ümitsizliğe kapılmadınız. Umut oldunuz. 80 milyonu kardeş bilerek, birliğinize, dirliğinize zarar vermek isteyenlere asla geçit vermediniz. Millete olan bağınızı yapılan hizmetlerle ortaya koydunuz. Bu bayrağı daha da yükseklere çıkarmaya devam edeceğiz.”

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.