DOLAR
32,5771
EURO
34,7943
ALTIN
2.511,15
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

BALKANLARDAN BİLECİK’E ZİYARET

Kosova ve Makendonya ülkelerinden gençlerin bulunduğu heyet, Türk Dünyası Kültür Başkenti Projesi Kapsamında, Osmanlı Devletinin Kuruluş Şehri Bilecik’i ve Bilecik Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Bilecik Belediye Başkanlığı’nda gerçekleştirilen ziyarette Abdullah Ay; heyeti kapıda karşılayarak, ziyaretten dolayı heyete teşekkür etti.

Gerçekleştirilen ziyaretin Türkiye ve Balkanlardaki komşu ve dost ülkeler arasındaki birliğin, kardeşliğin, beraberliğin önemine değinen Abdullah Ay,  ülkeler arasında yüzyılları bulan kardeşlik ve dostluk bağlarının kuvvetli olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

”Osmanlı Devleti, Türkiye ile Kosova ve Makedonya arasında yüzyıllara dayanan bir kardeşlik ve bağlantı var ve bu bağlılık hala devam ediyor. Örneğin, eşimin ataları da Balkan göçmenleri arasında yer almışlar. Bizim de hem birey olarak hem de ülke olarak bir bağımız var ve halen devam ediyor. Kardeşliğimiz, akrabalığımız hiç kesilmedi. Gerçekleştirdiğiniz bu ziyaretin de bu açıdan önemli ve faydalı olduğunu belirtmek istiyorum.”

”TÜRKİYE’NİN GÜÇLENMESİYLE, BİZLER DE GÜÇLENİYORUZ”

Heyetin Makedonya Temsilcisi ve Bakan Danışmanı Berat Mehmedi ise Osmanlı Devleti’nin kuruluşuna ev sahipliği yapan topraklarda olmaktan dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını belirtti. Osmanlı Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti hakkındaki bilgileri kitaplardan okuduklarını ancak bu toprakları gelip ziyaret etme ve görmenin daha büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu belirten Berat Mehmedi, şunları söyledi:

”Ecdadımızın kabrini ziyaret etmek onlara birer Fatiha okumak bizler için büyük bir şeref ve sevinç kaynağı. Bizler kendimizi Osmanlı Devleti’nin emanetçileri olarak görüyoruz. Şu anda güçlenen bir Türkiye var ve Türkiye’nin güçlenmesiyle de bizler güçlendik, kendimizi güçlü hissediyoruz ve daha rahat nefes almaya başladık. Ülkemiz yavaş yavaş daha da resmi bir hal aldı. Aslında belki de öyle bir hayalimiz de yoktu ama çok şükür Türkiye’nin güçlenmesiyle bizler de ayaklarımız üzerinde durmaya başladık.

”TÜRKİYE İLE OLAN BAĞLARIMIZ HİÇBİR ZAMAN KOPMAYACAK”

Gezinin Kosova Temsilcisi Samir Ameti ise Osmanlı’nın topraklarında oldukları için büyük sevinç yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

”Bizler, kendimizi ve yöremizi tarif ederken, şöyle bir örnekle açıklıyoruz. Bir genç kız nasıl evlendiğinde kendi evini kurup, gözetmesi, koruması ve sevmesi varsa aynı şekilde baba ocağını da gözetir, sever ve orayla olan bağını koparmaz. Bizim de baba ocağımız, anavatanımız burası, yani Türkiye. Tabi Türkiye büyüdükçe, mutlu oldukça bizler de mutlu oluyoruz. Gerçekleştirilen bu tür kültürel gezilerle bu bağları güçlendiriyoruz. Bu gezilerin düzenlenmesinde emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Çünkü bu gezilerle birçok gencimiz yurt dışına çıkmış, tarihilerini kökenlerini ecdadını yerinde ziyaret etme etme fırsatı oldu ve ayrı mutluluk ve heyecanlar yaşama fırsatı buldu” ifadelerini kullandı.

Heyet gezileri kapsamında başta Şeyh Edebali Türbesi başta olmak üzere birçok tarihi yeri gezip bilgi aldı.

Gezinin Kosova Temsilcisi Samir Ameti ve Makedonya Temsilcisi ve Bakan Danışmanı Berat Mehmedi’ye Belediye Başkanı adına Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, Osmanlı Arması işlenmiş Tabak ve Hediyeler takdim etti.

Heyet, Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya bu nazik davetlerinden dolayı teşekkürlerini ilettiler.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.